Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Tiedeuutisoinnilla ei ole mitään väliä

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 7.4.2016 07:15
Jupiter. Tai Saturnus. No joku planeetta. Ehkä. Kuva: NASA Ainakaan jos on uskominen ihan viimeaikaisia, itse asiassa eilisiä otsikoita ja uutisia. Ilta-Sanomien jutussa kehutaan, kuinka ”Cassini-luotaimen ottamalla kuvalla nähdään Saturnus renkaineen auringonvalossa.” Mitäs vikaa tässä sitten on (j...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Kiitos jälleen tästä Markus. Huomaan tulevani SK:n sivuille pääosin hyvien blogaajien vuoksi. Varsinaisista toimitetuista jutuista valitettavan moni ei mene jatkoon. Tiede-juttuja näillä sivuilla pidän pääsääntöisesti hyvinä.

Maailma on täynnä tarkoituksenmukaista vääristelyä. Medialle se vääristely tuo fyrkkaa kun hakemalla haetaan vastakkainasetteluja ymmärtämällä väkisin väärin ja tekemällä ihan normaalista keskustelusta ja mielipiteenvaihdosta ’riita repesi’ -aihioita.

Jokaisen pitäisi mediasta ymmärtää tuo.

Sitten on tietysti medialähteen harrastama vääristely, joka onkin tietty astetta vakavampaa. Media ei yleensä osaa puuttua asioiden vääristelyyn, koska sen edustajilta puuttuu ammattitaito ja ymmärrys siitä, mistä ollaan raportoimassa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *