Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Kellojen siirtely on naurettavaa pelleilyä

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 27.3.2016 09:21
Haluatko nähdä tähtiä? Varaudu valvomaan tuntia myöhempään – kiitos kesäajan. Kuva ESO/Digitized Sky Survey 2 Mitäs kello oikein on? Tätä kysellään taas monessa taloudessa, kun kelloja piti kääntää tunnilla eteenpäin. Kesäaikaan voi tänä vuonna totutella parin päivän ajan, kun pääsiäinen sattu...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

No, ainakin kesällä ollaan hereillä enemmän silloin kun aurinko paistaa. Kesällä taivas on niin valoisa yölläkin etteivät tähdet kunnolla näy.

Miksi sitten tätä kesäaikajärjettömyyttä eivät poliitikot halua poistaa. Muutama vuosi sitten SDP:n puoluekokouksessa tehtiin ehdotus kesäajasta luopumisesta mutta ehdotusta ei otettu edes käsittelyyn. Tämä kesäaika on poliittinen tabu, johon kukaan poliitikko ei uskalla tarttua. Muuten voisi näkyä, ettei muissakaan EU-asetuksissa ole järkeä. Kesäaka on poliittinen päätös, jonka poliitikot voivat muuttaa, jos haluavat. Nyt siitä puhuvat ja kirjoittavat vain tutkijat ja tavalliset kansalaiset. Kesäaika on EU-demokratiavajeen ilmentymä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *