Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Raketteja vai raketteja?

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 8.3.2016 18:42
Curiosity-kulkija on vaeltanut Marsin pinnalla elokuusta 2012 lähtien. Kuva: NASA Avaruustutkimus on kallista, sitä tuskin kiistää kukaan. Yhdysvaltain Apollo-ohjelma, jonka tavoitteena oli päihittää Neuvostoliitto kuukilvassa, maksoi nykyrahassa 100-150 miljardia dollaria riippuen siitä, mitä kaikk...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Mutta, eihän ne sadat miljardit lennä seteleinä avaruuteen vaan menevät maan päällä kaiken aikaa taas uuteen kiertoon ja uusiin tarpeisiin. No ovathan ne tietenkin pois monista muista asioista. Tieteilijöillä on vahva sananvalta rahankäyttöön johtuen kaiketi paitsi tiedonjanosta, myös lisääntyvästä kilpailusta avaruustutkimuksen saralla.

Totta, paitsi tuo, että tieteilijöillä olisi vahva sananvalta rahankäyttöön – kuten olemme ihan viime aikoina täällä Suomessakin nähneet. Iso osa avaruustutkimuksesta on luonteeltaan nimenomaan perustutkimusta ja sen merkitystähän on päättäjien taholta kovasti vähätelty.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *