Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Taas olisi Sputnikille töitä!

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 22.2.2016 16:00
4. lokakuuta 1957 laukaistu Sputnik herätti kokonaisen kansakunnan – lopullisesti. Kuva: Asif A. Siddiqi / Nasa Lokakuun alussa 1957 Yhdysvallat joutui – kuten silloinen presidentti Dwight Eisenhower asian ilmaisi – ”liki-hysteeriseen” tilaan. 4. päivänä Neuvostoliitto ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Aivan mainio heitto! Vaan eipä se mene Suomessa niin. Hallitus ja opetusministeri kuvittelevat, että leikkaamalla saadaan aikaan uudistuksia. Mitään suunnitelmaa ei ole vaan kuvitellaan ihmeen tapahtuvan, kun käsissä polttava pallo on saatu heitettyä kentälle, kouluille ja yliopistoille. On täysin älytön ajatus, että koulutus- ja tiedepolitiikkaa tehdään pelkän rahahanan säätelyllä ilman substanssin hallintaa. Opetus- ja kulttuuriministerillä on jo ihan vihonviimeinen hetki ottaa ohjat käsiinsä myös asiantuntijatasolla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *