Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Ziggy lähti viimeiselle matkalle

Blogit Taivaan tähden 19.1.2016 12:58
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

990_bowie Bowien nimikkokuvio on eteläisellä taivaanpuoliskolla, suurimmaksi osaksi Suomesta näkymättömissä. Kuva: www.stardustforbowie.be

"David Bowie saa oman tähtikuvion taivaalta."

Näin uutisoi Radio City nettisivuillaan 18. tammikuuta, runsas viikko laulajan poismenon jälkeen. Vähättelemättä elettä tai fanien kaipuuta, Bowie EI saa omaa tähtikuviota taivaalta. Ainakaan virallisesti.

Uutisen mukaan belgialaiset tähtitieteilijät ovat nimenneet uuden tähtikuvion Bowien muistoksi. Jos penkoo vähän syvemmältä, esimerkiksi The Guardian kertoo, että tutkijat ovat rekisteröineet tähdistön, joka on salaman muotoinen. Se muistuttaa siis Bowien kasvomaalausta Aladdin Sane -levyn kannessa.