Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Ziggy lähti viimeiselle matkalle

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 19.1.2016 12:58
Bowien nimikkokuvio on eteläisellä taivaanpuoliskolla, suurimmaksi osaksi Suomesta näkymättömissä. Kuva: www.stardustforbowie.be ”David Bowie saa oman tähtikuvion taivaalta.” Näin uutisoi Radio City nettisivuillaan 18. tammikuuta, runsas viikko laulajan poismenon jälkeen. Vähättelemättä ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Onpa hyvä, että noita taivaankappaleita tai niiden osia ei ihan noin vaan voi nimetä. Muussa tapauksessa taivas olisi varmaan täynnänsä kaiken maailman valtioiden, poliitikkojen, suurmiesten ja hippien omimisia paikkoja. Miltäpä kuulostaisi vaikkapa omassa rakkaassa kuussamme sellaiset nimet kuin Moskovan meri, Stalinin kanava ja Berijan vuoret. No, Mare Moscoviense sieltä löytyy, kun IAU tuli lopulta siihen päätökseen, että Moskova on mielentila. Käsittämätöntä tohelointia. Mare George Adamskikin olisi ollut parempi tuon jenkkiufonautin mukaan nimettynä, kun hänellä oli kaiketi sentään sitä oikeata selkeää mielentilaa päästä kurkistamaan sinne takapuolelle, ja teki sen vielä paljon paljon ennen venäläisiä.
-Mutta mikäpä sen pystyisi takaamaan, etteikö tuo ankarasti kielletty vallaton taivaan nimittely eräänä päivänä saattaisi kuitenkin päästä livahtamaan tuon erään sinnikkään tähtientutkija Hotakaisen nimen mielentilan mukaisesti nimetyn kohteen ilmaantumiseen meidän ihanan rakkaalle yhteiselle universumin taivaallemme valaisemaan kulkuamme… Ja IAU:n siunauksella.
Se vasta olisi jotain se!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *