Ziggy lähti viimeiselle matkalle

Profiilikuva
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
990_bowie
Bowien nimikkokuvio on eteläisellä taivaanpuoliskolla, suurimmaksi osaksi Suomesta näkymättömissä. Kuva: www.stardustforbowie.be

”David Bowie saa oman tähtikuvion taivaalta.”

Näin uutisoi Radio City nettisivuillaan 18. tammikuuta, runsas viikko laulajan poismenon jälkeen. Vähättelemättä elettä tai fanien kaipuuta, Bowie EI saa omaa tähtikuviota taivaalta. Ainakaan virallisesti.

Uutisen mukaan belgialaiset tähtitieteilijät ovat nimenneet uuden tähtikuvion Bowien muistoksi. Jos penkoo vähän syvemmältä, esimerkiksi The Guardian kertoo, että tutkijat ovat rekisteröineet tähdistön, joka on salaman muotoinen. Se muistuttaa siis Bowien kasvomaalausta Aladdin Sane -levyn kannessa.

Samaisesta brittilehden jutusta selviää, että hanke on belgialaisen Studio Brusselin ja MIRA-yleisöobservatorion masinoima. Varsinaisesti asialla ei siis ole tähtitieteilijöitä eikä tutkijoita vaan tähtiharrastajia ja Bowie-faneja.