Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Mars ja Venus – ilmastonmuutoksen uhrit

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 28.12.2015 10:52
Marsissa on muinoin virrannut vesi – vaan eipä virtaa enää. Planeetta on umpijäässä. Kuva: NASA. Kun pihamaa näyttää joulun alla siltä, että nurmikko kaipaisi leikkaamista, ilmastonmuutosta epäilevät ovat aika hiljaa. Nyt varmaan tilanne taas muuttuu, kun elohopea on laskenut eteläisessä Suome...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Marsin palauttaminen elävien kirjoihin olisi otettava pitkän tähtäimen suunnittelun keskiöön. Miten palautamme kaasukehän? Miten nostamme planeetan lämpötilaa sopivasti plussan puolelle? Miten korvaamme / korjaamme magneettikentän?
Voi kuullostaa teoreettiseltä, mutta palkkiona on kokonainen uusi elävä planeetta. Näytöt ihmiskunnan planetaarisesta suorituskyvystä ovat sen verran vakuuttavat, että tällainen positiivinen tavoite on ilmeinen keino suunnata voimavaramme oikeisiina asioihin.

Sivuvaikutuksena saatamme vahingossa ratkaista kaikki mitättömät ongelmamme tälläkin loistavasti toimivalla planeetallamme.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *