Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Kosmos voi olla karvainen

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 26.11.2015 15:07
Kuvan karvapallo on Aurinkokunnan suurin planeetta Jupiter ja sitä ympäröivä pimeän aineen muodostama ”hiuspehko”. Kuva: NASA/JPL-Caltech Maailmankaikkeuden pimeä aine on siitä ongelmallista, että se on nimensä mukaista. Tai oikeastaan vielä pahempaa: se on tyystin näkymätöntä. Se ei vai...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Nämä näkemykset lienevät siis kuitenkin vain teoreettisia oletuksia, koska pimeää ainetta ei ole vielä havaittu ja sen tarkkaa toimintamekanismia ymmärretä. Vai onko tämä jonkinlainen monimutkaisen tietokoneajun tuottama teoreettinen malli? Jos pimeää energiaa puolestaan on sitten vielä puolet maailmankaikkeuden olemuksesta, miten se sopii näihin pimeän aineen kuvioihin? Ovatko täysin riippumattomia toisistaan, vai ovatko vain ”pimeän universumin” kaksi eri olomuotoa, kuten näkyvä aine ja tunnettu energia voivat vaihtua toinen toisikseen?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *