Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Kuun pimeämpi puoli

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 9.11.2015 15:07
Maatamo erottuu himmeänä hohteena vielä puolenkuun aikaankin – mutta vain ylivalottuneessa kuvassa. Kuva: Markus Hotakainen Ainoa luonnollinen kiertolaisemme kääntää aina saman puolen kohti Maata. Se tuskin on kenellekään yllätys, sillä Kuuta katsoessa se näyttää aina samaa naamaa. Kuun kiertä...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Puolalais-amerikkalainen scifi-kirjailija Gerge Adamski kirjoitti aikoinaan -50-60- luvuilla pari kirjaa lentävistä lautasista, joista muistaakseni jäljemmässä (suomennettuna) ”Olen ollut lentävällä lautasella” hän kertoi käyneensä sellaisen matkassa jopa kuun tuolla meille näkymättömällä ”pimeällä” puolella maisemia katselemassa, ja kertomansa mukaan siellä piti oleman, olikohan peräti jotain asutustakin tai vastaavaa, en muista tarkemmin enää. Oli myös valokuvia tuosta ihmelautasesta ikkunoineen kaikkineen, mikä näytti vähän kuin tuunatulta lampunvarjostimelta. Mies oli siis aikaansa edellä ja kaiketi, ainakin omasta mielestään, ensimmäinen amerikkalainen kuun perspuolenkin nähnyt astronautti(tai paremminkin ufonautti). Vähän myöhemminhän tosin Apollo-projektin lentäjät sitten 60-luvun puolivälin jälkeen selvittivät koko totuuden tästä asiasta, ja taisipa vähän sitä ennenkin venäläisten kuunkiertäjä satelliitti pystyä samaan. Tuskinpa Adams kuitenkaan itsekään uskoi näihin tarinoihinsa, mutta olihan se mainio keino tienata ufouskovaisilta sievoiset summat taaloja taskuunsa amerikkalaiseen sensaatiotyyliin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *