Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Miltä maailma näyttää?

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 3.11.2015 10:32
Aamutaivaalla loistelevat Venus kaikkein kirkkaimpana, siitä ylävasemmalle Mars ja kuusenlatvasta yläoikealle Jupiter. Kuva Markus Hotakainen Aamulla kävimme taivaalla kimaltelevan planeettakolmikon innoittamana kuudesluokkalaisen tyttäreni kanssa keskustelua siitä, voidaanko ”tuhannen prosent...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Voisiko avaruuden havaittu kiihtyvä(?) laajeneminen ollakin vain ”näköharha”, kiihtymistä ei kohti jatkuvaa laajentumista, vaan kiihtymistä kohti kaiken materian suppeutuvaa romahdusta äärettömän pieneen pisteeseen, ja siten uuden maailmankaikkeuden big bangiin? ”Uudet taivaat ja maat minä luon”, kuten Raamatussa taidetaan kertoa (meidän) maailman lopusta. Tuntuisi helpommalta ajatella maailmankaikkeudessa olevan jatkumoa, kuin että sitä ei jonain päivänä enää olisi olemassa ollenkaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *