Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Kännikomeetta

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 26.10.2015 10:38
Lovejoy. Komeetta, jonka pinnalla viina virtaa. Kuva: Fermilab/Marty Murphy, Nikolay Kuropatkin, Huan Lin & Brian Yanny Maailmankaikkeus on suurimmaksi osaksi vetyä ja heliumia. Tai se, mitä siitä on havaittavissa vaatimattomilla havaintolaitteillamme. 96 prosenttia universumin aineesta ja energ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Pimeä aine ja energia – aika mielenkiintoinen juttu. Ja painovoima(tai vetovoima). Olisi mielenkiintoista tietää onko universumi kauttaaltaan tasaisesti vai epätasaisesti täynnä noita ”näkymättömiä” sisältöjä. Ja voisivatko ne itseasiassa edustaa ihan jotain tuntemattomassa ulottuvaisuudessa toimivaa kokonaisuutta, vaikkapa uskovien taivasta ja helvettiä…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *