Kosminen Keimolan Kesoil

Profiilikuva
Blogit Taivaan tähden
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
moon south pole
Kuun navoilla on kraattereita, joiden pohjalle Aurinko ei paista koskaan. Siellä on vesijäätä, josta voi valmistaa rakettipolttoainetta. Periaatteessa. Kuva: NASA

Jatkan jankuttamista Marsista. Tuskin avaruusfriikit olivat saaneet niellyksi uutisen naapuriplaneettamme asuttamisesta 2030-luvun alussa, kun uuden tutkimuksen mukaan homma helpottuisi huomattavasti hyödyntämällä Kuun resursseja.

Kuussa on vastoin kaikkia maalaisjärjen mukaisia olettamuksia vettä, mutta se piileksii jäänä napaseutujen kraattereiden pohjalla vallitsevassa ikuisessa pimeydessä. Lisäksi vesijää on sekoittuneena Kuun pintakerrosten ainekseen, josta se on ”louhittava” hyötykäyttöön.

Kuun vesi voi kuitenkin uuden tutkimuksen mukaan avittaa ihmiskuntaa matkalla Marsiin.

Avaruuslentojen suuret kustannukset johtuvat pitkälti siitä, että kaikki tarvittava, niin varusteet kuin polttoainekin, on rahdattava maanpinnalta saakka. Suurin osa polttoaineesta kuluu siihen, että alus – oli se sitten miehitetty tai miehittämätön – ja lennon jatko-osuuksilla tarvittava polttoaine saadaan nostettua Maata kiertävälle radalle.