Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Kosminen Keimolan Kesoil

Blogit Taivaan tähden 20.10.2015 14:23
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

moon south pole Kuun navoilla on kraattereita, joiden pohjalle Aurinko ei paista koskaan. Siellä on vesijäätä, josta voi valmistaa rakettipolttoainetta. Periaatteessa. Kuva: NASA

Jatkan jankuttamista Marsista. Tuskin avaruusfriikit olivat saaneet niellyksi uutisen naapuriplaneettamme asuttamisesta 2030-luvun alussa, kun uuden tutkimuksen mukaan homma helpottuisi huomattavasti hyödyntämällä Kuun resursseja.

Kuussa on vastoin kaikkia maalaisjärjen mukaisia olettamuksia vettä, mutta se piileksii jäänä napaseutujen kraattereiden pohjalla vallitsevassa ikuisessa pimeydessä. Lisäksi vesijää on sekoittuneena Kuun pintakerrosten ainekseen, josta se on "louhittava" hyötykäyttöön.