Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Universaali puhelinvastaaja

Blogit Taivaan tähden 27.9.2015 17:47
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

ATA-alien-telescope ATA eli Allen Telescope Array koostuu 350 kuusimetrisestä radioteleskoopista – tai koostuisi, elleivät rahat olisi loppuneet kesken. Kuva: SETI.org

Elokuussa 1977 Ohion yliopiston Big Ear -radioteleskooppi vastaanotti avaruudesta signaalin, joka sai epäviralliseksi nimekseen Wow! Tuon sanan Jerry Ehman raapusti tietokonetulosteeseen, jossa signaali näkyi epätavallisena numero- ja kirjainsarjana.

Jousimiehen tähdistön suunnasta ei sittemmin ole "kuulunut" mitään vastaavaa, joten selitystä signaalille ei ole löytynyt. Se saattoi olla vieraan sivilisaation viesti tai sitten ei. Todennäköisemmin ei.