Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Jos Aurinko olisi musta aukko…

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 4.8.2015 10:00
Aurinko mustana aukkona? Ei ole ihan välitön eikä edes todellinen uhka. Kuva: Aurore Simonnet / Sonoma State University / Nasa Kesän kääntyessä kohta lopuilleen – jos se nyt koskaan kunnolla pääsi alkamaankaan – yöt pimenevät ja tähtitaivas tummuu. Yötaivaalta huokuva avaruuden pimeys on äärimmillää...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Onneksi ei siis näin tule käymään. Mutta millainen on sitten se toinen vaihtoehto maapallolle, jonka tiede olettaa tapahtuvan?

Kun Aurinko muutaman miljardin vuoden kuluttua laajenee punaiseksi jättiläiseksi, se nielaisee sisimmät planeetat Maata, ehkä jopa Marsia myöten. Tosin jo sitä ennen laajenevan Auringon säteily käräyttää maapallon karrelle. Ja vielä sitäkin aikaisemmin vakaan elämönvaiheen taakseen jättävä Aurinko ”nikottelee” siihen malliin, että vaihteleva kirkkaus tekee elämän täällä mahdottomaksi. Mutta aika siihenkin lasketaan miljardeissa vuosissa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *