Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Galaksi kuin kummitus

Blogit Taivaan tähden 10.7.2015 12:00
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

The ghostly shells of galaxy ESO 381-12 are captured here in a new image from the NASA/ESA Hubble Space Telescope, set against a backdrop of distant galaxies. The strikingly uneven structure and the clusters of stars that orbit around the galaxy suggest that ESO 381-12 may have been part of a dramatic collision sometime in its relatively recent past. ESO 381-12 on galaksi, jossa juuri mikään ei ole kohdallaan. Kuva: NASA/ESA/P. Goudfrooij (STScI)

Hubble-avaruusteleskooppi on ollut taas tutkimustyön touhussa. Tuoreessa otoksessa komeilee galaksi nimeltä ESO 381-12. Eikä se olekaan mikä tahansa tavallinen tähtijärjestelmä.