Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Yhä lähempää yhä kauemmas

Blogit Taivaan tähden 19.6.2015 17:00
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

The Wide Field Imager (WFI) on the MPG/ESO 2.2-metre telescope at the La Silla Observatory in Chile snapped this image of the dark nebula LDN 483. The object is a region of space clogged with gas and dust. These materials are dense enough to effectively eclipse the light of background stars. LDN 483 is located about 700 light-years away in the constellation of Serpens (The Serpent). Tähtiä voi katsella vaikka älykännykällä. Kuva: ESO/Markus Hotakainen

Onko ihminen koskaan katsonut niin lähelle kuin nykyisin? Enkä nyt tarkoita mikroskoopin ääressä työtään tekeviä tutkijoita tai kvanttimaailman ilmiöitä valtavilla hiukkaskiihdyttimillä tähyäviä fyysikoita, vaan tavallista arkeaan eläviä tavallisia ihmisiä.