Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Mars, Mars – mutta miksi?

Blogit Taivaan tähden 9.6.2015 11:39
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

6a00d8341bf7f753ef01b7c721756c970b Mars ei ole erityisen houkutteleva matkakohde – paitsi roboteille. Kuva: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Naapuriplaneettamme on taas ajankohtaistumassa. Ainahan Mars on tapetilla, kun sen pinnalla ja kiertoradalla pörrää tutkimusrobotteja, jotka välittävät kaiken aikaa uutta tietoa. Mutta marraskuussa elokuvateattereihin pamahtaa The Martian, joka pohjautuu Andy Weirin samannimiseen romaaniin.

Kirjan perusteella odotettavissa on aika lailla realistisempi raina kuin 2000-luvun alkuun ruuhkautuneet kammotukset Mission to Mars, Red Planet ja Ghosts of Mars. Epäilemättä yleisöön vetoaa vielä realismiakin enemmän nimipari Ridley Scott ja Matt Damon. Ja pääseehän meikäläinen media jälleen esittelemään Mattin suomalaisia sukujuuria.