Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Espressoraja siirtyi avaruuteen

Blogit Taivaan tähden 6.5.2015 18:00
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

ISSpresso Samantha Christoforettin "kupolikahvilasta" avautuu upeat näköalat. Kuva: NASA

Vanhan, kuluneen ja epäilemättä lähinnä pääkaupunkiseudulla viljellyn vitsin mukaan espressoraja kulkee Kehä III:n kohdalla. Sen ulkopuolella saa hakemalla hakea kahvilaa, jossa olisi tarjolla kunnollista – tai ylipäätään – espressoa.

Nyt tilanne on radikaalisti muuttunut. Viime viikonvaihteesta lähtien tuota italialaisten kansallisjuomaa saa nyt jopa Maan ilmakehän ulkopuolella. Kansainvälisellä ISS-asemalla viime marraskuusta ollut italialainen – kuinka ollakaan – astronautti Samantha Christoforetti sai kunnian maistaa ensimmäisenä avaruusespressoa eli "ISSpressoa".