100 000 vesiperää

Onko siellä ketään? Missä kaikki ovat?

Profiilikuva
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
The immense Andromeda galaxy, also known as Messier 31 or simply M31, is captured in full in this new image from NASA's Wide-field Infrared Survey Explorer, or WISE. The mosaic covers an area equivalent to more than 100 full moons, or five degrees across
Naapurigalaksimme Andromeda WISEn ottamassa lämpösäteilypotretissa.

Onko siellä ketään? Missä kaikki ovat?

Siinä ovat kenties kaksi keskeisintä kysymystä kaikissa kauhuleffoissa – ja Maan ulkopuolisen elämän etsinnässä. Tosin joidenkin mielestä ne ovat yksi ja sama asia.

Esimerkiksi brittifyysikko Stephen Hawking on ilmaissut huolensa kosmisista kontaktiyrityksistä: jos muualla maailmankaikkeudessa on älyllisiä olentoja, ne ovat todennäköisesti huimasti meitä kehittyneempiä ja jyrää meitin, jos sille päälle sattuvat.

Huoli näyttää olevan turha.