Vaietkaa kuoliaaksi

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

En muista olenko kirjoittanut tästä aikaisemmin…mutta tuskin muistatte tekään. Se liittyykin olennaisesti siihen mitä ajattelin sanoa.

Jos jokin puheenvuoro, sarjakuva tai mikä lie onnistuu nykytarjonnan seasta herättämään yleisön huomion, se unohtuu äärimmäisen nopeasti. Tuskin monikaan teistä enää keskustelee kovasti Saul Schubakin sosiaalipoliittisista näkemyksistä. Tämän vuoksi nyt jos koskaan on tehokasta reagoida typeriin ja kiusallisiin puheenvuoroihin vaikenemalla ne omalta osaltaan kuoliaaksi. Itse olen pyrkinyt tähän jo useamman kuukauden ajan. Sivuseurauksena blogitan enää tuskin koskaan, mutta kuitenkin.

Kalervo Kummola ja Jääkiekkoliitto jättivät tunnetusti Helsingin käräjäoikeudelle turvaamistoimi- eli sensuurihakemuksen koskien Pentti Sainion kirjaa Kummolan kääntöpiiri – Urheiluviihteen kulissien takaista peliä. Kirjan kustantaja Into hehkuttaa asiaa juuri nyt täyttä päätä, niin minäkin tekisin, teokselle siunaantui mukavasti ilmaista mainosta. En tiedä kuinka paljon tuollaisen hakemuksen tekeminen tulee kaiken kaikkiaan maksamaan, ainakin juristit saivat varmaan palkkionsa. Mutta siis, sensuurin hakijat nyt itse maksoivat tästä Sainion kirjan markkinointitempauksesta. Samalla Kummola ja Jääkiekkoliitto antoivat eräänlaisen suosituskirjeen: tässä kirjassa on dynamiittia materiaalia joka sattuu meihin kipeästi!

Ilmaisena vaihtoehtona olisi ollut kuoliaaksi vaikeneminen. Into-kustannukselta on ilmaantunut tähän mennessä melkoinen määrä nimekkeitä Tieto– ja Pamfletti-sarjoissa. Varmasti monikin täynnä kiinnostavia paljastuksia, mutta uskaltaisin väittää että suurin osa on suhahtanut suuren yleisön tutkan ali herättämättä sen kummempaa huomiota. Ehkä siksikin, että niiden paljastusten kohteet ovat olleet ovelasti hiljakseen.

Terveisiä perussuomalaisten Pentti Oinoselle, joka nyt mainostelee Timo Soinin paljastuskirjaa. Haluan uskoa, että tämä on miesten saunassa keskenään kehittämä sissimarkkinointikampanja.