The media will take that as a nazi salute

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Suomen Sisua käsittelevä blogitussarjani jatkuu, lupaan keksiä pian jotain uutta.

Jiri Keronen on kirjoittanut Suomen Sisusta ja sen pyrkimyksestä korjailla mainettaan vähemmän nazionalistiseen suuntaan. Suosittelen lukemaan. Hän esittää ajatuksen, joka kannattaa pitää mielessä: jos joku henkilö tai järjestö pyrkii ohjaamaan toimintaansa vähemmän kyseenalaiseen suuntaan, kannattaa kannustaa pikemminkin kuin muistutella vanhoista synneistä.

Ongelmana on kuitenkin tämä: mistä tiedämme, että kyseessä ei ole valheellinen valkopesu? Fasisminvastustajien reaktio Suomen Sisun linjanmuutokseen ei johdu pelkästä psykologisesta ajattelemattomuudesta. Länsimainen äärioikeisto ei nimittäin enää toimi kuten lapsuudessamme, jolloin Siitoin ja kumppanit marssivat hakaristilippu ylpeästi tanassa.

Äärioikeistolle on nykyisin pikemminkin sääntö kuin poikkeus kiistää rasismi ja minkäänlainen natsinostalgia. Esimerkkinä vanha tuttu Ku Klux Klan.

Tässä vanhassa TV Nation-ohjelman pätkässä klaanilaiset yrittävät selitellä veks mm. Hitler-fanikuvaa ja huppupääpatsaita, jotka tekevät Hitlertervehdystä.

”The media will take that as a nazi salute” valittelee klaanilainen, ja kertoo kyseessä olevan vanha roomalainen tervehdys, joka tehdään oikealla kädellä vaikka patsaalla onkin vasen tanassa.

Ei pitäisi ihmetellä, miksi sisulaisten suunnanmuutosta ei niellä pureksimatta, kun tällaista on joutunut seuraamaan jo vuositolkulla. Jos Sisu todella pyrkii muuttamaan linjaansa, tilanne on toki heidän kannaltaan epäreilu ja kiusallinen. Heille luulisi kuitenkin tarjoutuvan tilaisuuksia osoittaa rehellisyytensä: kukaan ei toivoakseni ole kieltämässä heidän toimintaansa saati sitten lähettämässä keskitysleirille.