Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Tavishomot homonormatiivisuuden paineissa

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 14.10.2011 10:29

Tuomas Enbuske kirjoittaa Uuden Suomen puheenvuorossaan aika hienosti ”suvaitsevaisuudesta” heterovaltavirrasta poikkeavia ihmissuhteita kohtaan. Hänelläkin tulee kuitenkin esiin ajatus, joka on jo pitkään häirinnyt minua; Enbuske ja kumppanit väittävät, että homo- ja lesbopareja yritetään jotenkin ajaa heteronormatiiviseen perhemuottiin.

Televisiossa esitetään usein varsin normaalin tuntuista elämää eläviä homo- ja lesbopariskuntia, se kiusaa Enbuskea: ”…pareista yritetään aina tehdä mahdollisimman seksittömiä”. Tulee mieleen, mitä heidän pitäisi tehdä Ajankohtaisessa Kakkosessa, paneskella? Ei minuakaan ole ikinä kuvattu naimapuuhissa televisioon, en silti ole ajatellut että elämääni yritettäisiin kuvata ”seksittömänä”.

Nämä kiusalliset flanellipaitapariskunnat tekevät sen virheen, että he eivät sovi tiettyyn homonormiin. He ovat kiusallisia taviksia. Homo- ja lesboparien avioitumiseen liittyvistä oikeuksista puhutaan, koska moni heistä oikeasti haluaa naimisiin perinteisellä tavalla. Aika moni jopa papin vihkimänä. Ei se ole mikään heteroyhteiskunnan juoni tehdä heistä eunukkeja. Näiden pariskuntien arvosteleminen vääränlaisina homoina on puhdasta suvaitsemattomuutta.

Entä sitten vapaammin seksuaalisuuttaan toteuttavat? Enbuske kirjoittaa: Nykymaailma hyväksyy seksittömän, hajuttoman ja siveän naistenlehtihomouden. Homot saavat kyllä stailata hiuksia ja kämppiä, mutta eivät elostella.

Olen eri mieltä. Ei kukaan estä osallistumasta vaikka pissakakkaorgioihin. Kaupunkien yöelämä on mahdollisuuksia täynnä, ja hyvä niin. Eikös elostelun halutakin olevan jossain määrin kätkettyä ja vaarallista, ei jotain mitä esitellään Apu-lehdessä?

Mitä television stailaajiin tulee, minä ainakin oletan, että osa heistä elostelee kaikilla tutuilla ja tuntemattomilla tavoilla. Taas kerran tulee esiin tämä outo ajatus, että jos joku laittaa kämppää televisiossa, hänellä ei muka olisi seksielämää.

Herää epäilys, että monet hyvää tarkoittavat homo- ja lesboparien oikeuksien ajajat haluavat ajaa heidät kaikki korostetun seksuaaliseen, yhteiskunnan valtavirtaa vastaan kapinoivaan elämäntapamuottiin. Ei osata hyväksyä heitä monimuotoisena ihmisryhmänä, joista suuri osa on taviksia. Kuulin juuri mainion lauseen:

Ei sen, mistä sukupuolesta tykkää, tarvitse määritellä kaikkea mitä tekee.

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Nyt meni ohi tai ollut liian raskas viikko ja vitsi vähissä…

Tuomas sanoi hyvin selvästi että mitä vittua kenenkään toisen petitavat muille kuuluu!!!

Sillä miten kenekin makuaja olemusta esitellään mediassa ja millaisi tuntemuksia kukin siitä saa, ei muuta toteamusta mitenkään.

Eli eipäs saivarrella viikonlopun kunniaksi.

Taitaa se homous olla ongelma kantajalleen, kun pitävät niin isoa mökää. Henkilö ei tietenkään mahda luonnolleen mitään ja seksikööt kuten haluavat eikä uskovaisten tarvitse pelätä Sebaotin kostoa muille suomalaisille. Avioliitto on kuitenkin miehen ja naisen liitto elämän jatkamiseksi ja yhteiskunnan pienyksikkönä yhtteiskunnan turva. Homojen liitto olkoon joku muu, mutta avioliitto se ei ole eikä avioliittoinstituutiota tarvitse häväistä. Miellyttämiseen tottuneet poliitikot orjailevat ja nöyristelevät periaatteettomasti. Jos on jotakin seksuaalisesti poikkeavaa, niin pitälööt omana tietonaan. Sivistykseen ei kuulu retostella julkisuudessa omilla viettioikuillaan.

Meillä on kansanosa, joka elää ja luo businesta homoudella – miksi?

Luulen että aika moni homoasialla melskaavista on liikkeellä aivan muilla tarkoitusperin kuin mitä he ulospäin esittävät. Vai miksi esim. ns. vasemmistopuoluiden teoreetikot aina ovat samalla linjalla kuin vihreät kun puhutaan homoista?

Veikkaan että kyseessä on aika paljon ns.uskonnollisten tunteiden aiheuttamasta reaktiosta. Siis tietyn ajatusmallin, maailmankuvan kuten nykyään sanotaan, omaavat ihmiset provosoituvat vastakkaisesti aina kun he näkevät jossain tilaisuuden asettua vastakkain ”Vanhojen Kristillisten Arvojen ” kanssa.

Onko Enbuske sitten näitä provosoituneita? Mene ja tiedä, aika näyttää.

Erkki E:ltä meni nyt ohi, että olen aivan samaa mieltä Enbusken kirjoituksen ydinajatuksen kanssa, siksi sanoin sitä ”hienoksi”. Tartuin vain näihin ajatuksiin, joista en ollut samaa mieltä, jotka ovat tekstissäni siteerattuina.
Totta kyllä on, että vitsit on tällä viikolla vähissä, strippien teko tällä hetkellä on vähän työlästä juu.

Homojutulle:

Minusta eilisiltaisessa keskustelussa uskonnollisilla tunteilla pelasivat nimenomaan homopariliittoa vastustavat Niikko ja Maijala.
Uskonnottomien (vasemmistolaisten ja vihreiden) on helppo hyväksyä homot, koska he ymmärtävät perinnöllisen erilaisuuden ilman päätä sekoittavia ihmisarvoi-seksi-luomiskertomuksia.
Miksi ”uskossa olevan” on niin vaikea hyväksyä, että Jumala ei luonut kaikkia täydellisiksi? Miksi ei ymmärretä, että Jumala ei luonut kaikkia täydellisiksi juuri siksi, että ”täydellisillä” olisi mahdollisuus osoittaa armoa ja inhimillista viisautta? Kyse on oikean rakkauden koettelemuksesta, jollaisia kilvoitteleva ihminen saa tielleen.

Homoja ja lesboja pitää saada lisää. Meitä ihmiseksi kutsuttuja hulluja on jo liikaa.

Itselleni tuli Enbusken kolumnista sellainen mielikuva, että hän olisi yrittänyt puhua (ja osin siinä epäonnistunut) siitä, miten keskustelussa on usein tapana sanoa, että ”homot on ihan ok, kunhan eivät siitä puhu” — eli: ”homot on ihan ok, kunhan minun ei tarvitse ajatella mitä se homous käytännössä tarkoittaa”.

Tuntui, että tähän Enbuske yritti viitata mainitessaan ”seksittömän, hajuttoman ja siveän naistenlehtihomouden”. Ei niin, että ihmisten seksielämää tulisi julkisuudessa kuvata yksityiskohtaisesti, vaan että olisi hyväksyttävä, ettei se samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa seksin harrastaminen ole ”yksityiskohta”. Eihän heteroparien vauvauutisiakaan hyssytellä, vaikka ne paljastavatkin sen ”epämiellyttävän yksityisen yksityiskohdan”, että onpa tullut harrastettua seksiä vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Kun ihminen sanoo julkisesti olevansa homo, ilmaantuu aina paikalle joku, jonka mielestä tämä on liian graafista informaatiota, jolta muu yhteiskunta tulisi säästää.

Joo no näitähän on, joille on ihan ok että on homoja kunhan he eivät vain tee mitään eivätkä näy. On ihan mahdollista, että olen suotta laskenut Enbusken niitten joukkoon, jotka vaativat homoilta ja lesboilta tietynlaista seksuaalisuutta.

” Maalaismummo kirjoitti: Minusta eilisiltaisessa keskustelussa uskonnollisilla tunteilla pelasivat nimenomaan homopariliittoa vastustavat Niikko ja Maijala”

Tottakai, sitä vartenhan nuo tunteet ovat että ihmiset oasisivat tehdä tehdä oikein, kun heillä on hyvä Sana sydämmessään. Kyse onkin siitä että aika monet ovat ottaneet ”uskonnokseen” arvoja, jotka hajottavat eivätkä rakenna. Tunteet syttyvät ja sammuvat sanasta, oli sana sitten hyvästä tai pahasta. Hyvin hyvin harva ihminen tekee tietoisesti pahaa yhteisölleen, lähes jokainen toimii ”hyvässä” uskossa.

Kuinka monta kertaa vanhat venäjän kommunistit päivittelevätkään tänään. Mikä meni pieleen? Kun he kuitenkin toimivat hyvässä uskossa. Eikö heitä etukäteen varoitettu? Kyllä varoitettiin. Uskoivatko he? Eivät tietenkään. Mutta jos ne ketkä tiesivät, eivät olisi suutaan varoitukseen avanneet, niin viimeisellä tuomiolla kommunistien murhaamien veri olisi vaadittu heiltä eikä murhaajilta.

Nämähän menevät sykleissä. Jossain vaiheessa valitettiin, että homot esitetään vain seksuaalisuutensa kautta, ja oli uutta ja edistyksellistä näyttää niitä tavislesboja flanellipaidoissaan. Nyt heiluri lienee ainakin Enbusken mukaan käynyt ääripäässä, kun tästä edistyksellisyydestä onkin tullut ahdistava normi. Tällainen keksi-ikäinen alkaa jo hieman kyllästyä, kun on tätä jo muutaman täyden 360 asteen syklin seurannut.

Lopulta heilurin liike alkaa muuttua jotenkin epäjatkuvaksi ja saada kvanttimekaniikasta tuttuja epäintuitiivisia piirteitä, eikä kenellekään enää ole selvää, mitä pitäisi sanoa ollakseen joko a) hiton edistyksellinen ja vapaamielinen ja ennakkoluuloton tai b) poliittisesti epäkorrekti ja härnäävä. Heiluri on tässä homokysymyksessä alkanut minusta käyttäytyä näin.

Homohysteria lienee eräs poliittinen kampanja perinteisiä arvoja vastaan. On taas kerran löydetty eräs vähemmistö, jonka etuja ollaan muka ”parantamassa” aatteensa julkista kuvaa parantaakseen ja kannatusta lisätäkseen.
Samaa sukupuolta olevien ystävyyssuhteet olivat ennen näitä kampanjointia mutkattomat. Ennen oli pareja, jotka elivät läheisessä suhteessa ja heitä ei häiritty. Nyt alkavat jo nuortenkin ystävyyssuhteet joutua homohysterian piiriin. Asia näkyy kouluissa siten, että kaverisuhteita entiseen tapaan ei esiinny. Kaverit ovat kuitenkin erittäin tärkeä osa nuorten kasvamisessa.
Homoksi leimaaminen on myös vaarana muissakin ikäryhmissä. Homohysteria vahingoittaa ihmisten vapaata kanssakäymistä ja on omiaan heikentämään elämänlaatua. Homohysteria kiinnittää torjuvan huomion homoihin tai lietsoo noitahysteriaa muistuttavaa julmuutta. Kansanperinteen homoasenteet ovat hyvin kielteisiä.
Homoperheille on asiallista luoda laillinen sopimus yhteiselämästä. Avioliitto se ei saa olla, sillä vakiintuneen perheyhteyden luonne on monista käytännön syystä pysyttävä vakiintuneena. Avioliitto liitetään uskontoon ja käsitteen muuttaminen on hyökkäys uskontoa vastaan.
Uskonnolliset homoasenteet ovat parantuneen koulutuksen myötä katoavaa kansanperinnettä. Vapaamielisyys on monille homoasiassa eräs tapa olla parempi kuin muut. Homous on tuskin taiteellisen tai muun lahjakkuuden perusta. Homous ei ole myöskään mikään todiste lahjattomuudesta.

Onko joku tutkinut kuinka suuri prosentti väestöstä on homoja verrattuna esimerkiksi vuoteen 1990? Minusta tuntuu, että ainakin julkisuudessa on homoja noin 20000% enemmän kuin 20 vuotta sitten.

Mistä saamme takaisin sen maailman, jossa joka paikka ei ollut täynnä homoja eikä kukaan tuhlannut ajatustakaan sille ovatko Fazerin lakupekka ja kuka pelkää mustaa miestä -leikki rasistisia. Ja jossa ”tasa-arvon” seuraavana loogisena askelena tulee olemaan miesten hamepakko?

Näitä luetaan juuri nyt