SHOKeerautukaa

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Positiivista linkitettävää vaihteeksi. Tai siis, asia ei ole positiivinen, mutta juttu on parhaita ja kovimpia aikoihin tiiviydestään huolimatta: Himasen huippututkimus on vain jäävuoren huippu. Kirjoittajana Elina Grundström.

Viime blogituksessani toivoin yksittäisen Pekka Himas-kauhistuksen lisäksi laajempaa keskustelua ”tällaisista valtion hankkeista, yliopistojen toiminnasta ym.” Nyt näyttäisi siltä, että 700 000 euroa maksaneen kohututkimuksen lisäksi lähes miljardi valtion varoja on laitettu ”Strategisen huippuosaamisen keskittymiin” eli Shokeihin. Tulokset ovat näemmä niin laihoja, että niihin olisi saatettu päästä ilman koko projektia.

Suorien yritystukien määrä on kasvanut artikkelin mukaan kymmenen vuoden aikana yli 50 prosenttia. Kirjoittaja myös kritisoi Elinkeinoelämän Keskusliiton kaksinaamaisuutta näissä asioissa. Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla!

Helsingin Sanomat on uhannut välillä vaikuttaa EK:n äänenkannattajalta. Tämän ei tarvitse olla niin suuri ongelma: on lehtimaailmassa yleinen käytäntö, että poliittinen sitoutuminen näkyy pääkirjoitussivulla, mutta ei uutissisällössä. Joka tapauksessa, tämä mainio kirjoitus on synkkyydessäänkin raikasta vaihtelua.

Jatkuvasti parjattu ”valtamedia” kykenee halutessaan todella vakavasti otettavaan vallanpitäjien kritiikkiin, siinä missä ns. vaihtoehtomedia (poikkeuksena Voima) liian usein tyytyy suomentamaan Alex Jonesin kaltaisten hourupäiden vainoharhoja.