Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Raivostuttaako yhteinen sotaharjoitus Venäjän?

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 12.6.2012 11:08

USA:n armeijan erikoisjoukot harjoittelevat meidän muka puolueettomien jääkäreidemme kanssa Utissa! Joukot harjoittelevat yhdessä ”kansainvälisen sotilaallisen kriisinhallinnan tehtäviä”, kertoo YLE. Olihan tuo kiinnostava uutinen. En tiedä kuinka järkevää resurssiemme käyttäminen kansainväliseen kriisinhallintaan on.

Verkkomedian Janus Putkonen näkee tilanteen todella huolestuttavana. Ei ihme että venäläiskenraali Makarov on ollut huolissaan NATO-flirtistämme, kun tällaista amerikkalaisten kanssa säädetään. Putkonen sanoo:

”Suomen herrat pelaavat maailman yleistilanteen kehitys huomioon ottaen erittäin vaarallista peliä kansalaisten ja maansa turvallisuudella, sanokaa vaikka minun sanoneen.”

En ole perehtynyt tällaisiin yhteissotaharjoituksiin, kuinka harvinaisia ne ovat? Ei kauhean. Googlaamalla selviää, että venäläisillä erikoisjoukoilla on juuri ollut yhteissotaharjoitus USA:ssa sikäläisen erikoisyksikön kanssa. Asiasta kertoi tasan kuukausi sitten Verkkomedian Janus Putkonen.

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Parin kirjaimen erolla Janis Petkonen on sananmuunnoksena ”penis jatkonen”

Selkee feikki koko Putkonen.

13 amerikkalaista special forces´n sotilasta on tutustumassa viikon verran meidän koulutukseemme Utissa .
Kovia poikia kun tuo lähinnä koulutusvierailuksi katsottava tilaisuus on otsikoitu ”sotaharjoitukseksi”, joka hermostuttaa venäläisiä.
Näitä kahden kasvon januksia meillä riittää.

Islantiin ollaan menossa, Somalimaan rannikolla ratsattiin laivoja ja nyt Suomen iskukykyisin gerillanyrkki harjoittelee vieraan vallan kanssa ja mitähän tästä avoliitosta ajatellaan. Taktiikka on selvää hivuttamalla Natoon pienin askelin ja kun oma puolustuskyky on ajettu alas, sitten todetaan faktana, että ainut vaihtoehto on Natoon liittyminen. Natohan tarvitsee suomalaisia sotilaita, maailman parhaita, sitkeitä ja tunnollisia eivätkä koohaile ja joukkosurmaa siviiilejä.

Kenelle mahtaakaan olla niin pahaa haittaa siitä, että Suomen puolustusvoimissa voidaan nähdä, kuinka muualla maailmassa toimitaan, ja soveltaa oppeja oman maamme puolustamiseen? Koulutusvaihtohan on sotilaiden kesken arkipäivän rutiinia, miksei sitä Suomessa saisi olla?

Puolustusvoimiemme nykyinen komentaja suoritti moottoroitujen jalkaväkijoukkojen taktillisen komentajakurssin Neuvostoliitossa. So what?

Laskuvarojoukkojen hommissa ei ole sellaista uutta, mitä Suomessa ei jo tiedettäisi. Kannattaisi muuten testata vieraiden ja suomalaisten yleissivistys, asenteet ja kenties älykkyyskin. Tuntuisi siltä, että suomalainen vetää näissäkin pitemmän korren kuin toisella tavoin värvätyt. Hyödyllisempää olisi tutustua spetznas-joukkojen toimintaan. Heiltä olisi opittavaa. Vahva armeijamme on Venäjänkin etu edellytyksin, että se torjuu myös lännen suunnasta tunkeutujan. Siinä mielessä usalaisten taktiikan tunteminen on eduksi, jos he suostuvat sitä suomalaisille näyttelemään. Taitaa olla niin, että he urkkivat meitä ja ovat itse pidättyviä.

”Laskuvarojoukkojen hommissa ei ole sellaista uutta, mitä Suomessa ei jo tiedettäisi”, kertoo ”nelmi” ilmeisesti sillä varmuudella, jonka vain täydellinen tietämättömyys antaa..

”Laskuvaro” on vain keino siirtyä toiminta-alueelle. Sinne voidaan mennä myös helikopterilla tai kävellen. Hommat ovat sitten perillä.
Aina on opittavaa. Itsekin olin aikoinani ”vaihdossa” Fort Braggissa.

Onneksi on julkisesti TV:stä nähtävissä, kuinka itänaapurin erikoisjoukot (ne joiden selässä lukee OMOH tai HOMO, kuinka päin sen nyt lukee) huolehtivat siviilijärjestyksenpidosta kaupungeissa. Ei tarvitse erikseen kutsua, tai mennä paikan päälle opettelemaan toimintaa.

Niiden kanssa harjoitellaan joiden kanssa tehdään kansainvälisesti yhteistyötä, kuten Amerikkalaisten(kin) kanssa Afganistanissa. Saa nähdä pidetäänkö Venäläistenkin kanssa kohta harjoituksia, jos Syyriassa alkaa kansainväliset kovapanosammunnat, ja sinne mennään sitten hävityksen jälkeen avustamaan uuden järjestyksen luomisessa.

Kirjoittavien on syytä pitää erillään sisäministeriön ja armeijan erikoisjoukot. Spetsnazit Grunkin valvomana laitoksena on maailman tehokkain. Usalaisten jäljiltä on kovin paljon siviiliuhreja ja ei ihme, että viha ja raivo yltyy vapautettavien piirissä, kun ilmeisessä ylimielisyyydessä tai pelossa ammutaan kaikkia rättipäitä unohtaen sen, että huivipäähine on nerokas keksintö kuumaan ja hiekkaiseen maastoon. Suomi tekee yhteistyötä jo Venäjän kanssa sallimalla sen kansalaisten ostaa armeijan tärkeiden paikkojen läheltä ei-kaupallisesti kiinnostavia kohteita.

Tottakai täällä on yhdysvaltalaisten turvallisempaa laskeutua laskuvarjoilla maastoon,
kun odottamassa ei ole kalkkarokäärmeitä.
Koulutuksessa voisivat mennä niin lähelle rajaa, että lentokoneesta näkyy Sortavala, niin saisivat näppituntumaa, mikä on Suomen asema.
Yhdysvallat on Suomen itsenäisyyden varmin takuumies, että ilolla toteamme, yhteiskoulutus on käynnissä

Natoon menon asemesta järkevämpi olisi tehdä puolustussopimus suoraan USAn kanssa. Uttiin tulevat ovat varmaan kotona isoja sankareita, kun ovat päässeet käymään ihan itärajan pinnassa ja jopa lenskarista nähneet rajan taakse. Saanevat rintaan mitallia ja arvonantoa siviileiltä.

Tottakai jotkut tahot Venäjällä harmistuvat kun naapurissa harjoittelevat USA:n erikoismiehet. Siellä on joillakin sevästi ”taka-ajatuksia” Suomen suhteen. Sehän on aina tiedetty.

On kuitenkin hyvä näiden ”joidenkin” tietää että täällä saattaisi (kukaties) olla vastassa maailman suurin sotilasmahti.

Varmaan tulee sekin aika, kun olemme suojaamassa kaasuputkea Itämerellä yhdessä venäläisten kanssa. Merivartioston uudet ulkovartiolaivat ovat sopivia putken valvontaan ja kas kummaa myytävänä juuri nyt. Yhteistyö on järkevää mutta presidentin pitää olla lujasti ohjaksissa kun siitä päätetään.

Ymmärsin ehkä väärin, mutta toivottavasti ”Yhdysvallat on Suomen itsenäisyyden varmin takuumies, että ilolla toteamme, yhteiskoulutus on käynnissä” on sarkasmiksi tarkoitettu?

Meinaan, eihän meidän ole jatkuvasti pakko tehdä samoja virheitä jatkuvasti?

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2008/09/talvisota-oli-nelikymppisen.html

Sitä paitsi NATO-option lisäksi, myös USA on ratsastamassa auringonlaskun suuntaan.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/06/historia-ei-toista-itseaan-eihan.html

Mitähän ”Hakki” mahtaa tuolla auringonlaskullaan tarkoittaa?

Yhdysvaltain sotilasbudjetti lienee suuruusluokaltaan samaa tasoa kuin muun maailman sotilasbudjetit yhteenlaskettuina. Esim Venäjän budjetti ei edes paisuteltuna taida koskaan yltää edes puoleen siitä.

Auringonlaskuun on vielä matkaa…mitä se sitten tarkoittaakaan.

Nipotan

Tarkoitan, että se sama velkatalous, joka nyt kurittaa Eurooppaa, kurittaa ihan yhtä voimakkaasti, ellei jopa palon voimakkaammin jenkkejä. Maailma muuttuu nyt sellaista vauhtia, että ilman sodanjulistusta jenkeille tulee vaikeuksia rahoittaa nykyisen kaltaista sotavoimaa. Sillä ennen kuin huomaatkaan Kiina on maailman suurin talous, demokratiasta ei tietoakaan, ja diktatuurin tieto siitä, mitä se haluaa.

Onhan auringonlaskuun ihan yhtä paljon matkaa kuin sateenkaareen juurelle. Mutta sinne pääsee Kiina, eivät jenkit.

Mitä taas tulee Venäjään, palataan siihen sitten,kun Euroopan valtiot ovat ensin repineet silmät toistensa päästä, EUn pakka on totaalin sekaisin, jenkit ovat kiinni Tyynen meren ympäristössä, on talvi ja Euroopassa on todella kylmä.

Vain asevelvollinen kouutettu armeija, joka on fanaattisesti uskollinen johdolleen, joka ei hoipertele vaihtuvien mielipiteiden tuulissa vaan toteuttaa tiettyä missiota, voi voittaa sodan, mikä alkaa ensin sileujen pehmittämisellä. Suurin taito on voittaa vihollinen ja vallata maa henkisillä tempuilla. Meilläkin on näitä viideskolonalaisia, jotka uskoo mitä tahansa soopaa kun sitä syötetään ulkomailta kansainvälisyyden nimissä. Vieras valta hivuttaa kaiken aikaa ja sotapojista jo melkoinen osa syvän pelon vallassa siirtyy vihollisen puolelle pelästyneenä armeijan touhuihin. Miksi näille maanpettureille ei saada rotia, voi kysyä tunnolliset kansalaiset. No mikäpä siinä kun politiikan kärkikaartiin kuuluvilla monellakaan ei ole sen vertaa kuntoa että voisi edes käydä muutaman kuukauden b-miesintin. Voi näitä raukkiksia, miksi muiden pitää uhrautua näiden poliittisen tahdon sätkyiksi uhraten henkensä ja terveytensä. Sotilaspassia ei iljetä vaatia edes sotaminsiteriltä. Siksipä kenstsujen on helppo narrata kokemattomia ja vedättää valtio mihin vain.

Siitä että Kiinasta tulee maailman suurin talous, ei tietenkään ole epäselvyyttä.

Läntisen maailman velkavetoisuus on suora seuraus siitä että aasialainen työntekijä on ahkera ja pienipalkkainen kun taas läntisen maailman työmies on ”laiska ja isopalkkainen”.

Muutos on kuitenkin Kiinan kohdalla jo lähtenyt liikkeelle…palkat nousevat 20% vuodessa ja kasvuvauhti hidastumassa. Amerikkalaiset yritykset ovat jo siirtäneet ja siirtävät tuotantolaitoksiaan takaisin kotiin. Niin tulee käymään myös Euroopassa ja maailma normalisoituu.

Mikäli tämä kehitys jatkuu ja (osin turhakin) paniikki Euroopassa hellittää (toivottavasti) tulemme palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen, eikä kukaan ratsasta auringonlaskuun.

Paniikki on sikälikin liioiteltu että rahan loppumista ei tarvitse pelätä. ”Kirstunvartijat” leikkivät kanssamme.

Näitä luetaan juuri nyt