Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Perussuomalaisten Juho Eerolalle terveisiä

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 4.4.2012 07:07

Fingerpori 5 -albumini julkaisutilaisuuteen saapui yllättäen Teuvo Hakkarainen. Väki parveili hänen ympärillään ja näpsi kuvia hiljaisesta miehestä, joka näytti lähinnä haluavan työpäivän päälle siemailla rauhassa olutta. Hakkaraisen seurassa oli myös perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Juho Eerola. Eerola oli sosiaalisemmalla tuulella, ja oli kiinnostunut ostamaan puolueelle Fingerpori-originaalipiirroksen.

Kirjoitin hiljattain nimimerkki Leon Degrellen Facebook-sivusta. Siellä levitellään umpirasistisia kannanottoja ja nylkemis- ym. väkivaltauhkauksia. ”Leonin” profiilikuvana on Tampereen perussuomalaisissa vaikuttanut Klaus Elovaara, Leonia puhutellaan ja hän  kirjoittaa kuin olisi Elovaara itse. Lisää Degrellestä täällä.

Degrelle kaveripiireineen mainitsee uhkausten toteuttajana mystisen ”Muovi-Aatun” ja nyttemmin on ilmaantunut myös kuuluisaa nettipoliisia parodioiva, kuulemma samanlaista öykkäröintiä sisältävä Facebook-profiiili ”Muovi-Fobba”. Väkivalta- ja tappouhkaukset ovat laittomia. Jos Elovaara ei ole Degrellen tai Muovi-Fobban takana, soisi hänen ja perussuomalaisten puolueena sanoutuvan selvästi irti koko touhusta.

Timo Soini onkin nyt sanonut:

”…tämmönen huono käytös ei ole hyväksyttävää ja siitä on ankarat seuraamukset ja ensimmäiset erottamiset on jo tapahtunu”

En tiedä kenet on erotettu, tietääkseni ei ainakaan Klaus Elovaaraa. Sen sijaan sekä Leon Degrellen että Muovi-Fobban Facebook-kaveripiireistä löytyy leppoisa Fingerporin lukija Juho Eerola. Mikäli tämä on tapahtunut jotenkin vahingossa tai epähuomiossa, näkisin mielelläni hänen sanoutuvan niistä irti kansanedustaja Tom Packalénin tapaan. Sen jälkeen olisi mukavampi hieroa originaalikauppoja.

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Hiljaista on kuin huopatossutehtaassa. Kirjautuminen puree. Aiemmin tällainen kirjoitus olisi heti poikinut kymmenkunta kommenttia nimimerkiltä ”närkästynyt persu”.

Eerola tuuraa näköjään Julma Juha Väätäistä Hakkaraisen tukihenkilönä. Tuo oluen juonti kyllä panee epäilyttämään hoidon onnistumista.

Eikös tuo Packalenkin oltu lisätty joihinkin ryhmiin tai ryhmään tietämättään? Omasta mielestäni koko Facebookin ja siellä esiintyvien henkilöiden ja ryhmien merkitystä liioitellaan vankasti. Mieleen nyt tulee vaan nämä FB mielenosoitukset joihin ilmoittautui tuhansittain ihmisiä ja paikalle saapui oikeasti kourallinen ihmisiä. Kävin vilkaisemassa tuon Elovaaran ja parin muun mainitsemasi nimimerkin profiileja, eihän siellä ole kuin juuri tuo kourallinen ihmisiä ja niistäkin aktiiveja näytti olevan yhdellä kädellä laskettava määrä henkilöitä, vastapuolen edustajilla sama juttu.
Eikö tuo ole hieman ”tekopyhää” olla tekemättä kauppaa noin merkityksettömän asian takia? Teillä herra Jarla pysyy tuo kynä kädessä niin hyvin, että paras kannan otto tulee siihen mitä tuotat, ei sillä kenelle myyt teoksiasi.

Kukahan täällä nyt mahtaa vedättää ketä ja missä tarkoituksessa? Jussi K. Niemelän lähettämässä kuvakaappauksessa esiintyy mm. seuraavaa uhkailua:
Leon Degrelle Muovi on herkkä ihminen sille ei vittuilla ! Muistan kerran kun se oli tullut Mostarista lomille ja yksi tyyppi oli velkaa pilvestä. Muovi meni sen perässä Goljat –pubin vessaan ja kuului hirveä rääkäisy. Muovi oli purrut jäppisen korvan irti. Heitti sen tuhkakuppiin missä kundit tumppaili korvaan koko illan ja naureskeli. Friday at 3:11, maanantai, 12. maaliskuuta 2012 Lähettänyt Jussi K. Niemelä klo 18.20
http://vallanvahtikoira.blogspot.com/2012/03/perussuomalaista-normimenoa-ei-mitaan.html

Rikoslaissa tunnetaan kelvoton yritys, joten kelvoton uhkauskin lienee olemassa. Huumorissa on eri tyylilajeja. Minusta esimerkiksi Fingerporin sarjakuvat ”Sisusta itsellesi unelmiesi koti” tai ”Kelan Anssikin äänestää Haavistoa” ovat erittäin hauskoja. Miten sen selittää sellaiselle, joka ei ymmärrä sitä, mitä hauskaa tuossa on? Älyttömyydessä on tiettyä hauskuutta joillekin, ja haukkuminenkin voi olla tyylilaji. Vimmainen sanojen vahtiminen ja metsästäminen päätoimisesti vie huomiota rakenteellisilta seikoilta ja oleellisemmilta ongelmilta.

Joo ei tuossa mistään merkittävästä määrästä perussuomalaisten aktiiveja ole kysymys, mutta Juho Eerola pisti silmään. Tiedä sitten, onko kuinka tietoisesti noissa kaverilistoissa.

Näytti Eerola ainakin sanallisesti irtisanoutuvan hörhöilystä FB profiilissaan. Eikös tämä Elovaara ole vain PS:n jäsen ei siis kunnallivaltuutettu eikä muussakaan merkittävässä asemassa puolueessa?
Ilmapiiri tuntuu olevan kovin kärkäs tänäpäivänä ja jotenkin särähtää silmään lausunnot siitä, että jos jollakin taholla on sosiaalisessa mediassa ”kaverina” joku taho niin sille ei silloin voi myydä tuotteitaan, tällaisesta asenneilmapiiristä ei ole pitkä matka siihen, että kohta on toisinajattelijat ja jopa heihin jollain tapaa kytköksissä olevat katselemassa maailmaa kaltereiden takaa.
En tarkoita, että herra Jarla tavoittelisi tätä, vaan että tähän suuntaan ollaan kovasti menossa mielipiteissä.

Hienoa kuulla että irtisanoutui. Elovaara tosiaan on ollut vain perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana, ja on toiminut puolueen Tampereen osastolla.
Tuon Leon Degrellen sivulla, silloin kun sitä vielä sai nähdä, oli sen verran pahaa tekstiä että kiinnitän siihen siksi erityishuomiota. Esimerkiksi Klaus Elovaaran FB-kaveruus ei olisi saanut minua blogittamaan yhtikäs mitään, mutta ”Degrelle” on vajonnut avoimeen natsismiin ja ”muovi poraa lisää persereikiä tuohonkin homopunikkiin” – tasoiseen jauhantaan.

No kappas tuo Leon tyyppi muistuukin mieleen tästä ihan lähimenneisyydestä, sillähän oli tuon Jussi Niemelän kanssa jotain vääntöä asioista. Niemelän tekstejä olen jo joskus aikanaan lukenut joten en epäile yhtään että hän puuttuu näihin Leon tyypin puheisiin, tosin olen saanut Niemelästäkin sellaisen riidanhaastaja kuvan myös.
Joskus tuntuu, että ihmiset vajoaa sosiaalisessa mediassa johonkin kummalliseen koomaan jonka varjolla voidaan haastaa riitaa ja provosoitua, nostaa itseään moraalisesti muita ylemmäs tuomitsemalla muita ja samalla ummistaa silmänsä kaikelta muulta paitsi itseltään, toisaalta taas hörhöillä ääri ideologioilla väärien nimimerkkien takaa tai omalla nimellään.
Vaikka itselläni ei ikää ole kun vähän viidettä kymmenettä niin monesti tulee mieleen, että ihmiset hoitivat hommat tyylikkäämmin ja monesti naamatusten ennen sosiaalista mediaa. Ennen siis oli asiat hieman paremmin voisi sanoa.
Mutta kuten jo aiemmin sanoin, että sosiaalisen median merkittävyyttä kuitenkin liioitellaan suuresti. Se on laari perättömille puheille, katteettomille lupauksille, tyhjille uhkailuille ja turhille provosoitumisille.

Sanoudun irti kaikista häiriköistä, mutta en ota vastuuta heidän puolestaan. Ihan kuten P. Jarla ei ota vastuuta Markus Drakesta, kettutytöistä ja sosiaalikeskuksen anarkistipolttajista.

Muovi-Aatu-jutut ovat sen verta typeriä, että pidän opportunistisena hurskasteluna äänekkäitä irtisanoutumisvaatimuksia. Itsestäänselvyytenä pidän, että kansanedustaja ei sekaannu tällaisiin.

Perussuomalaisten ehdokasasettelun ongelma oli kevyt organisaatio ja pieni budjetti, millä on vaikea tutkia ehdokkaiden taustoja. Lehdistön olisi syytä kaivaa häiriköt esiin jo ennen vaaleja, jolloin äänestäjät voivat tehdä johtopäätöksensä ja puolue erottamispäätöksen.

(Tapanaiselle: mitään keskustelua täällä ei ollut aiemminkaan ja nyt tietysti vielä vähemmän. Jokaisesta ’persusta’ otan itselleni oikeuden kirjoittaa punaviherpiiperryksestä. Reilua?)

”Tapanaiselle: mitään keskustelua täällä ei ollut aiemminkaan ja nyt tietysti vielä vähemmän. Jokaisesta ’persusta’ otan itselleni oikeuden kirjoittaa punaviherpiiperryksestä. Reilua”?

Niin, ei se keskustelua ollutkaan vaan lähinnä juupas- eipäs kinastelua jos joku arvosteli persua.

Mutta nythän ”kevyen budjetin ja -organisaation” lisäksi päivän galluppi näyttää kevyttä kannatustakin. Punnittu ja kevyeksi havaittu.

Tuosta kirjallisesta tuotoksesta voidaan antaa kai kirjallisuuden nobeli, varsinkin pienten puolueiden kannattajalle. Toki yhteenlaskettuna punaviherpiipertäjiä on edelleen liikaa.

Näitä luetaan juuri nyt