Perussuomalaisten Juho Eerolalle terveisiä

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Fingerpori 5 -albumini julkaisutilaisuuteen saapui yllättäen Teuvo Hakkarainen. Väki parveili hänen ympärillään ja näpsi kuvia hiljaisesta miehestä, joka näytti lähinnä haluavan työpäivän päälle siemailla rauhassa olutta. Hakkaraisen seurassa oli myös perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Juho Eerola. Eerola oli sosiaalisemmalla tuulella, ja oli kiinnostunut ostamaan puolueelle Fingerpori-originaalipiirroksen.

Kirjoitin hiljattain nimimerkki Leon Degrellen Facebook-sivusta. Siellä levitellään umpirasistisia kannanottoja ja nylkemis- ym. väkivaltauhkauksia. ”Leonin” profiilikuvana on Tampereen perussuomalaisissa vaikuttanut Klaus Elovaara, Leonia puhutellaan ja hän  kirjoittaa kuin olisi Elovaara itse. Lisää Degrellestä täällä.

Degrelle kaveripiireineen mainitsee uhkausten toteuttajana mystisen ”Muovi-Aatun” ja nyttemmin on ilmaantunut myös kuuluisaa nettipoliisia parodioiva, kuulemma samanlaista öykkäröintiä sisältävä Facebook-profiiili ”Muovi-Fobba”. Väkivalta- ja tappouhkaukset ovat laittomia. Jos Elovaara ei ole Degrellen tai Muovi-Fobban takana, soisi hänen ja perussuomalaisten puolueena sanoutuvan selvästi irti koko touhusta.

Timo Soini onkin nyt sanonut:

”…tämmönen huono käytös ei ole hyväksyttävää ja siitä on ankarat seuraamukset ja ensimmäiset erottamiset on jo tapahtunu”

En tiedä kenet on erotettu, tietääkseni ei ainakaan Klaus Elovaaraa. Sen sijaan sekä Leon Degrellen että Muovi-Fobban Facebook-kaveripiireistä löytyy leppoisa Fingerporin lukija Juho Eerola. Mikäli tämä on tapahtunut jotenkin vahingossa tai epähuomiossa, näkisin mielelläni hänen sanoutuvan niistä irti kansanedustaja Tom Packalénin tapaan. Sen jälkeen olisi mukavampi hieroa originaalikauppoja.