Blogit

Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Perheen taivaallinen idea

Blogit Tähän on tultu 28.11.2014 11:58
Pertti Jarla
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Heitän tähän väliin pari ajatusta tasa-arvoisesta avioliittolaista (välttelen töitä).

Perheen rakenne tuntuu olevan joillekin aivan tolkuttoman tärkeä asia. Pitää olla yksi iskä ja yksi äiti. Jostain syystä tämä on paljon tärkeämpää kuin se, miten perheellä varsinaisesti menee.

Mieleeni tulee nyt erityisesti perussuomalaisten Mika Niikko, joka alkuvuodesta jonotti eduskunnassa makuupusseineen yli vuorokauden päästäkseen ensimmäisenä vastustamaan uutta avioliittolakia. En tiedä yhtään toista lakia, johon hän olisi suhtautunut samanlaisella vakavuudella.

Ja se ottaa meikäläistä tässä avioliittokeskustelussa eniten pattiin. Kunnat pitävät perheistä huolta yhä huonommin, kuten Hesarissa kerrotaan:

Vuonna 1990 kotiapua sai Tuomelan mukaan 52 300 perhettä, kun vuonna 2012 apua saavia perheitä oli enää alle 9 000. Samaan aikaan lastensuojelun määrä on kasvanut kolminkertaiseksi

Sosiaalimenoista höylätään osittain siksi, että valtio menettää yritysten verokikkailun takia muutamia miljardeja vuosittain. Perheväkivaltaan kuolee hieman yli parikymmentä naista vuosittain.

Siis, haluaisin nähdä että nämä homosaatiota perheiden ja lasten hyvinvoinnin nimessä aktiivisesti vastustavat vaikuttajat käyttäisivät edes murto-osan siitä energiasta näiden varsinaisten ongelmien ratkaisemiseen.

Nyt vaikuttaa siltä, että perheiden elämän varsinainen käytännön sisältö ei kiinnosta yhtä paljoa kuin avioliiton muodon pitäminen jonkun taivaallisen ideaalin mukaisena. Vaikuttaa siltä, että jotkut yhteiskunnalliset vaikuttajat ovat pikkuisen pelkureita eivätkä uskalla tarttua todellisiin ongelmiin, vaan käyvät perinteisesti sorrettujen seksuaalisten vähemmistöryhmien kimppuun.