Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Osa minusta hyväksyy väkivallan – yllättyykö sisäministeriö?

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 21.9.2011 05:05

Iltalehti uutisoi huolestuttavan näköisesti: ”Sisäministeriö yllättyi:osa Perussuomalaisista hyväksyy väkivallan”. Uutisen mukaan näin käy ilmi brittiläisen, Euroopan populistipuolueita kartoittavan tutkimuksen alustavista tuloksista. Tutkimusta ei ole vielä julkaistu.

Pelätään, että keskusteluilmapiirin koveneminen voi luoda otollista maaperää terrorismille. Taitaa ikävä kyllä pitää paikkansa. Mutta huomatkaa, mikä uutisesta puuttuu: Perussuomalaisille esitetty kysymys. Se pitäisi ehdottomasti tietää ymmärtääkseen, missä mielessä vastaaja ”hyväksyy väkivallan”.

Iltalehti itse tapansa mukaan kysyy lukijoilta: Hyväksytkö väkivaltaa missään tilanteessa? Toivottavasti brittitutkimuksen kysymyksenasettelu oli vähän parempi. On joitain itämaisittain suuntautuneita munkkeja ja muita, jotka vastustavat väkivaltaa joka tilanteessa, mutta jopa Suomen laki hyväksyy kohtuullisen väkivallan käytön itsepuolustukseksi. Onhan meillä se armeijakin.

Omasta mielestäni väkivalta on ehdottomasti hyväksyttävää joissain tapauksissa yksilötasolla (esim. päällekarkaajaa vastaan saa puolustautua) ja valtiotasolla (esim. demokratia saa torjua laajenemishaluisen diktatuurin maahantunkemisen). Tämä tuskin yllättää tai järkyttää ketään. Kyse on siitä, missä muodossa kysymys esitetään.

Niin kauan kun emme tiedä, mitä Perussuomalaisilta on kysytty, on aivan ennenaikaista kauhistella heidän vastauksiaan ja kytkeä puolueen nimeä terrorismiin.

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Kuinka mediassa saadaan ostavan yleisön huomio, osa X.

Etusivun täky:

VARUSMIES SYÖTTI MUMMON SIOILLE

… kauraa (pienellä präntättynä, sisäsivulla kirjoitettuna).

Tuo on se logiikka jolla media elää, kaikki muu on selittelyä.

Ehkäpä roskalehtien lööppeihin ei kannata suhtautua niin vakavasti…

No, itse olen ps-puolueen jäsen ja kannatan fyysistä väkivaltaa itsepuolustukseksi. Henkistä väkivaltaa en kannata lainkaan. Itse toivon että puolueen kärkipoliitikot pistävät jäitä hattuun ja keskittyisivät tekemään hyvää poliitiikkaa sen sijaan että tarttuvat jokaiseen provoon. Työ on hyvää terapiaa ja sen ilta-sanomien kotisivun voi laittaa kielletyille sivuille kukin tahollaan omalla koneellaan..

Näitä täkyjä heittäviä lehtiä en osta koskaan ja siten ainoat kotiin kannetut lehdet ovat Rakennuslehti, Betoni, Aku Ankka ja Metsästäjä.

Luultavasti tässä persuvihassakin tulee jossain kohdassa ähky vastaan ja mikäli ennustaa uskaltaa niin se osuu just kunnallisvaalien alle eli omahyväisesti tulkiten is:n mediapeli hyödyntää ps:n kannatusta ja samalla paksuntaa keltanokkien nahkaa. Kiitos siitä.

”Homma-foorumi onkin varmaan hyvä perussuomalaisen ajattelun kuvaaja, ”

Luulisin, ettei monikaan perussuomalaisia äänestänyt ole moista forumia edes lukenut.
On kysymys huomattavasti laajemmasta poliittisesta ilmiöstä.

Yli 500.000 ääntä saanutta puoluetta on äänestänyt keskimärin aika tavalliset suomalaiset ihmiset.

Tällaisilla gallupeilla näiden ihmisten demonisointi on ongelmallista

Persuksien joukosta erottuu selvästi kaksi ärhäkästä ”tolppaa”. T. Soini, joka tuo esille sanomaansa räyhäkkääseen tyyliin (eduskunnassa E.J. Tennilän poistuminen jätti aukon). Ja tohtori Halla-Aho joka esittää telaketjuideologiaansa liki kuiskaten.

Molemmilla on kuitenkin tyhmempienkin ymmärtämä yksinkertainen sanoma: suomalaisten rahoja ei saa käyttää Etelä-Euroopan käyttää laiskojen pummien ruokkimiseen. Ja aina joku joukosta laukaisee jotain ”härskiä”, saa siitä haukkumiset ja pyytelee anteeksi. Kukahan seuraavaksi on vuorossa?

Tosiasioiden esille tuominen olisi monimutkaisempaa: suomalaisten rahat ovat paljolti peräisin muiden eurooppalaisten taskuista, ja vieläpä EU:hun liittymisen seurauksena. Suurelle osalle PS:n kannattajista mainittu ”faktiikka” olisi käsityskyvyn ulkopuolella.

Puolueen menestyksen salaisuus taitaa olla siinä että sekoitetaan keskenään sopivasti ”telaketjuideologiaa”, teeskennellään persaukisten paapomista ja päälle päätteeksi vihataan mamuja (jota sitten pyydellään välillä anteeksi).

Kyllä tässä joku napanuora on myös väivallan ruokkimiselle.

Jarlalle – Kuten varmaan arvon blogisti itsekin oivaltaa, Saddamilla oli varmasti oikeus puolustautua, mutta oliko hänellä oikeus pakottaa ketään puolustamaan itseään?

Tästähän on kysymys diktatuurin puolustautuessa. Mikäli taas kaiki diktatturin alla elävät yksilöt vapaasta tahdostaan puolustavat diktaattoriaan, päätöshän on lilki demokraattinen. Näin siis jollei oleteta diktatuurin toimineen riitävän pikään ja riittävän tehokkaasti, jotta se on onnistunut uskottelemaan oikeutuksensa, toisin sanoen luomaan itsestään uskoonon. Tällaisia diktatuurreja – joita kansalaiset olisivat ”vapaaehtoisesti” puolustaneet – on tosin ollut kovin vähän.

Pakotettuina on sodittu sitäkin enemm’n. Mistä löytyy osa vastausta siihen, miksi demokratiat harvemmin sotivat keskenään.

Mitähän tässäkin on mällisteltävää, sillä hätävarjelu-pakkotilasäännöt oikeuttavat väkivallan käyttöön hyökkääjää vastaan. Komennettuna reserviläisten on tapettava hyökkääjiä. Eri asia on nämä pahoinpitelijärikolliset. Tutkimustuloksia vääristellään, kun ei tiedetä hyväksytyn ja kielletyn väkivallan määrittelyjä.

”Saddamilla oli varmasti oikeus puolustautua, mutta oliko hänellä oikeus pakottaa ketään puolustamaan itseään?”

Saddamhan esitti, että hän ja Bush ratkaisisivat keskinäiset kiistansa kaksintaistelulla. Bush ei uskaltanut tarttua haasteeseen vaan lähetti ”vapaaehtoiset” esitaistelijansa Irakiin.

Hommafoorumi on varmasti yhtä hyvä persujen halkileikkaus kuin taistolaisten voi katsoa edustavan suomalaista sosialismia.

Ohramies,

Hommafooorumin rinnastaminen taistolaisuuteen, sosialismin ideologiaan ei ole mielekästä. Sosialismin ideologia oli poliittinen ideologia, jota toitotettiin lopullisena poliittisena ratkaisuna.
Hommafoorumi on hyvin suppean piirin oma ompelukerho, johon suurin osa perussuomalaisia äänestäneistä ei ole mitenkään edes tutustunut.

Kun media ja perussuomalaisten poliittiset vastustajat takertuvat Hommafoorumiin, he yksinkertaistavat ja siten menettävät kyvyn nähdä suurempi poliittinen kuvio. Kansa haluaa kokonaisvaltaista muutosta. Suomen puolueethan eivät tosiasiassa ole tilittäneet ja irtautuneet suomettuneisuuden ajasta. Kansa haluaa siitä poliittisesta kulttuurista irtaantua, koska se on demokratian irvikuva.

Suomi ei ole avoin länsimainen demokratia, vieläkään.

Kyllä tällaisten ns.tutkimustulosten julkaisemisella yritetään taas kerran ohjailla ihmisten mielipiteitä sunntaan jos toiseen. Jossain määrin siinä onnistutaankin, sillä onhan se nyt aika tavalla ”kauheaa” ajatella että jonkun tietyn puolueen äänestäjät oikeasti kannattavat järjestäytynyttä yhteiskuntaa.

Sillä ei olisi järjestäytynyttä yhteiskuntaa ilman lakia ja järjestystä. Laki ja järjestys taas saatetaan voimaan tarpeen mukaan äärimmästäkin väkivaltaa ja pelotetta käyttäen. Tämän väkivallan ja pelotteen ilmentyminä meillä on poliisit, tullilaitos, puolustusvoimat, yms.yms. esivallan edustajat. Koko tämä pelote ja väkivaltakoneisto saa valtuutuksensa kansalta demokratian nimissä, joten se joka ei kannata väkivaltaa, kannattaa mielestäni anarkiaa ja kaaosta enemmän kuin demokratiaa.

Aivan kuin keskustelu kieppuisi vanhan edustusdemokratian ongelman liepeillä. Onko eduskunta, esimerkiksi puolueen muodossa, edustava otos kansasta? Ovatko siis perussuomalaisten mielipiteet samaasia kuin kansanosuuden, esimerkiksi kannatusprosentin verran, mielipiteet? Itse olen sitä mieltä että tuskin. Edustaja, puolueet, yms ovat pikemminkin heijastus (reflection) kansasta kuin edustus (representation). Samoin kuin varjo ei ole osa aiheuttajaansa, ei heijastus ole kansa, olkoonkin ettei ilman toista ole toista. Näin ollen on virheellistä väittää, että äänestäjien ja puolueen olevan samoilla linjoilla.

Entäpä hommafoorumin suhde Perussuomalaisiin tai muuhun kansaan. Tämä nyt on aika yksinkertaista; hommafoorumilaiset edustavat itseään, eivät ketään tai mitään muuta.

Tässäpä Pertti teemaan sopiva linkki:

http://assets.cambridge.org/97805218/27539/sample/9780521827539ws.pdf

Richard Ned Lebow’n novelli kertoo, miksi Paavi joutui helvettiin…

Tommi Uschanov kirjoitti aiheesta myös uusimpaan Yliopisto-lehteen:

”Kyse ei ole siitä, etteikö pakkotilanteessa olisi oikeutta tehdä pahaa — Kyse on sen sijaan siitä, että pahaa vastaan jätettiin nousematta tilanteessa, joka ei ollut mikään pakkotilanne.”

Juttua ei löydy valitettavasti löydy (ainakaan vielä) verkosta.

jos persuissa on sitten enemmän väkivoimaan uskovia, niin sillehän on luonnollinen selitys, koska se on nyt suurin työväen puolue. Salskeita ruumiillista työtä tekeviä ammattimiehiä., jotka tarttuvat rivakasti tölihin ja joita on alkanut ärsyttää erilaisten loisten pesiminen veronmaksajien siivellä. Ennen lihaksikkaat rautakourat olivat skodeja tai demoja, mutta elintason nousu ja sosialismin paljastuminen huijaukseksi on saanut vastuunkantajat siirtymään äsämpeeläisten tukijoiksi. Leftereiden joukossa on paljon sivareita tai pussihousuja käyttäviä lippalakkkinaisia eli pehmokaisia.

Täälläkin monella on melkoisia ennakkoluuloja Homma-foorumia kohtaan, koska media on tarkoituksellisesti demonisoinut sitä. Kuitenkin median taso koko maassa on sellainen nykyään, että kun lukee esimerkiksi jostain lehdestä uutisen, pitää mennä Homma-foorumille tarkastamaan, mitä oikeasti oli tapahtunut. Suosittelen tutustumaan avoimin mielin ja ilman ennakkoluuloja.

Sivullinen2 : ”Läpi paistoi hiljainen hyväksyntä.”

Joo, tosi kovaan ääneen oltiin hiljaa. P*askat. Breivik on hullu, en hyväksy enkä ymmärrä hänen ammuskeluaan tai väkivallan ihannointiaan.

Kannatan väkivältää ja sotaa, sillä ihmisten lukumäärän kasvaminen kovalla vauhdilla ylittäisi ympäristön kantakyvyn. Ympäristön kantakyvyn ylittäminen synnyttäisi kuitenkin sotaa ja väkivaltaa, jolloin ihmisten on pakko aloittaa sotimaan pysyäkseen hengissä.

Oi kallis Suomenmaa, olen täysin samaa mieltä kanssasi. Nykyään joutuu usein käymään katsomassa Hommafoorumilta uutisen ”toinen puoli”, koska niin selkeästi uutisointi ns. perinteisessä mediassa on joko yksipuolista tai faktoista sensuroitua. Ei sillä, että ottaisin Hommafoorumin kirjoittajien jutut aina todesta, pitää sielläkin käyttää lähdekritiikkiä.

Itsekin kuulun siihen (koko ajan kasvavaan) joukkoon, joka kyllästyi/pettyi ”kolmen suuren” nykypolitiikkaan ja halusi vaihtoehtoa. Olin jo lähellä olla äänestämättä, mutta kiitos perinteisen median ala-arvoisen ajojahdin Perussuomalaisia, Soinia, Halla-ahoa ja Hommafoorumia kohtaan löysin hyvän ”protestin” mitä äänestää. Ja mitä tässä on nyt vaalien jälkeen seurannut menoa niin eivät ole asiat miksikään muuttuneet niin median kuin vanhojen puolueidenkaan osalta, joten näyttää, että ”protesti” jatkuu vielä kunnallisvaaleissakin.

”Kuitenkin median taso koko maassa on sellainen nykyään, että kun lukee esimerkiksi jostain lehdestä uutisen, pitää mennä Homma-foorumille”
Helpointa on lopettaa Hesarin tilaus ja lopettaa tv:n katselu.
ei mene rahat toimintaan jota ei voi arvostaa, lehti ei kolise postillukusta, säästyy paljon sähköä ja paperia, mutta ennenkaikkea välttyy siltä vaivalta ja mielipahalta mitä ala-arvoinen uutisointi aiheuttaa.
Bonuksena vielä jää paljon enämpi aikaa mennä vaikka ulos kävelemään.
ja ajattelemaan oikeita asioita idiotismien sijaan.Voin siis ihan aiheellisesti sanoa ettei minulle useimpien toimittajien ajatukset kelpaa, edes muualta tarkistettavaksi.
Uutiset näkee sitten netistä sieltä mistä ja silloin kun itselle sopii.
Ihan oikeita asioita kun on niin vähän julkaistavaksi ettei niillä lehtiä täytetä, ei edes mainosten välejä.

Näitä luetaan juuri nyt