Matti Apuselle Arhinmäen rahankylvöstä

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Päivän HS-kolumnissa Matti Apunen esittää mediakritiikkiä. Hän olisi kaivannut samassa lehdessä julkaistulta, Karri Miettisen eli Palefacen haastattelulta kriittisempää otetta artistin vasemmistolaiseen sanomaan. Kieltämättä muutama tiukka kysymys olisi ollut hauskaa luettavaa, muttei pidä olettaa etteikö Palefacella olisi ollut niihin vastauksia.

Matti Apunen olisi halunnut nähdä kysymyksen:

”mitä mieltä Miettinen on siitä, että Arhinmäki kylvää rahaa oman puolueensa nuorisojärjestöille

Arhinmäen rahankylvö ja muu toiminta on ollut niin tarkassa syynissä viime aikoina, että jopa minä olen pannut merkille eräitä lukuja. Tänä vuonna Arhinmäki on ollut ensimmäistä kertaa ministerinä päättämässä nuorisojärjestöjen rahoituksesta, ja on myöntänyt

Vasemmisto-opiskelijoille 1500e (uusi tulokas)
Vasemmistonuoret ry:lle 318500e (-1.09% edellisvuodesta)
Suomen Demokratian Pioneerien Liitolle 347000e (-5.71%) <—–näitäkin on vielä!

Yhteensä näiden järjestöjen tukia on Arhinmäen kaudella leikattu 23000 eurolla. Tämä on tietenkin osa yleisempää, yhteensä yli miljoonan euron leikkausta. Onhan vasemmistojärjestöillä toki ollut mistä leikata, kuten näkyy. Suuria tukia ovat saaneet myös keskustan nuorisojärjestöt. Arhinmäki myönsi niille yhteensä 710000e, leikaten 21000e edellisvuodesta. Kokoomuksen nuorisojärjestöt ovat saaneet mukavat 739000, siinä on laskua 12000e. Reilu puolikas siitä, mitä Arhinmäki höyläsi omiltaan.

Vihreiden ja perussuomalaisten nuorisojärjestöjen tukia ei tänä vuonna leikattu lainkaan, tosin niiden taso ei ollut korkealla alunperinkään. Tämä tukien jakautuminen vanhojen puolueiden eduksi on perua ajalta ennen Arhinmäkeä, Stefan Wallinin (RKP) ja kumppaneiden opetusministeriajoilta.

Arhinmäki ei ole lähtenyt tekemään rohkeaa leikkausta paljon saavien puolueiden nuorisotukiin, eikä ole nostanut vihreiden summia järkevämmälle tasolle. Kuitenkin syytös rahan ”kylvämisestä” nimenomaan vasemmistonuorille on näiden lukujen valossa käsittämätön.

Paavo Arhinmäen pitäisi olla tavallaan imarreltu: tunnutaan odotettavan, että hän korjaisi vakiintuneita poliittisia käytäntöjä oikeudenmukaisemmiksi, ja suututaan jos hän ei selkeästi tee niin.