Magneettimedia kommentoi Norjan tapahtumia–yksinäisen hullun työtä?

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

David AaronovitchinVoodoo histories-kirjassaan esittämä selitys salaliittoteorioille tuntuu hyvältä. Sen mukaan niitä kehitetään luomaan järjestystä tapahtumiin, jotka muuten saisivat maailman tuntumaan kaoottiselta. Tällaisia tapahtumia ovat mm. ne, joissa pieni ryhmä tai yksinäinen hullu, jonka ajatuksenjuoksua on vaikea tajuta, aiheuttaa mittavaa tuhoa. Senhän pitäisi olla puolustusvoimille kuuluvaa toimintaa.

Tämän perusteella olisi jo viikkoja sitten voinut ennustaa, että Norjan terrori-iskut tulevat synnyttämään salaliittoteoriansa. Itse en todellakaan näin ennustanut, tekijän henkilöllisyys vaikuttaa niin selvältä. Mutta ei se haittaa: Magneettimedian Riikka Söyring epäileekin nyt, että kaiken taustalla oli NATO.

En tässä käy kovin pitkälti ruotimaan Söyringin esittämien todisteiden heikkouksia. Varsinaisina todisteina salaliitosta esitetään lähinnä, että autopommi rikkoi akkunoita ylemmissä kerroksissa asti, ja tappajalla saattoi olla sotilastaustaa. Lisäksi alueella oli juuri ollut terrorismin vastainen harjoitus, ilmeisesti se merkitsee jotain.

Todisteina NATOn syyllisyydestä esitetään lähinnä mahdollisia motiiveja, joita sillä saattaisi olla Norjan raakaan näpäyttämiseen. On erimielisyyttä Libyasta ja muusta. Logiikka muistuttaa 9/11-totuusliikettä, jota Söyring myös näyttäisi edustavan:

  • Jos jotain suurta ja epäilyttävää tapahtuu, sen taustalla on todennäköisesti Yhdysvaltain hallinto ja NATO. Todistamisen taakka on niillä, jotka väittävät muuta.
  • Todisteita NATOn osallisuudesta ovat mahdolliset edut, joita sillä voisi olla tapahtuneesta.

Motiivit ovat todisteita syyllisyydestä. Samalla logiikalla minun nimeni kenen tahansa edesmenneen perijöiden listalla olisi todiste osallisuudestani hänen murhaansa. Ilmeisesti NATOon ei tarvitse soveltaa samoja oikeudenmukaisuuden periaatteita kuin muihin, syyt tähän juontanevat jostain Vietnamin sodasta.

Oletteko muuten huomanneet, että 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta tutut tarinat juutalaisporhojen maailmanvalloitussuunnitelmista ovat taas alkaneet kiertää? Jotkut puhuvat vain ”Rotschildeista ja kumppaneista”, mutta Söyring on etujoukkoa joka sanoo suoraan että mediasta on ”globaalisti noin 95-98% juutalaisten käsissä”. Myönnän että olen piirrellyt aika huolettomasti juutalaisvainoista, mutta tämä kehitys on jo vähän kylmäävää.

Söyringin mukaan ”median tarjoilema” yksinäisen hullun teema Norjan iskujen yhteydessä vaikuttaa ”vähän ohuelta”. Hänen teoriansa on ainakin riittävän paksua juttua.