Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Kuulkaa jälkiviisauttani, SETA

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 22.7.2012 12:31

Nythän Pirkanmaan SETA järjesti sateenkaariväen Pride-kulkueen Tampereella. Mukana oli muidenkin järjestöjen, mm. Vasemmistonuorten edustajia. Ihku munamies ei nyt tullut, mutta tapahtumaan liittyi kaasuttelua ja nahistelua. Tällaisesta me blogittajat elämme, eiköhän tästä saa parikin aikaiseksi.

Pride-kulkueeseen pyrki osallistumaan myös Finnish Defence League (FDL). Miksi muuten kansallismielisen ryhmän nimi pitää olla englanniksi? Koska ovat English Defence Leaguen alamaisia. Hohhoh. No, joka tapauksessa tämä oli osa yleisempää strategiaa, jossa pyritään maalaamaan kuvaa musulmaaneista sekä kuulapäiden että seksuaalivähemmistöjen yhteisinä vihollisina. FDL poistettiin kulkueesta.

Joidenkin mukaan poistaminen kulkueesta tehtiin tarpeettoman väkivaltaisesti ja tylysti. Tällaisissa tilanteissa pitää epäilemättä olla tarkkana, jotta ei tarjoa propagandamateriaalia äärioikeistolle. Tapahtumasta saattaa tietääkseni olla tulossa videomateriaalia YouTubeen, sittenhän tiedämme paremmin.

Sikäli kun olen Pridekulkueessa kerran ollut, nautin siitä nimenomaan positiivisena tapahtumana. Siksi kaikenlainen ihmisryhmien vastainen kouhotus sopiikin jättää niiden ulkopuolelle. Näin jälkiviisaasti olen hahmotellut, miten tilanne olisi voitu hoitaa mahdollisimman viihdyttävällä tavalla:

FDL:n edustajien olisi voinut antaa marssia Pridessä. Tämän jälkeen SETA, Vasemmistonuoret, Sexpo ja kumppanit olisivat voineet tunkea banderolleineen kaikkiin Finnish Defence Leaguen tapahtumiin tuttavallisesti vilkuttaen.

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Pride-marssien tulisi olla politiikasta irrallinen tapahtuma. Ikävä kyllä puolin ja toisin sitä yritetään politisoida ja käyttää hyväksi. FDL yritti provosoida ja D. Koivulaakso (vas.) omia sitä puolelleen. Toivottavasti Seta ei tule sitoutumaan millekään suunnalle.

Tuota FDL:ää on tullut seurailtua tässä nyt muutaman kuukauden, enkä oikein toiminnasta löydä Jarlan mainitsemaa äärioikeistoa, porukassa näyttää olevan kaikkia kansalaisuuksia sekä ihonvärejä. Ei oikein täyty äärioikeiston tunnusmerkit tässä ryhmässä.
Kielenkäyttö on kyllä melko roisia aika ajoin, mutta ei kaikilla. Joukossa näyttää olevan myös setalainen toimittajakin joka edustaa myös poliittiselta kannalta vasemmistoliittoakin.
Myös FDL sanoo olevansa sitoutumaton eli ei ole englantilaisten innoittajiensa määräysvallan alla. TV haastattelussa tuo neitonen ainakin käyttäytyi asiallisesti eikä ollutkaan sellainen kun ennakkoluuloisesti alkuun ajattelin.
Minusta tuntuu, että koko ryhmää on suomittu hieman suotta eikä heille ole annettu tilaisuutta näyttää sitä mitä todella ovat, sitä ei anna bloggarit, ei priden äärivasemmisto, eikä liiemmin mediakaan.
Käsittääkseni FDL ei ole edes sortunut minkään sortin rikollisuuteenkaan, jos olisi, siitä olisi melkoinen lööppisirkus jo syntynyt. Muutamia tykkääjiä lukuunottamatta mielestäni varsin maltillista väkeä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten tämän ryhmän tulevaisuus kehittyy, tietenkin salaa ”tykäten” heistä koska live tykkääminen näemmä saattaa aiheuttaa joutumista blogi kirjoittajien ja erinäisten muiden FB sivujen ryhmien hampaisiin :D

Näitä luetaan juuri nyt