Kuinka monikulttuurisuudesta ei keskustella

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Kävi ilmi, että Mamba-yhtyeen Tero Vaaralla on monikulttuurisuuden vastaisia, maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä. Aiemmin niitä on todettu olevan mm. Norjan massamurhaaja Breivikillä ja muutamalla kansanedustajallamme. Puhutaan kovasti siitä, saako sellaisia puhua. Jotkut ryhtyvät toimenpiteisiin: Tero Vaara poistettiin Laitilan virvoitusjuomatehtaan sivuilta.

Keskitytään siis siihen, saako monikulttuurisuutta vastustaa, ja missä. Ei tämä ole mitään keskustelua. Keskustelua olisi se, että kommentoitaisiin epäkorrekteina pidettyjä väitteitä ja esitettäisiin vastaväitteitä. Näkeehän sitäkin, mutta lisää ja näkyvämpää kaipaisi. Nyt syntyy vaikutelma, että:

  • Monikulttuurisen ja etnisesti kirjavan Suomen puolesta ei ole olemassa argumentteja.
  • Maahanmuuttokriitikot halutaan vaientaa.

Todellisuudessa esimerkiksi Jussi Halla-Ahon maahanmuuttokriittiset kirjoitukset ovat täynnä epäloogisuuksia, virheitä ja löperöä ajattelua. Niitä vastaan on helppo argumentoida jos vähän viitsii lueskella ja käyttää aivojaan. Sitäpaitsi, mene ja tiedä, ehkä hän esittää joitain hyviäkin kysymyksiä. Monikulttuurisuuden puolustajat päästävät itsensä liian helpolla.

Maahanmuuttokriitikkojen vaientaminen ei ole ainoastaan henkisesti laiskaa ja epädemokraattista, se on suorastaan vaarallista. Jos voimakasta kansanliikettä estää vaikuttamasta poliittisesti, ei se palaa lannistuneena tv:n ääreen vaan vetäytyy maan alle. Kihisevät sitten katkerina omilla suljetuilla foorumeillaan samanmielisten kesken. Mielipiteet kärjistyvät entisestään. Ennenpitkää joku jossain alkaa puuhailla suoraa toimintaa.

Tero Vaara tuo mielipiteensä suoraan ja salailematta julki, tekee osuutensa yleisessä keskustelussa. Nettisivunsa linkkien takaa löytyy niille perusteluja. Persuilun vastustajien pitäisi tutustua näihin perusteluihin ajatuksen kanssa, ja esittää vähintäänkin yhtä hyviä, mielellään parempia.