Kontrolloiko juutalainen mediaa?

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Luin Facebookissa kiertävästä viestistä, että niinsanottu islamilainen jihad on pelkkä siionistinen myytti. Tämä on osa uskomuskokonaisuutta, jossa Al-Qaidan terrori-iskut ovat olleet lavastuksia, jne. Ei tästä nyt sen enempää, todettakoon vain että on olemassa mm. taistelujärjestö nimeltään Palestiinan Islamilainen Jihad.

Lukaisemani viestin kuvituksena oli kollaasi, joka visualisoi juutalaisten mediaherruutta.

siionistisen median johtohahmot

Kuva on äärimmäisen amerikkakeskeinen, mutta ehkä muu maailma edesmennyttä Aatos Erkkoa myöten on heidän ohjauksessaan. Onko kuva totuudenmukainen, löytyisikö tästä asiasta asiantuntevia arvioita? Ainakin brittiläinen The Guardian on vuosittain listannut media-alan vaikutusvaltaisimmat henkilöt. Millainen oli tilanne 2010, jolloin tuo ”siionistinen myytti”-teksti on näemmä jo kiertänyt netissä?

Vuoden 2010 listalla on kärjessä buddhalaista uskoa tunnustanut Steve Jobs. Niin tosiaan, perinteinen printtimedia ei taida ollakaan enää se kaikkein kovin juttu. Kakkosena ovat Googlen Sergei Brin ja Larry Page. Juutalaisia, kuten suomenkielisen Wikipedian lyhyehköt luonnehdinnat molemmista muistavat mainita. Kolmantena jesuiittojen kasvattama BBC:n Mark Thompson. Hänen jälkeensä itse Rupert Murdoch. Murdochin äiti oli juutalainen, mutta isänsä ei, ja mies itse on kirkossa käyvä kristitty.

Vuonna 2011 Murdoch on kuudentena, Jobs viides, Thompson neljäs ja Page kolmas. Kärki on vaihtunut, kakkosena on Twitterin Jack Dorsey. Dorseyn uskonnosta en löytänyt tietoa, mutta hän on käynyt roomalaiskatolista yksityiskoulua. Ykkösenä Guardianin 2011 listalla on Facebookin Mark Zuckerberg. Juutalainen.

Jos katsoo noita top 100 -listoja kokonaisuudessaan, juutalaiset eivät niitä juurikaan hallitse, näyttäisivät olevan suorastaan vähemmistönä. Mutta entä Google ja Facebook? Nuo jutut lavastetuista terrori-iskuista ja muista siionistisista myyteistä nimenomaan leviävät niiden välityksellä, sensuuria ei näy.

Siis, median valtaaminen ei näy noilta kauhistuttavilta juutalaisilta kovin hyvin sujuneen, ja kehittämiäänkin medioita antavat käyttää itsensä mollaamiseen.