Klaus Elovaaran tietosuojaongelma

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Perussuomalaisten sanoisinko nyt jyrkempää siipeä edustava tamperelainen Klaus Elovaara vaikuttaa vihaiselta. Hän on suivaantunut tavasta, jolla mm. Jussi K. Niemelä ja Ossi Mäntylahti ovat vuotaneet julkisuuteen hänen Facebook-kirjoituksiaan.

Miten nämä kirjoitukset ovat vuotaneet ja millaisia ne ovat? Facebookissa Elovaara vaikuttaa nimellä Leon Degrelle, ansioituneen belgialaisen natsin mukaan. Kun etsii Leon Degrellen sivun, huomaa pian kuinka tietomurto on tehty: hänen Facebook-profiilinsa on avoin vieraiden luettavaksi. Kuvaruutukaappauksia sieltä voi tehdä painamalla näppäimistönsä ”print screen”-nappia.

Toisessa maailmansodassahan natsi-Saksa kunnostautui monella sodankäynnin saralla, mutta tietoliikenteen turvaaminen ei ollut yksi niistä. Kehittyneisiin salakirjoituslaitteisiin luotettiin liikaa, ja etenkin sodan viime vuosina liittoutuneet lukivatkin natsien salaviestejä ahkerasti.

Millaisia nämä kohtuullisen helposti salakatsellut Klaus Elovaaran viestit sitten ovat? Esimerkkinä tältä päivältä peräkkäiset tilapäivitykset:

”Käutännössä ei juurikaan ole mitään ” vihakirjoittelua ” se vaan on viherpunikkien luoma myytti jotta saadaan lyötyä persuja” ja

”Taidan vetää Panua turpaan kun kävelee vastaan”

Toimivaa viestiliikenteen suojaamista ei ole se, että kirjoittaa selväkielisesti julkiselle foorumille ja uhkaa sitten vetää turpaan viestien levittäjiä kun vahinko on jo tapahtunut. Kansallissosialistista Suomea organisoivien ei ehkä kannata laittaa Klaus Elovaaraa vastavakoilunsa johtoon.