Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Kirjastossa ihmishenkikin on halpaa

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 19.5.2015 10:35
Olette varmaankin kuulleet, että Maailma kylässä -festivaali päätti perua ns. sananvapauskyläänsä aiotun Charlie Hebdo -teemaisen pila- ja sarjakuvanäyttelyn. Päätöksen takana oli festivaalia järjestävä Kepa ry. Aika vahva aloitus sananvapauskylälle, jo ennen kuin yleisöä on päästetty sisään. Kuten ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Kehitysyhteistyöväkiläinen tässä, moi.

Sarjakuvapiirtäjäväki on mielestäni (pun intended) ihan kauheeta yleistämään asioita.

Onko siis niin, että kepalaiset eivät haluakaan islamia loukkaavia kuvia festivaaliin? Tässä siis toteutetaan sitä vastuullista sananvapautta eikä loukata islamin pyhää lakia, jonka mukaan näitä kuvia ei saa piirtääkään. Aiemmin julkisuudessa tuli sellainen kuva, että Supo olisi todennut festivaalin olevan riskialtis. Nyt Jarle kirjoittaa, ettei Supo pitänytkään festivaalia turvallisuusuhkana. Kuka tässä kertoo muunnettua totuutta?
Kari Vitie

Onko se siis sananvapautta, jos Kepan on pakko ottaa tämä vähän lapsellisista provoista tehty näytteely?

Elikkä kun kyseessä on vain lapsellinen provo niin sellainen tuskin voi loukata ketään eli ei ole mitään syytä laittaa näyttelyä pystyyn?

Hei,

kiitos kirjoituksestasi, tässä siihen muutama tarkennus:

Kuten olemme jo aiemmin tuoneet esille, yritimme etsiä näyttelylle sopivaa paikkaa lähellä sijaitsevista sisätiloista, mutta sieltä tuli valitettavasti samanlainen johtopäätös, eikä kuvia haluttu turvallisuussyistä.

Supon uhka-arviossa ei myöskään voitu sulkea pois terrori-iskun mahdollisuutta. Arvion pohjalta teimme päätöksen olla ottamatta Muhammed-kuvia keskelle suurta yleisötapahtumaa – kävijöiden turvallisuus on meille ensisijainen asia.

Sananvapaus näkyy festivaaleilla edelleen useiden, Sananvapauskylänkin takana olleiden tahojen järjestämien asiaohjelmien teemoissa. Lue lisää tiedotteestamme: http://kepa.fi/uutiset/11410

Ohjelmajohtaja Outi Hannulan haastattelu aiheesta Yle Puheella: http://areena.yle.fi/1-2817056

Kepalaiset ovatkin näitä myöntyväisiä, ymmärtäjiä ja puolestaloukkaantujia.

Toisaalta – jos Islamistin pitää ITSE puolustaa profeettansa kunniaa omin karvaisin käsin, niin aika heikko Jumala sillä on.. Luulisi että loukkaantuessaan kuvasta Jumala iskisi vähintään salamalla.