Kirjastossa ihmishenkikin on halpaa

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Olette varmaankin kuulleet, että Maailma kylässä -festivaali päätti perua ns. sananvapauskyläänsä aiotun Charlie Hebdo -teemaisen pila- ja sarjakuvanäyttelyn. Päätöksen takana oli festivaalia järjestävä Kepa ry. Aika vahva aloitus sananvapauskylälle, jo ennen kuin yleisöä on päästetty sisään.

Kuten Ville Ranta Facebookissa kommentoi:

Kepa siis perui näyttelyn konsultoituaan Supoa, joka ei pitänyt näyttelyä turvallisuusuhkana, näyttelyä ei ole aiemmin uhattu väkivallalla ja Supon arvio islamistiterrori-iskun uhasta Suomessa ylipäänsä on ’vähäinen’ ja jossain muistaakseni jopa ’minimaalinen’. Jos näissä olosuhteissa ei jossain teltassa voi olla kuvaa Muhammedista osana sananvapauskeskustelua, niin ei sitten missään.

Oletteko kuulleet terrori-iskuista kauppakeskus Sellon kirjastossa? Sama äärettömän vaarallinen näyttely on nimittäin ollut siellä esillä jo muutaman viikon. Sitä ennen se oli Kallion kirjastossa. Kirjastoväellä näyttää siis olevan enemmän kansalaisrohkeutta kuin kehitysyhteistyöväellä. Jotain nurinkurista ja surullista siinä on.