Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Käytetäänkö perussuomalaisten kauhistelua sumuverhona?

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 16.3.2012 14:29

Perussuomalaisten Pasi Turunen kirjoittaa Uuden Suomen blogituksessaan epäilemästään mediajuonittelusta: tänään on nimittäin muutamalla uutissivulla kerrottu rikosilmoituksesta, jonka Jussi K. Niemelä teki kahden perussuomalaisaktiivin nettikirjoittelusta. Turusen mielestä tässä käännetään kansalaisten huomiota pois Suomen hallituksen viimepäiväisistä ongelmista mm. Finnairin kanssa.

Ehkä Pasi Turusen olisi kannattanut vähän odottaa. Puoliltapäivin julkaistu Niemelän rikosilmoitus ei nimittäin ainakaan tässä vaiheessa, puoli viiden aikaan iltapäivällä, ole mikään uutistilan tukehduttava mediapommi. HS:n uutissivua hallitsee vahvasti Maria Guzenina-Richardson, yksi niistä uutisaiheista joita Turusen mielestä nyt lakaistaan kovasti maton alle. Myös Stefan Wallin, VR ja Finnair ovat selkeästi esillä. Niemelä löytyy sivun alalaidasta pienemmällä.

Kovin ponnetonta on median ja hallituksen kieroilu. YLE, Ilta-Sanomat ja Aamulehti eivät näytä ainakaan tässä vaiheessa lähtevän perussuomalaisten ruoskintaan etusivuillaan lainkaan. Ei sikäli etteikö jutunjuurta olisi, perussuomalaisia koskeva tutkintapyyntö on tehty myös Uudessakaupungissa.

Uutisoinnista tulee ajojahdin sijaan mieleen, että perussuomalaisiin liittyvistä rikosepäilyistä ei enää viitsitä hirveästi kirjoittaa. Onhan noita nähty jo Tony Halmeen ajoista asti. Guzenina-Richardson kiinnostaa enemmän.

Perussuomalaisista suurin osa on toki lainkuuliaista, suomalaisten parasta omalla tavallaan ajavaa väkeä. Kuukausi-pari sitten olisin muiden tapaan kehottanut heitä putsaamaan rivinsä rikollisista möläyttelijöistä jos haluavat välttää negatiivista julkisuutta. Nyt en tiedä…onnistuvatko he enää saamaan entiseen malliin edes negatiivista julkisuutta?

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

oon vähän hämmentynyt edellisistä kommenteista. Miksette kommentoi a) Jussi K. Niemelän/PENin rikosilmoitusta tai b) sitä ettei rikosilmoitus tunnut kiinnostavan mitään merkittävää suomalaista mediaa?

Omituinen on toden totta tämä median ajojahti. Edes Kansan Uutiset (joka asiasta uutisoi ensimmäisenä) ei nosta rikosilmoitusta etusivunsa kärkeen.

Lisäksi kysyisin mitä sitten itse tekisitte jos teitä uhkailtaisiin nylkemisellä? Omasta turvallisuudestaan kiinnostuminen tuskin on laskettavaissa ajojahdiksi, ihan itse ja vapaasti omasta tahdostaan kyseiset sankarit kirjoittivat Facebookin.

mie: ”Miksette kommentoi a) Jussi K. Niemelän/PENin rikosilmoitusta”

Ehkä Jussi K Niemelän persoona selittää mielenkiinnon puutetta. Lisätietoja saa aina niin avuliaasta internetistä.

Mistäs sitä tietää vaikka olisi persusumua tämäkin kirjoitus? Näin vaalikausien suvantovaiheissa on aina vaikeampi tehdä eroa aidon persupelon ja muuten vaan jeesustelun välillä. Vaalien alla riittää yksikin persumyönteinen gallup ja punavihreä kuoro hujeltaa saman tein falsetissa. Jos laittomat lakot ja kansalaistottelemattomuus ympäristöasioissa arvioidaan niin kuin lakiin on kirjoitettu, niin Arkadianmäellä on kovasti paljon rötösväkeä töissä. Finnair -kohun ja RKP:n Dragsvik koplauksen jälkeen onkin luonnollista jatkaa hyvävelijärjestelmän kitkemistä politiikan puolella. Tiitisen listan julkistamisesta voisi aloittaa.

Onko tämä Jussi jutun asianomistajana loukattu vaiko julkisuuden kipeä politiikan vartija, jolla on korkeampi moraali ja parempi tieto kuin niillä peruspatriooteilla, jotka sanovat totuuden suoralla suomella ymmärryksensä mukaan. Peruspeehän on tavallista lainkuuliaista työstä kiinnostunutta rahvasta, jota saa pompottaa inhokkina.

Viivi*: ”Kirjoittaja voisi tutkia ihan huvikseen esim. VIhreiden Jani Toivolan rikostaustan.”

Puhutko huhuista vai onko sinulla esittää kovaa faktaa?

Onko muuten syrjintää kertoa että kirjoittajat olisivat persuja. Ei kai muidenkaan epäiltyjen poliittista taustaa tuoda esiin ja leimata poliittisia mielipiteitä rikollisiksi, kun ei tykätä joidenkin mielipiteistä. Tiedä vaikka olisi huvimielessä ja ajanvietteeksi kirjoitettuja tosikkojen härnäämiseksi. Varmaan ne persut pitäisi kieltää sosialidemokratian vastaisena.

Tää on ihanaa tää internetin logiikka. Niemelää saa uhkailla puukottamisella, kun se on vähän ilkeä ja itsekeskeinen. Puukotusuhasta rikosilmoituksen tekeminen onkin ”tavallisen lainkuuliaisen työstä kiinnostuneen rahvaan pompottamista” ja besserwisserismiä.

Kysyn nyt ihan suoraan: eikö yhtään hävetä puolustella toisten tappouhkauksia? Vai onko se moraalinen kompassi vain niin totaalisen hukassa ettei enää tunnu missään?

Kirjoittajan kannattaisi keskittyä sarjakuvien piirustushommiin. Politiikassa asiat ovat tärkeitä, mutta ne vaativat jo tietoja ja kykyä käsitellä niitä.

Kuulemani mukaan Jussi K. Niemelä ylläpitää myös Facebook-sivua, jossa on kaikenlaisia kuvakaappauksia mm. vihapuheesta. Facebook-sivun nimeä en valitettavasti muista, kun on aika kun kävin viimeksi siellä…

Nyt löysin. Facebook-sivun nimi on Jussi Halla-ahon kootut sanansa syömiset.
Sivun nimi on hieman harhaanjohtava, mutta asialliselta sivulta vaikuttaa tosin …

Etteikö muka rehdit isänmaan miehet saisi enää uhkailla jotakuta väärinajattelijaa nylkemisellä yms. toiminnalla?

Vaikea uskoa, minäkin kun elän vielä tuota 1930-lukua, jolloin asiat olivat hyvällä tolalla.

’Nyljetään eläviltään’ vai ’nahkurin orsilla tavataan’?

”ihanaa tää internetin logiikka. Niemelää saa uhkailla puukottamisella, kun se on vähän ilkeä ja itsekeskeinen”

En minä mitään hyväksy, mutta Niemelä on änkyrä, joka on oikeastaan hyvin epäkiinnostava henkilö. Niemelä elää marginaalin (Suomen Sisu) lahkeessa roikkumalla.

Tuskinpa Niemelää kukaan oikeasti nylkee, mutta tietysti epäkohteliasta ja jopa mahdollisesti lainvastaista hyökätä moisin sanankääntein. Asia ei kuitenkaan kiinnosta eikä siitä näy kuin toisen käden tietoja joten paha oikein muodostaa varsinaista mielipidettä itse tapauksesta.

Kukkahattusetien kunniaksi on sanottava, että he eivät uhkaile juuri muulla kuin oikeudella.

”oon vähän hämmentynyt edellisistä kommenteista. Miksette kommentoi a) Jussi K. Niemelän/PENin rikosilmoitusta tai b) sitä ettei rikosilmoitus tunnut kiinnostavan mitään merkittävää suomalaista mediaa?”

Syynä on se, että kuten tavallista, nuo kommentoijat on luultavasti masinoitu tänne hommafoorumilta. Heillä on kanta valmiiksi päätetty, faktoilla ja sen semmoisilla on vain denialismin luomista lievästi hidastava vaikutus.

Joni Pelkonen: ”Syynä on se, että kuten tavallista, nuo kommentoijat on luultavasti masinoitu tänne hommafoorumilta.”

Juu, salaliittoteoreetikko taas vauhdissa.

Tappo- tai väkivaltauhkaukset eivät ole koskaan hyväksyttäviä, voin tämän hommafoorumilaisena täysin allekirjoittaa. Jos lakeja on rikottu, laki rangaiskoon.

Niemelän oma toiminta tosin on ollut vuosien mittaan varsin samanlaista nettihäiriköintiä. Hänhän oli aiemmin Halla-ahon kanssa samoilla linjoilla mamu- ja islamkysymyksissä, mutta nykyään esiintyy hänen kriitikkonaan. Niemelän luonne ilmeisesti osoittautui yhteistyön esteeksi mamukriitikkojen kanssa, aivan kuten Niemelän myöhempi yhteistyö vihreiden kanssa. Hänhän poistui ovet paukkuen vihreistäkin. Niemelän poliittinen ja yhteiskunnallinen tuuliviiriys alkaa muistuttaa Risto ”Abdullah” Tammen toimintaa. ”En leiki kanssanne, ellette hyväksy minua johtajaksi”- mentaliteetilla ei niitä ystäviä ja vaikutusvaltaa kuitenkaan saa.

Verrataanko Homma-foorumilla kovin usein kärkevää kritiikkiä tappouhkauksiin ja ”toisen peräaukon poraamiseen?”

Mitä hänen linjansa tai luonteensa tähän kuuluu? Niemelä ei ole ketään uhannut tappaa, eiköhän poliisi olisi jo siitä tiedot kaivanut, jos niin olisi. Miksi suistat keskustelua jonnekin ihan olemattomaan seikkaan? Ei hänen kantaansa maahanmuutosta tai islamista ole kysynyt. Tässä ollaan uhattu ihmisen henkeä.

Kuka värvää näitä persujen älyttömimpienkin tempausten puolustelijoita? Jotain hyvää löytyy näiden mielestä murhaajien palkitsemiselle, liivimiesten kerhotiloille, väkivallalla uhkaamiselle , Pohjois-Korean johdolle, Opus dei-järjestölle, Suomen Sisulle ja vastaville jne.
Uuden Suomen nettipalsta on löysästä moderoinnista johtuen hommafoorumilaisten temmellyskenttänä. Niinkuin kohta tämäkin.

Tapanainen kirjoitti:
”Kuka värvää näitä persujen älyttömimpienkin tempausten puolustelijoita? Jotain hyvää löytyy näiden mielestä murhaajien palkitsemiselle, liivimiesten kerhotiloille, väkivallalla uhkaamiselle , Pohjois-Korean johdolle, Opus dei-järjestölle, Suomen Sisulle ja vastaville jne.”

No huh huh. Litaniasi perusteella kuulostaa siltä, että kyseessä on lähinnä oma, melko villi mielikuvituksesi. Ei me persujen äänestäjät olla mitään poliiseja, joiden työ on ottaa kaiken maailman rähisijät kiinni. Poliisi hoitaa poliisin hommat (tosin säästötoimien johdosta nyttemmin pienemmillä rahallisilla resursseilla, olen kuullut).

”Uuden Suomen nettipalsta on löysästä moderoinnista johtuen hommafoorumilaisten temmellyskenttänä. Niinkuin kohta tämäkin.”

Eikö teillä tosiaan ole muuta mahdollisuutta pärjätä keskustelussa kuin sensuuri? On meistä hommailijoistakin joku joskus väärässä, voin auliisti myöntää – kävisit mieluummin sellaisiin tapauksiin kiinni faktapohjalta etkä voivottelisi epämääräisesti.

Noilla epämääräisillä on kyllä nimikin jos vähänkin viitsii kaivella. Suurin osa on kuitenkin reppanoita, jotka ovat tyrineet ”tietämättömyyttään ja yksinkertaisuuttaan”.Näistä tuskin on huolta.

Rikollisjärjestöillä on kuitenkin tavoitteena päästä valtarakenteisiin, joita edustavat mm kansanedustajat. Siksi vierailuja esim.”liivimiesten” kanssa ei voi jättää huomiotta.
Kun kansanedustaja esittää eduskunnassa hiljaista hetkeä ”rakkaalle johtajalle” toisen kannattamana niin kyse on joko todellisesta typeryydestä tai aidosta ihailusta maailman itsenäisintäa valtiota kohtaan.
Kukaan ei ole täydellinen mutta aina joku onnistuu kuitenkin olemaan täydellinen idiootti.

Näitä luetaan juuri nyt