Käytetäänkö perussuomalaisten kauhistelua sumuverhona?

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Perussuomalaisten Pasi Turunen kirjoittaa Uuden Suomen blogituksessaan epäilemästään mediajuonittelusta: tänään on nimittäin muutamalla uutissivulla kerrottu rikosilmoituksesta, jonka Jussi K. Niemelä teki kahden perussuomalaisaktiivin nettikirjoittelusta. Turusen mielestä tässä käännetään kansalaisten huomiota pois Suomen hallituksen viimepäiväisistä ongelmista mm. Finnairin kanssa.

Ehkä Pasi Turusen olisi kannattanut vähän odottaa. Puoliltapäivin julkaistu Niemelän rikosilmoitus ei nimittäin ainakaan tässä vaiheessa, puoli viiden aikaan iltapäivällä, ole mikään uutistilan tukehduttava mediapommi. HS:n uutissivua hallitsee vahvasti Maria Guzenina-Richardson, yksi niistä uutisaiheista joita Turusen mielestä nyt lakaistaan kovasti maton alle. Myös Stefan Wallin, VR ja Finnair ovat selkeästi esillä. Niemelä löytyy sivun alalaidasta pienemmällä.

Kovin ponnetonta on median ja hallituksen kieroilu. YLE, Ilta-Sanomat ja Aamulehti eivät näytä ainakaan tässä vaiheessa lähtevän perussuomalaisten ruoskintaan etusivuillaan lainkaan. Ei sikäli etteikö jutunjuurta olisi, perussuomalaisia koskeva tutkintapyyntö on tehty myös Uudessakaupungissa.

Uutisoinnista tulee ajojahdin sijaan mieleen, että perussuomalaisiin liittyvistä rikosepäilyistä ei enää viitsitä hirveästi kirjoittaa. Onhan noita nähty jo Tony Halmeen ajoista asti. Guzenina-Richardson kiinnostaa enemmän.

Perussuomalaisista suurin osa on toki lainkuuliaista, suomalaisten parasta omalla tavallaan ajavaa väkeä. Kuukausi-pari sitten olisin muiden tapaan kehottanut heitä putsaamaan rivinsä rikollisista möläyttelijöistä jos haluavat välttää negatiivista julkisuutta. Nyt en tiedä…onnistuvatko he enää saamaan entiseen malliin edes negatiivista julkisuutta?