Kansalaisaloitteista tasapuolisesti

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Perussuomalaisissa on suhtauduttu tähän asti kiitettävällä tyyneydellä siihen, että kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista sai kevyesti tarvittavat 50 000 kannattajaa. Puolue tajuaa kansalaisaloitepalvelun arvon eikä halua horjuttaa sitä. Nyt kuitenkin puolueen puheenjohtaja Timo Soini vaatii, että ”homoliittolakia” ja ruotsin kielen valinnaisuutta vaativaa aloitetta ”on käsiteltävä tasapuolisesti” mediassa.

Pakkoruotsin vastainen aloite on kerännyt nyt yli 14 000 kannattajaa. Ilmeisesti Soini tarkoittaa, että kysymyksistä olisi puhuttava yhtä paljon, koska hän jatkaa että ”Pakkoruotsin poistosta ei ole puhuttu mediassa (avioliittolakiin verrattuna) kuin murto-osa”.

En ymmärrä, miksi jokin lakialoite ei saisi kiinnittää median erityishuomiota silloin, kun se näyttäisi yltävän jatkokäsittelyyn. Jos nyt kuitenkin mennään Soinin logiikalla, voidaan kysyä mihin mediahuomion raja pitäisi vetää. Jos ajatellaan, että vaikka yli 13 000 kannattajaa keränneitä aloitteita pitäisi uutisoida tasapuolisesti, on hauskaa panna merkille että Soinin mielestä pakkoruotsialoitteen kanssa vähintään vastaavan huomion ansaitsevat tällä hetkellä:

Järkeä tekijänoikeuslakiin 23 875 ääntä

ja

Kannabiksen käytön ja hallussapidon rangaistavuudesta luopuminen 19 877 ääntä.

bob marley