Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Jussi Halla-aho Hyvinkään surmista

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 30.5.2012 14:35

Jussi Halla-aho kirjoitti tänään Hyvinkään ampumasurmista, otsikoiden ytimekkäästi ”Hyvinkäästä”. Selkeästi kirjoitetussa tekstissä on paljon hyviä, tosiasioihin pohjautuvia argumentteja eräitä ampuma-aselain tiukennusvaatimuksia vastaan.

Halla-ahon kieli on tutun provosoivaa, heti aluksi hän toteaa että ”Hyvinkään uhrit valjastettiin välittömästi asekammoisten ristiretkeläisten keppihevosiksi”. Sopii kyllä miettiä, kuinka eettistä on heti joukkosurman jälkeen alkaa ajaa poliittisia päämääriään. Itse pidän välitöntä kommentointi-innostusta vähän kyseenalaisena, mutta ymmärrettävänä. Halutaan tuoda jotain rotia nyrjähtäneeseen maailmaan esittämällä korjausehdotuksia. Sitä paitsi, jos poliitikko tai toimittaja tuo ajatuksensa esiin suruajan jälkeen, yleisöä ei välttämättä enää niin kiinnosta.

Suomen rikollisuudesta, asekulttuurista ja aseiden määrästä Halla-aho esittää käsittääkseni aika oikean suuntaisia lukuja. Meillä ei surmata ihmisiä Venäjän malliin, ja mm. Sveitsissä on enemmän käsiaseita väkilukuun nähden. Olen myös samaa mieltä siitä, että Pekka Saurin esittämä ajatus aseiden keskitetystä varikkosäilytyksestä on kyseenalainen. Tarvittaisiin samantasoista vartiointia kuin puolustusvoimien asevarikoilla, muuten metsissä olisi asearsenaaleja halukkaille tarjolla.

Halla-ahon kirjoitus nyrjähtää vasta loppukappaleissaan. Nyt kirjoittaja yhtyykin kuoroon, jonka mukaan maassamme on juuri nyt jotain pahasti vialla: ”2000-luvun ensimmäinen vuosikymmen oli ennennäkemätön perhesurmien ja joukkomurhien vuosikymmen”.

Joukkomurhien, totta. Mutta huomatkaa kuinka hän vetää perhesurmat samaan nippuun. Kansan Uutisten haastattelussa ylilääkäri Hannu Lauerma toteaa, että väkivaltarikoksia tehtiin esimerkiksi 1920- ja 30-luvuilla kolme kertaa enemmän kuin nyt. Näkyvästi uutisoidut perhesurmat ovat menneisiin vuosikymmeniin verrattuna itseasiassa harvinaisia, lapsia surmattiin aurinkoisilla 60- ja 70-luvuilla monenkertaisesti enemmän.

Tuo sivumennen sanottuna vie pohjan niiltä väitteiltä, että perhesurmat ja väkivalta ovat lisääntyneet kirkon vaikutusvallan ja ydinperheen aseman väitetyn heikkenemisen myötä.

Mutta takaisin Halla-ahoon. Enimmäkseen ansiokkaan kirjoituksensa lopuksi hän vetää vastuuseen maamme pahoinvoinnista Tarja Halosen, Paavo Lipposen, Matti Vanhasen ja Jyrki Kataisen. Valjastaa Hyvinkään uhrit poliittisen ristiretkensä keppihevosiksi, sanoisi joku.

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Poliitikkojen ei pitäisi tulkita rikostilastoja ollenkaan.

Tyypillistä Halla-ahoa. Ensin kirjoitetaan tarkasti argumentoitua ja helposti hyväksyttävää tekstiä, ja sitten lopuksi kun lukija on tuuditettu siihen uskoon, että mieshän taitaa puhua asiaa, aletaan keulia täysin perusteettomasti ja ristiriitaisesti omaa propagandaa, jolloin ei-niin-tarkkaavainen lukija saattaa mennä siihen halpaan, että lopun sekoilut ovat ihan yhtä fiksua ja uskottavaa retoriikkaa.
Ei me muut siihen halpaan mennä…

Halla-aho tarkastelee analyyttisesti dosentti Jaana Haapasalon ”normaaliutta”. Tämä on kieltämättä sangen nautinnollista muillekin kuin kyseiselle kirjoittajalle itselleen. Muutoin ongelmien syitä hakeva argumentaatio on jälkijättöistä höpötystä. Niin Haapasalo kuin Halla-ahokin haluaisivat varmaan surmien ehkäisemisen tarkoituksessa tehostaa potentiaalisten katupunkkarien jäljittämistä ja ehkäisyä varhaisen puuttumisen keinoin. Asiantuntijakeskustelussa surmien syyksi tarjotut ongelmapaketit kuvaavat 1980-luvun katupunkkareita. Tässä on nyt se pieni ongelma, että katupunkkarit eivät huolimatta silmiinpistävästä syrjäytymisestään ja ongelmakoosteestaan surmaa ketään. Ongelmat aiheutuvat siitä, että Suomessa ei suvaita syrjäytyneiden katupunkkareiden alakulttuuria, eikä siitä että heitä olisi liikaa.

Äh.., kirjoittipa Hallis niin tai näin, niin oikeammassaolijat lukevat sen joka tapauksessa väärinpäin. Niin tekee taas Jarlakin, vaikka kuuluukin suvaitsevaiston fiksumpaan laitaan.
Olen tässä pikkuhiljaa ajautunut Halliksen puolustajaksi, en siis kannattajaksi, vaan puolustajaksi, koska kaveri osaa kirjoittaa ja esittää kärjekkäitä näkemyksiä.
Sellaisia on Suomessa niin vähän, että niitä pitää suojella, eikä lyödä kuin vierasta sikaa, niin kuin maan tapa on viime vuosina ikävä kyllä ollut.

Hallis on politiikko ja tottakai hänelle sopii lopuksi panna osasyy maamme ilmapiiristä Halosen ja sen semmoisten piikkiin. Sitäpaitsi kukaan joka vinoilee Halosesta ei voi olla kokonaan paha.

Lasse Kehtinen kertoi jokunen aika sitten suuren viisauden. Kaikki maat joissa nuorilla miehillä ei ole työtä joutuvat levottomuuksiin. Kaikki politikot jotka ovat toimillaan aiheuttaneet ko tilanteen kehittymisen Suomessa ovat vastuussa seurauksista joita ilmenee tihenevään tahtiin.

Mitenkähän on noiden mielialalääkeiden holtiton käyttö?
Eikös noissa ”joukkomurhissa” meillä jokaisessa ole mukana ollut niitä mentaalilääkkeitä?

Mielialalääkkeiden osuus on mielenkiintoinen kysymys. Toivottavasti Suomen Kuvalehden skeptikko- ja toimittajajoukoista löytyy halua ja kykyä asian käsittelyyn. Marko Hamilon toimittaman kirjan nimi ”Älkää säätäkö päätänne – Häiriö on todellisuudessa” ainakin on asian suhteen lupaava.

Kerrotaan, että Suomessa vuonna 2010 söi 750 000 ihmistä Kelan korvaamia mielialalääkkeitä. Liekö tämä THL:n pääjohtajan Pekka Puskan esittämän toiveen toteutuma? Puskahan tokaisi kuulemma vitamiineista puhuttaessa, että nekin rahat säästetään ”oikeisiin lääkkeisiin”. Nykyisin vitamiinien ohella on tarjoalla monenlaista elämänlaatu- ja hyvinvointituotetta ja palvelua: liikuntaa, joogaa ym.

Puskan linja on tehdä läheistä yhteistyötä lääkeyhtiöiden kanssa. Puskan lausunto Pandemrix -rokotteesta oli: ”Kaikissa suhteissa tämä näyttäisi olevan täysin turvallinen rokotus.” Mahtaako mielialalääkkeiden syönti olla vastaavalla tavalla täysin turvallista, löytyisikö Suomen Kuvalehden joukoista asiaan valaistusta?

(1)
http://yle.fi/uutiset/doping_hiipii_tyoelamaan/5683438

Neuvostoliitossa oli käytäntö että oikeudessa syytetyn puolustusasianajaja ensimmäiseksi ilmoitti että on toveri Stalinin vilpitön ihailija ja kannattaja ja Puolueen uskollinen työntekijä ja tuntee värisyttävää vastenmielisyyttä tätä iljettävää rikollista kohtaan…

Tehtaantyttö oli varastanut ’25 metriä ompelutarvikemateriaalia.’ Ei kehdattu kirjoittaa että vajaa rihmarulla. 25 vuotta leiriä.

7 kommenttia. Vain 1 ehätti puhdistautumaan ja liturgioimaan oikeauskoisuutensa.
…puolustaja, ei kannattaja…

Itse en yritä puhdistautua. Persuja äänestin, hukkuva tarttuu vaikka oljenkorteen. Ja oljenkorreksi se on osoittautunut. Mitään ei edes todella ole yritetty suurimman oppositioryhmän paikalta.

Halla-ahon lista on kohdallaan. Kyllä nuo henkilöt ovat osaltaan innokkaasti olleet viemässä Suomea tuhon tielle.

Tarja Halonen sai aikaan sen kyräilevän, punavihreän vihan ja kateuden ilmapiirin missä Suomi nyt elää.
Etevästi käytti feminismiä, raakaa miesvihaa ja sosialistista hiertävää kateutta tämän tavoitteensa saavuttamiseksi.

KAIKISSA MEISSÄ ASUU PIENI SOSIALIDEMOKRAATTI!
TYÖLÄISILLE OVAT KAIKKI KEINOT LUVALLISIA KUNHAN NILLÄ VAIN SAADAAN VALTA!

En jaksa nyt pitkälti täydentää Halla-ahon listaa.

Brax, Sinnemäki, Thors, Väyrynen, Haatainen, Viljanen, Sofi Oksanen, Snelman, Hallberg, Koskelo,
Päivi Lipponen, Hassi, Hautala…joku toinen jatkakoon.

He ovat olleet osaltaan hajottamassa ja luomassa vihaa ihmisten välille. Ja pistäneet rahaa menemään! MITÄ MEISTÄ MUUALLA AJATELLAAN!!

Halonen ei mitenkään katsonut vihakirjoitteluksi kun Päivi Lipponen tuomitsi oikopäätä yli 2 miljoonaa suomalaista miestä Tampereen pitseriapaloon syyllisiksi.
Hovioikeudessa päätökseksi tuli 11 vuotta kakkua tekijälle, rehelliselle ja uutteralle maahanmuuttajayrittäjälle.
HO:n päätöstä käsitteli lyhyesti Aamulehti. Yhtään kommenttia missä Päivi Lipposen nimi oli, ei sallittu.

Päivi Lipposen Helsingin naiset äänestivät eduskuntaan uudelleen 4385 äänellä.

Viha, kateus ja kyräily ovat suomalaisen yhteiskunnan voimat.

Ei aseasiassa ole samoin kuin viinan ja alkoholin saannissa jossa saatavuus auttaa vähenevään käyttöön. Aseasioissa ei minusta tarvitse tiukentaa lakeja – se olisi hölmöläisten hommaa. Salaiset ja pimeänä myytävät asemarkkinat riitäytyisivät käsistä ja lisääntyisivät. Joukkosuemat johtuvat siitä että esim: e r o k y s y m y k s i s s ä suomalainen mies asetetaan seinää vasten perhepoliittisissa ja lapsipoliittisissa kysymyksissä. Naiset vievät tätä tanssia ja oikeuslaitos säveltää ”mukamas” heikommanastian puolustamisessa a i n a naista. Mies ei saa oikeudenmukaista kohtelua ja se synnyttää vihaa. Yhteiskunta tarvitsee lapsia lisää Suomeen – miksi niitä ei synny – miehet eivät saa oikeutta – esim: spermanluovutus pitää antaa ilmaisena. Miksi ei mies saisi vaatia siitä esim: 3000 €.
Näin ne terveet ja työttömätkin miehet vosoivat nähdä itsensä tarpeeliisiksi ja hyväksytyksi. Miehet siittäisivät kyllä lapsia jos maksut eivät veisi elämää hunningolle. Lapset eivät Suomessa kuole nälkään ja yhteiskunta voisi maksaa yh:lle heidän vaatimansa kunhan miehen elämää ei tukehdutettaisi sen jälkeen kun ero tulee tai vaikka avioliittoa tai avoliittoa ei olisi ollutkaan. Mies uskaltaisi jatkaa elämäänsä ja etsiä uusia elämäntehtäviä. Ei tarvitsisi mennä alkoholiriippuvaisena veneen alle nukkumaan vaan saisi vielä asunnonkin ja inhimillisen yhteiskunnallisen kohtelun.
NÄIN JOUKKO- ja PERHESURMAT VÄLTETÄÄN.

Toimittaja kulkee hieman jälkijunassa, persujen mustaamalaamistrendi meni jo, ei kiinnosta enää Sipriina Perushoitajaa.

No Halla-Aho on viisas mies ja ajattelee hyvin pitkälle asioista kuten kansa ja siitä todisteena voi pitää hänen saamaansa korkeaa äänimäärää.
Ehkäpä juuri siitä syystä häntä yrittää joku aina säännöllisin välein sivaltaa. :)

Ei nyt mielestäni kovasti korreloi verrata 2000-luvun ensimmäistä vuosikymmentä 20 ja 30 lukuihin jolloin meistä tääläkään tuskin kukaan oli edes syntynyt ja huomattakoon myös, että juuri oli vapaussota käyty ja haavat olivat vielä pahasti auki.

En omista itse aseita, mutta en usko aseiden niputtamisessa jonnekin olevan mitään järkeä, mutta ne kotona olevat asekaapit pitää olla ehdottomasti lukossa ja murronkestäviä ja avaimet varmassa paikassa, esim. kassakaapissa, jos tiukille vedetään, mutta pitää muistaa, että nykyinen käytäntökin on aika hyvin pelittänyt.

Kun Halla-Aho puhui yleisestä pahoinvoinnista, niin silloinhan hän ei ratsastanut Hyvinkään keppihevosella.

Jossain oli kirjoitettu että Hyvinkään murhamiehan faijalla on kuusi asetta.

KUUSI. Jos nyt aseita tarvitsee ylipäätään niin tarvitseeko kuusi kpl? Pojalla oli ollut kaksi mukanaan ja kolmas metsään jemmattuna.

Kyllä aika holtitonta meininkiä näyttää olevan viranomaistenkin ”viranhoito”. On pääteltävä että tämä aseiden haltija todella rakastaa aseita.

Pojat perivät isiltään tietyt taipumukset ja usein vielä panevat vähän paremmaksi.

En tiedä ampuma-aseelle mitään muuta käyttötapaa kuin tappaminen. Jos joku tietää niin kuulisin mielelläni.

Kyllähän Halla-ahon kirjoitus oli täyttä asiaa. Mitä nyt viimeinen kappale lurahti politikoinnin puolelle. Meillä on tällaisissa tapauksissa suorastaan tapana hakea syyllistä ihan väen väkisin ulkoisista tekijöistä. Milloin on aselaki vajavainen, milloin taas koulu, kaveriporukka, yhteiskunta tai vanhemmat ovat epäonnistuneet surkeasti. Joskus näin toki onkin, mutta tuskinpa niin usein kuin väitetään.

Varsin kummallista on, että joidenkin mielestä se hirmutekojen tekijä itse ei olekaan perimmäinen syyllinen. Ikäänkuin epäonnistuneet yksilöt olisivat jotain zombeja, joita ohjataan ulkopuolelta. (Kun lapsena oli liian tiukka pipo ja niin vähän leluja.)

Olisi kai hyväksyttävä sekin vaihtoehto, että joillakin lajitovereilla ovat piuhat toden totta jo syntymästä alkaen niin pahasti ristissä, että näihin ei mikään tehoa. Aivan sama, vaikka kaikki maailman tuliaseet hävitettäisiin, nyrjähtäneet yksilöt löytävät kyllä halutessaan keinot listiä lähimmäisiään tai harjoittaa muita hirveyksiä.

Voi kamalaa – olikohan tämä nyt jonkun viattoman rikollisen syyllistämistä!?

Minusta on täysin loogista että järkyttävien ja tavanomaisesta poikkeavien ammuskelutapausten jälkeen kyseenalaistetaan ampuma-aseita ja aseiden kyllästämää kulttuuria. Tuntuu että Suomi nimenomaan on tällainen metsästys/armeija/jne. asekulttuuri.

Mitä taas en ymmärrä on että tällaisen ammuskelun jälkeen puolustellaan aseita, kuten Halla-aho tässä tekee.

Näitä luetaan juuri nyt