Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Jüri Lina ad hominem

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 21.1.2013 21:45

Yleisradion MOT on kaikenkaikkiaan ollut oivallinen tutkivan journalismin ohjelma. Ohilaukauksiakin on tekeville sattunut. Muistan vuosien takaisen saatananpalvonta hevimusiikissa-katsauksen, ja nyt oli melko epämääräiseksi jäänyt esitys vapaamuurareista, ”Hyvät veljet muurarit”. En nyt väitä, etteikö vapaamuurareilla voisi olla kyseenalaista hyvä veli-toimintaa, mutta tämä katsaus meinasi vähän jäädä ”kerrotaan jotta” -juttujen tasolle.

Ennenkaikkea huomioni kiinnittyi siihen, että yhtenä asiantuntijana käytettiin virolaista Jüri Linaa. Lina on eräänlainen virolainen Rauni-Leena Luukanen. Tiedän, että väitteitä ei pitäisi lytätä esittäjän persoonaan vedoten, sehän on argumentaatiovirhe ad hominem. Ajattelin kuitenkin, että MOT:n nähneitä voisi kiinnostaa millainen kokonaiskuva Linalla on vapaamuurareista.

Jüri Linan kirja ”Secret History of Freemasonry”kertoo, kuinka vapaamuurarit:

-junailivat Venäjän vallankumouksen, ensimmäisen ja toisen maailmansodan, Jugoslavian sisällissodan ym ym.

-kätkevät meiltä keksintöjä: 1968 he vaiensivat brittitiedemiehen, joka keksi lentävän lautasen mallisen antigravitaatiolaitteen.

-Hallitsemansa USA:n Food and Drug Administrationin (FDA) kautta myrkyttävät nyt maailmaa rokotteilla. Vapaamuurarit ovat kytköksissä Illuminatiin ja havittelevat maailmanvaltaa.

Adolf Hitleriin ja hänen Saksaansa Lina suhtautuu varsin myönteisesti. Hänen mukaansa:

National socialism turned out to be superior to the democratic system. Hitler was able to solve the social and economic crises against which the democratic countries were struggling.

Brittiläiset vapaamuuraripankkiirit ja juutalaiset eivät voineet sietää Hitlerin uudistuksia, vaan mustamaalasivat natseja. Lopulta Hitlerin oli pakko hyökätä Puolaan, koska

Poland was planning a lightning attack by 700 000 troops on Berlin. Warsaw was only waiting for a go-ahead sign from London.

Lopulta katkera rahaeliitti murskasi Hitlerin. Entä juutalaisholokausti? No sehän on tietenkin sympatiaa havittelevien juutalaisten valhe:

There is evidence that all the gas chambers were built after the Second World War by Soviet and American soldiers as well.

Kaikki tämä on tuttua juttua vastaavista yhteyksistä, mutta ainakin yksi minulle uusi paljastus kirjasta löytyy: Juri Gagarin ei koskaan käynyt avaruudessa. Neuvostojohto katsoi parhaaksi väärentää hänen lentonsa pahojen vaikeuksien jälkeen: 7-11 cosmonauts have died in orbit before Gagarin.

Kaiken kaikkiaan Jüri Lina on erittäin hauska kirjoittaja, jota näkisi mielellään lisää televisiossakin Rauni-Leenan ohella.

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

”Yleisradion MOT on kaikenkaikkiaan ollut oivallinen tutkivan journalismin ohjelma.”

Pitää epäilemättä paikkansa, mutta tuohon on lisättävä määre ”suomalainen”.
Miksikö? No yksinkertaisesti siksi koska tutkiva juornalisnmi on niin harvinaista maassamme. Ei siis ole juurikaan vertailukohtia. Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinenkin on kuningas.
Eikä asiantila valitettavasti ole paranemassa, YLEn rahoitusuudistuksen jälkeen siitä on tullut selkeästi tiukemmin ohjailtu hallituksen äänitorvi. Sellaisessa yhtiössä ei juuri ole tilaa vallankäyttäjien motiivien todelliseen kyseenalaistamiseen, naurettavaksi saattamisesta puhumattakaan.

Tässä ohjelmassa http://areena.yle.fi/tv/1772018 Lina ei ole ratkaisevassa asemassa eikä hänen anneta edes puhua vahvoja. Ikävän kuvan vapaamuurareista ohjelma joka tapauksessa jättää.

Kyllähän noiden 7 000 yhteiskunnan tukipylvään salaseurasta sietäisi saada totuus selville.

Kyllä ohjelma oli tasoltaan juuri sellainen kuin Jarla esittää. Minuakin ihmetytti virolaisen ”asiantuntijan” asiantuntemus. Jollain kirkkoherrallan oli kaunaa piispoja kohtaan ja entinen rakentaja esitti jo sellaisia syytteitä korruptiosta että saattaa vielä joutua kertomaan tarinansa uudelleen.

Eikös tämä Jyri Lina päinvastoin väitä, että Hitler oli vapaamuurari: ”…Napoleon, Lenin, Trotsky, Hitler, Mao Zedong, Roosevelt and Truman (all high-ranking freemasons)”. Kirjan, jonka nimi on ”Architects of Deception”, sisällysluettelossa näkyy olevan luku ”7. How the Freemasons Helped Hitler to Power”. Mistä blogisti on hakenut sitaattinsa?

Oletetaan hyväntahtoisesti, että vapaamuurariudessa ei ole mitään varsinaisesti arveluttavaa. Jäljelle jää kysymys, miksi ihmiset, jotka yhteiskunnallisen asemansa vuoksi täytyy voida ottaa vakavasti, menevät mukaan tuollaisiin erikoisiin ja joutaviin oppeihin ja menoihin. Nehän näyttävät olevan enemmän kuin lapsellisuuksia. Satojen vuosien takaisissa oloissa niillä saattoi olla jotakin merkitystä, mutta nyt ne tuntuvat pelkästään omituisilta ja harjoittajiaan kompromettoivilta.
En oikeastaan tunne noita mainitsemiani menettelyjä, mutta eiköhän niistä ole jo saatu nähdä luotettavia pilkahduksia.

Jüri Lina ei kirjoissaan kai lähdeviitteitä harrasta, mutta kyllä hän on oikeassa noissa jutuissa, mitä tuossa on esitetty. Niihin löytyy kyllä todisteet ja veikkaan Jarlan tietävän asian. Mutta kun sattuu olemaan pankkirien puolella. Ja heidän taustavoimiensa.

Valitettavasti Lina ainakin yhdessä vaiheessa syytti Hitleriäkin rappariksi ja uskoi hörhökirjojen perusteella ja disinfoagenttien, että Hitlerin olisivat rahoittaneet Lännen pankkiirit olshevikkien tavoin. Tämähän on yleisesti leviteltävä valhe, jonka eliitti on laskenut liikkeelle ja jota eswim. Verkkomedian disinfoagentit levittelevät.

Mutta esim. Skorpionin merkki on erinomainen kirja olshevismin taustoista ja todellisuudesta. Vapaamuurarit ovat muuten itse kerskuneet järjestäneensä kaikki tunnetut vallankumoukset 200 vuoden aikana ja jopa wiki kertoo heidän osuudestaan ranskan vallankumouksessa.

Hitlerille muuten ehdotettiin 1939 syyskuun ensi päivinä englantilaisten salaisten neuvottelijoiden taholta, että jos hän palaa kultastandardiin kauppapolitiikassaan ja rahapolitiikassaaja sallii vapaamuurarien toiminnan uudelleen Saksassa, hän saa menetellä Puolan suhteen miten vain ja rauha tulee heti.

iHitlerille muuten ehdotettiin 1939 syyskuun ensi päivinä englantilaisten salaisten neuvottelijoiden taholta, että jos hän palaa kultastandardiin kauppapolitiikassaan ja rahapolitiikassaaja sallii vapaamuurarien toiminnan uudelleen Saksassa, hän saa menetellä Puolan suhteen miten vain ja rauha tulee heti.

Saisiko lähdeviitteitä tähän. Melkoinen makupala ,jos pitää paikkansa.Kiinnostuu muutenkin tuo natsi-Saksan talouspolitiikka.

Lähteitä on Veronica Clarkin mukaan useita. Liddel Hart toistaa ilmeisesti englantilaisen lähteen. Saksan puolelta hieman kyseenalainen paikoittain eli Sicherheitsdienstin päällikkö Schellenberg (Heydrichin tultua murhatuks, sitä ennenkin korkeita asemia) muistelmissaan.

”hra K kirjoitti:

Oletetaan hyväntahtoisesti, että vapaamuurariudessa ei ole mitään varsinaisesti arveluttavaa. Jäljelle jää kysymys, miksi ihmiset, jotka yhteiskunnallisen asemansa vuoksi täytyy voida ottaa vakavasti, menevät mukaan tuollaisiin erikoisiin ja joutaviin oppeihin ja menoihin”

Ei siinä ole mitään salaisuutta tai epäilyttävää: Ihmiset vaan tykkäävät hengailla kaltaistensa seurassa ja perustaa exklusiivisia kuppikuntia joissa ei tarvitse pelätä törmäävänsä vääränlaisiin tai väärällä tavalla ajatteleviin ihmisiin. Pätee ihan yhtä hyvin osakuntiin, kiltoihin tai vaikka maamiesseuroihin.

Vapaamuurariuden kir­jallinen vaikuttaja Manly P. Hall em. kirjassaan Lectures on Ancient Philosophy, todennut “Olemme lähesty­mässä jalompaa aikakautta, jolloin kansakuntia ei enää ole, jolloin koko maailma on yhden järjestyksen, yhden hallituk­sen, yhden hallinnollisen järjestön alaisuudessa” (s. 463).

Manly P. Hall The Lost Keys of Freemasonry (s. 48): “Kun vapaamuurari ymmärtää, että avain soturiuteen on elävän voimanlähteen oikea käyttöönotto, hän on oppinut tuntemaan vapaamuurariuden salat. Luciferin voimavarat ovat hänen käsissään”.
Vasta 30 asteesta ylöspäin vapaamuurareille kerrotaan, että Lucifer on hyvä ja Adonai on paha. Tämänhän ovat todistaneet myös 30. asteen ex-muurari tiedetoimittaja Pertti Jotuni sekä 33. asteen ex-muurari ekonomi Juhani Julin (Ks. TV 7 arkisto).

Iltalehden julkaisussa 8.8.1991 on Jotunin haastattelu hänen eronsa perusteista. Hän totesi mm., että “vapaamuurareiden ajatusrakennelma on elitistinen ja röyhkeä; toiminnan taustalla on rangaistuksen pelko, ei persoonallinen tunne siitä, mikä on oikein ja mikä väärin; vapaamuurareiden opetuksissa sanotaan mm., että Jeesuksen nimi on tuhottava“. Jos joku liike Suomessa julistaisi nyt samaa kun Vapaamuurarit salassa, niin siitä syntyisi valtava haloo ja vastalauseiden vyöry. Nyt Vapaamuurit saavat mellastaa täysin (äly)vapaasti.

Vapaamuurareille Lusifer on siis hyvä jumala, vaikka Raamattu kertoo aivan toista. Se kertoo, että Lusifer on Jumalan luoma enkeliolento. Lusifer kadehti Jumalan asemaa ja yrittäessään saada johdon käsiinsä, tämä langennut enkeli houkutteli puolelleen monia muitakin enkeleitä. Seurauksena oli sodan syttyminen taivaassa. Sen tähden Lucifer, joka nyt tunnettaan nimellä Saatana, karkoitettiin taivaasta. Jostain käsittämättömästä syystä vapaamuurarit selittävät että Lusifer onkin hyvä.
Näitä Kristinuskon ja vaapaamuuriuden ristiriitoja eivät tiedosta kaikki alemman asteen muuraritkaan, ja onkin ihmeellistä etteivät he lue heidän omaa liikettään koskevaa kirjallisuutta, sillä netistä löytyy muurareiden Lusiferin kumartamisesta kaikki tarvittava tieto – siis heidän omista kirjoistaan.

On myös selvää että järjestö jonka jäsenet pelkäävät järjestön paljastuksista annettavia rangaistuksia- ihan oikeesti- ( tämän olen kuullut monelta taholta), on rikollinen, ja tällainen koston pelkoon nojaava moraaliton salaseura tulisi kitkeä kokonaan pois Suomesta.

Poliisihan tutkii jo ”liivi jengejä” niin miksei noita kaapuisia vapaamuurareita? Tuskin on ”veljilläkään” puhtaat jauhot pussissa…!!!

TaRa:lle

Onhan siinä kuitenkin eroa, mitä yhdessä puuhataan ja kuinka valonkestävästi. Ihmisiltä, varsinkin yhteiskunnan etummaisilta odotetaan arvostelukykyä siinä suhteessa. Sikäli kuin ymmärrän, vapaamuurarius on puuhailua aikansa eläneiden ja kyseenalaisten tunnusmerkkien, menojen ja ajatusten parissa. Muistetaanpa tässä vaikka pääkallot yms. rekvisiitta, joka ei kuulu nykyaikaan.
Pitäisi toki löytää parempia ja järkevämpiä harrastuksia.