Jüri Lina ad hominem

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Yleisradion MOT on kaikenkaikkiaan ollut oivallinen tutkivan journalismin ohjelma. Ohilaukauksiakin on tekeville sattunut. Muistan vuosien takaisen saatananpalvonta hevimusiikissa-katsauksen, ja nyt oli melko epämääräiseksi jäänyt esitys vapaamuurareista, ”Hyvät veljet muurarit”. En nyt väitä, etteikö vapaamuurareilla voisi olla kyseenalaista hyvä veli-toimintaa, mutta tämä katsaus meinasi vähän jäädä ”kerrotaan jotta” -juttujen tasolle.

Ennenkaikkea huomioni kiinnittyi siihen, että yhtenä asiantuntijana käytettiin virolaista Jüri Linaa. Lina on eräänlainen virolainen Rauni-Leena Luukanen. Tiedän, että väitteitä ei pitäisi lytätä esittäjän persoonaan vedoten, sehän on argumentaatiovirhe ad hominem. Ajattelin kuitenkin, että MOT:n nähneitä voisi kiinnostaa millainen kokonaiskuva Linalla on vapaamuurareista.

Jüri Linan kirja ”Secret History of Freemasonry”kertoo, kuinka vapaamuurarit:

-junailivat Venäjän vallankumouksen, ensimmäisen ja toisen maailmansodan, Jugoslavian sisällissodan ym ym.

-kätkevät meiltä keksintöjä: 1968 he vaiensivat brittitiedemiehen, joka keksi lentävän lautasen mallisen antigravitaatiolaitteen.

-Hallitsemansa USA:n Food and Drug Administrationin (FDA) kautta myrkyttävät nyt maailmaa rokotteilla. Vapaamuurarit ovat kytköksissä Illuminatiin ja havittelevat maailmanvaltaa.

Adolf Hitleriin ja hänen Saksaansa Lina suhtautuu varsin myönteisesti. Hänen mukaansa:

National socialism turned out to be superior to the democratic system. Hitler was able to solve the social and economic crises against which the democratic countries were struggling.

Brittiläiset vapaamuuraripankkiirit ja juutalaiset eivät voineet sietää Hitlerin uudistuksia, vaan mustamaalasivat natseja. Lopulta Hitlerin oli pakko hyökätä Puolaan, koska

Poland was planning a lightning attack by 700 000 troops on Berlin. Warsaw was only waiting for a go-ahead sign from London.

Lopulta katkera rahaeliitti murskasi Hitlerin. Entä juutalaisholokausti? No sehän on tietenkin sympatiaa havittelevien juutalaisten valhe:

There is evidence that all the gas chambers were built after the Second World War by Soviet and American soldiers as well.

Kaikki tämä on tuttua juttua vastaavista yhteyksistä, mutta ainakin yksi minulle uusi paljastus kirjasta löytyy: Juri Gagarin ei koskaan käynyt avaruudessa. Neuvostojohto katsoi parhaaksi väärentää hänen lentonsa pahojen vaikeuksien jälkeen: 7-11 cosmonauts have died in orbit before Gagarin.

Kaiken kaikkiaan Jüri Lina on erittäin hauska kirjoittaja, jota näkisi mielellään lisää televisiossakin Rauni-Leenan ohella.