James Hirvisaaren sanojensa mittaisuus

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Perussuomalaisten James Hirvisaarta kehuttiin taannoin sanojensa mittaiseksi, kun ei suostunut erottamaan avustajaansa Helena Erosta, jonka toiminnassa ei nähnyt mitään moitittavaa. Minustakin se oli ihan jämäkkää toimintaa. Lainaus Aamulehden lukijankommenteista:

”Hirvisaari lupasi kantaa täyden vastuun ja on nyt tehnyt sen, mies on sanojensa mittainen,oikea perussuomalainen, jolle takinkääntö ja sanojensa syöminen on kauhistus.Hatunnoston paikka.”

Tästä kommentista näkyy hyvin, mikä Perussuomalaisten alkuperäinen imago on ollut: tuodaan kierolta näyttävään politiikkaan suoraselkäisyyttä. Veikkaanpa että tuon imagon rapautuminen rapauttaa myös puolueen kannatusta. Tänään James Hirvisaari on kirjoittanut Facebookissa:

”Valitettavasti moni nuori erehtyy äänestämään harhauttavasti luontoarvoilla ratsastavaa homopuoluetta eli vihreitä. Hämmästelen sitä, että se ei liity yhteen toisen homopuolueen eli vasemmistoliiton kanssa”

Homopuolue, kas kun ei kakkapöksypuolue. Veikkaanpa, että Hirvisaari ei sano mitään tuollaista eduskunnassa vihreille tai vasureille päin naamaa.

Noiden lainaamieni sanojen mittaista olisi eduskunnan kahvilassa ensin mulkoilla vihreitä kansanedustajia kaukaa, sitten mennä heidän pöytäänsä. Pöydän hiljentyessä juoda jonkun vihreän maitomuki tyhjäksi ja kysyä: ”Ootteko te vähän homoja? Taidatte olla homoja”. Ottaa Osmo Soininvaaralta lasit, laittaa päähänsä ja keekoilla ympäriinsä muiden kansanedustajien nauraessa.

Voisi päättää, onko ammattimainen yhteistyöhön kykenevä poliitikko vai ala-astelainen. Ei vaihtaisi omituisesti moodista toiseen.