Huumorintajuttomuuden olympiakisat

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Minua on muutamaan kertaan syytetty huumorintajuttomuudesta, heitän nyt ns. pallon eteenpäin. Maahanmuuttokriittiset ovat useasti päivitelleet joidenkin toimittajien herkkänahkaisuutta ja ajallemme välttämättömän ironiantajun puutetta. Toisinaan syystä. Viimeksi James Hirvisaaren avustajalta Helena Eroselta kysyttiin, miksi hänen Facebooksivullaan oli kuulapäitä esittelevä pilakuva:

skinikuva

Kansan Uutiset kysyi asiasta Eroselta itseltään, julkaisten kommentin otsikolla ”Hirvisaaren avustaja natsitervehdyskuvasta: Kaikki muut nauravat paitsi toimittajat”. Nostan hattua: lehti julkaisi jutun muodossa, josta käy ilmi että he ovat ylireagoineet. Syytetylle annetaan viimeinen sana. Eräs toinenkin lehti teki aiheesta haastattelun, mutta jätti nolona julkaisematta. Olen itseasiassa ajatellut tilata Kansan Uutiset, mm. edellämainitun tapauksen ansiosta.

Huonosti ymmärrettyyn huumoriin lieneekin parasta suhtautua huumorilla. Yleensä tekstin sävyn tunnistamiseen ei vaadita kuin lukutaitoa. Ylläolevasta kuvasta voi lukea tekstin. Kuvaan liittyvän Kansan Uutisten jutunkin voi lukea, ennenkuin julistaa että siinä ylimielinen media taas vääristelee.

11. elokuuta Kansan Uutiset julkaisi Emilia Kukkalan blogikirjoituksen ”Hipeille turpaan!”. Siinä epäillään poliisia nykyisin liiankin kärkkääksi voimakeinojen käyttäjäksi ja kyseenalaistetaan Taser-etälamauttimen käyttö. Minulla ei ole tähän jyrkkää mielipidettä, mutta aiheeseeni liittyen, mitä tekee Demokratialiiton puheenjohtaja Anu Palosaari?

Palosaari on kirjoittanut vastineeksi oman ”Hipeille turpaan” -bloginsa. Lopetus on lukutaidottoman huumorintajuttomuuden virstanpylväs:

”P.s.: blogin otsikko on kopioitu vasemmistohörhö Emilia Kukkalan Kansan Uutisten blogista. Kuinkas muutenkaan – vasemmisto ihannoi väkivaltaa yli kaiken niin sanoissa kuin teoissa.”

Toivoisin, että Kansan Uutisia ja vasemmistotoimittajia karsastavat tahot eivät lähtisi tälläiseen huumorintajuttomuudella nokittamiskisaan ollenkaan mukaan.