Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Homo käy taksiseuraksi

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 16.11.2011 20:03

Aion henkilökohtaisesti jättäytyä tänä vuonna pois Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolta, protestiksi sille ettei minua kutsuttu. Näemmä pois jää myös Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen. Hänhän on ilmoittanut, että häntä loukkaavat tanssilattialla pyörähtelevät homoparit.

Olen tavannut Pentti Oinosen kerran, Ajankohtaisen Kakkosen ns. homoillan yhteydessä. Minusta hän vaikutti sanalla sanoen mukavalta mieheltä, joka osasi jututtaa kaikkia. Tuollaiset sosiaalisesti lahjakkaat ihmiset luonnollisesti heijastelevat herkimmin vallitsevaa asenneilmastoa.

Pentti Oinonen käyttäytyi tilataksimatkalla homoiltaan, sen kuvausten tauoilla ja matkalla takaisin pääkaupunkiseudulle aivan esimerkillisesti. Jututti sateenkaariperheen toista äitiä lasten kuulumisista, tuntui keskustelevan eduskunnan asioista Oras Tynkkysen kanssa kuin työkaverit ikään.

Luonnollistahan se on. Jos nimittäin naamakkain alkaa ärhentelemään yleisesti hyväksytyn ihmisryhmän edustajalle, joka käyttäytyy hyvin, siinähän itse joutuu häirikön rooliin. Eivätkä asiat sillä lailla muutenkaan suju, tämän ymmärtänee jotakuinkin jokainen niin sosiaalinen, että on politiikkaan ryhtynyt.

En nyt tarkoita, että tilanne maassamme olisi vielä mikään upea. Pentti Oinoset nimittäin kykenevät erottamaan yksityisen tason yleisestä aika totaalisesti, pyrkivät alistamaan ihmisryhmää jonka yksittäisen edustajan kanssa pullakahvit sujuvat vaivattomasti. Se taas syö pahasti kuvaa rehdin rehellisestä Perussuomalaisesta.

Mitä nimittäin ajattelisitte naapurista, joka hymyillen kehuu vastaantulevan ylipainoisen naapurin tädin kampausta, mutta valittaa heti perään lehtihaastattelussa, ettei suostu menemään tanssilattialle, jossa pyörii yököttäviä pullukoita? Sehän on aika selkärangatonta selkäänpuukottamista sellainen.

Joka tapauksessa näkisin tilanteessa hyvää kehitystä. Homovastaisista sosiaalisesti kyvykkäimmät kykenevät-ympäristön paineista tai mukavuudenhalusta tai molemmista johtuen-keskustelemaan inhimillisesti sateenkaariväen kanssa. Ehkä juuri se on sitä eturintamaa, jossa kulttuuri kehittyy. Tässä yksi syy, miksi Oras Tynkkysen ja kumppaneiden on totisesti kannattanut tulla ns. kaapista.

homolespo

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Tunnen vastenmielisyyttää homoutta kohtaan – luonnollista – mutta en homoja kohtaan.

Halosen aikana ovat linnanjuhlat kyllä menettäneet sitä merkitystä mikä sillä aikanaan on ollut, siinä mielessä Oinosen pois jättäytyminen on täysin ymmärrettävää. Juhlista on tullut jonkinlainen friikki-sirkuksen ja nobel-tilaisuuden kombinaatio .

Linnanjuhlat ovat arvokkain Suomen itsenäisyyden juhlista. Erityisesti kansanedustajat edustavat siellä nimensäkin mukaisesti kansaa. Oinosen ja muiden kieltäytymisessä ei ole mitään ymmärrettävää. Heidänhän pitäisi edustaa siellä myös sitä kansaa, joka puolusti isänmaata 70 vuotta sitten. Kansanedustaja ei ole Linnanjuhlissa vain itsensä edustaja kuten jotkut kuvittelevat.

Oinosen ja Hakkaraisen jättäytyminen pois linnan juhlista on ymmärrettävää. Varmaankin eliitin pippalointi tuntuu perusmiehistä vastenmieliseltä. Kansanedustajina näiden heppujen pitäisi kumminkin harkita sanomisiaan. Vai oliko heillä tarkoitus vain päästä taas otsikoihin? Taviksella ei ole tämmöisiä harkinnan paikkoja, tanssikoot vain siellä ihan homona! Tellusta en viitsi juhlia katsella, luen sitten nettilehdistä, kuka tanssii kenenkin kanssa.
http://intrigoori.blogspot.com/2011/11/pienten-homojen-tanssi.html

P. Jarla on siinä mielessä hyvässä asemassa, että voi aina kutsua itsensä Fingerporin juhliin. Ja määrätä ajan, paikan ja tanssitettavat. ;-) Toivon silti, että ko. juhliinkin tulee kutsu.

Miksi ihmeessä leijona-riipuksia kantavat öyhöttäjät ovat omineet sotaveteraanit? Omalla vaarillani on jo multaa suussa, mutta hän oli ikänsä vasemmistolainen liberaali, eikä takuulla viettänyt nuoruusvuosiaan korsussa sen takia, että homoja saisi persut kiusata. Itseasiassa vaari nimenomaan nuhteli äitiäni, joka on valitettavan homofobinen.

Kun nyt kerran otit ylipainoisuuden puheeksi.

Harva ylipainoinen julistaa ylensyömistä ja mässäilyä hyveeksi maailman turuilla.

Miksi seksuaalisesta poikkeavuudesta pitäisi tehdä tavoiteltava hyve? Miksi se sellaisena tänä päivänä esitetään? Mihin vedetään raja jossa poikkeavuus katsotaan terveydeksi?

Niinimut,.Et kai kuvittele olevasi joku normi?

Kaikki nimittäin poikkeavat jollain tavalla toisistaan.

Mielestäni olet itse poikkeava!

Itsenäisyyden juhliminen on tehtävissä halvemmallakin. Pistäisivät nämäkin rahat sotaveteraanien ja vammaisten persujen hoitokotien hyväksi.

Jos on lebukka tai hinttari. niin pitäköön asian omana tietonaan. En tykkäisi olla taksin takapenkillä jos ilmeläilmeinen ja rotevatekoinen lebo alkaisi kouria sieltä jostakin. Kajauttausin otsaan sinitarran.

jutta, miksi pelkäät että joku alkaa sinua kourimaan? Tietääkseni voi olla julkihomo ilman että kourii kaikkia vastaantulijoita. Onhan avoimesti heteroita jotka eivät tee niin.

Ei kai kukaan homo ole linnanjuhlissa uhkailut kouria Oinosta, kun hehän siellä peräti keskenään tanssivat, tuskinpa Oinosen kanssa?

”Miksi seksuaalisesta poikkeavuudesta pitäisi tehdä tavoiteltava hyve? Miksi se sellaisena tänä päivänä esitetään? Mihin vedetään raja jossa poikkeavuus katsotaan terveydeksi?”

Ei ole KOSKAAN silmiini osunut kommenttia, jossa homoutta käsiteltäisiin hyveenä. Mistähän sinä olet mahtanut tämän idean saada? Mediassa käydyissä keskusteluissa argumentit ovat liittyneet tasa-arvoon. Ideana on, että homous ja heterous ovat saman kolikon kaksi eri puolta, ja aivan tasa-arvoisia keskenään. En ole KOSKAAN kuullut kenenkään tavoittelevan homoseksuaalisuutta. Homoutta ei pitäisi joutua häpeämään, saati sitten joutua pelkäämään turvallisuutensa puolesta tultuaan ”kaapista”. Mikään seksuaalisuuden muoto ei ole sen tavoiteltavampi kuin toinen.

Mitä Juttaan tulee niin AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA!

Eikö enää uutiskynnystä ylitä muut asiat kuin näiden parin prosentin luokkaa olevien, sukupuolisesti poikkeavien, elinolojen vatvominen ?

Eetwartti, siitä voit vain syyttää aikamme oinosia, jotka takuusavolaisilla möläytyksillään nostavat nämä asiat julkisuuteen.

Huomasin muuten, että esim. tänään uutiskynnyksen ylittäneitä asioita ovat mm. valelääkärit, velkakriisi, New Yorkin mellakat ja tietomurrot. Mitä homoa näissä on?

Jutan kommentti kertoo syvästä pelosta. Mikä surullisinta, pelko on täysin epärationaalinen ja taitaa johtua jostain käsittelemättömästä oman identiteetin säröstä. En siis tarkoita, että Jutta olisi mahdollisesti latentti homoseksuaali. Jatkuva pelko, että ”ne” alkavat kouria, ei kerro vain kourimisen pelosta vaan kuvitelmasta, että ”niillä” on jotain merkillisiä voimia, jotka tulee torjua ajoissa (väkivalloin).

Myös ajatuksessa, että homoseksuaalit saattavat käydä ”meidän” heterojen kimppuun seksi mielessään on jotain narsistista. Ikään kuin olisimme ihan varmasti hirvittävän haluttavia, ja etenkin ne kaikista foobisimmat heterot. Hassu ajatus!

Olen itsekin tässä ihmetellyt omia tuntojani homouteen liittyen. En koe olevani homoja vastaan, mutta asian ajatteleminen puistattaa -että miehet ovat ”keskenään sillai”. Mutta toisaalta, minua ei puistata jos ajattelen naisten olevan ”keskenään sillai”. Ihan rationaalisesti ehkä asian pitäisi olla juuri toisinpäin, sillä ensimmäinen tarkoittaa heteromiehelle kilpailun vähenemistä. Jälkimmäinen taas tarjonnan kapenemista.

Ehkä nämä tunnot ovat heterolle luonnollisia, kuten ensimmäinen kommentoija kirjoitti? Tuntemus kuitenkin on hyvin voimakas ja tuntuu luonnolliselta, ei sitä pysty itseltään kieltämään tai peittelemään. Moni hetero on varmaan kanssani samassa tilanteessa; ei mitään homoja vastaan, mutta homous tuntuu pahalta. Siihen sopivasti painetta ja syyllistämistä, niin saadaan tuollaisia Oinosia ilmoille? Varmaan homojakin puistattaa, jos ajattelevat vastakkaisen sukupuolen kanssa petipuuhia. Eivätkä hekään varmaan koe vihaavansa heteroita.

Mutta mistä tämä tuntemus tulee? Samaistuuko heteromies miehiin (homoja tai ei) niin voimakkaasti, että ”tuntuu kuin asia tapahtuisi itselle”? Naiseen kun heteromies ei samaistu, niin johon on ihan eri asiasta kyse.

En voi uskoa, että tuntemuksessa on identiteetin säröstä. Sen sijaan se, että kokee homot päällekäyvinä voi kertoa vaikeudesta käsitellä tuntemusta. Tietysti, jos homo sattuisi lähestymään ja vihjaavasti koskettelemaan, niin varmasti hyppäisin kattoon. Mutta jonkun homoksi tietämäni tai tuntemattomien läsnäollessa en asiaa etukäteen pelkää.

Hyväksyntä ja ymmärrys on kaksi täysin eri asiaa.
Toki asiat jotka ymmärtää on helpompi hyväksyä, mutta jos kykenee hyväksymään vain asiat jotka ymmärtää, niin voi ihmisparkaa.

Ainoat asiat joita ei tarvitse hyväksyä ovat ne, jotka konkreettisesti ja todistettavasti vahingoittavat jotakuta. Se että uskoo jumalan pahoittavan mielensä homoseksuaalisuudesta on vähän kehno perustelu.

Oinonen perustelee poisjättäytymistään sillä, että homojen tanssi henkilökohtaisesti loukkaa häntä. Olen pahoillani Oinosen puolesta, kyllä täytyy elämän olla hankalaa, jos tuommoisista loukkaantuu.

Minä olen kuitenkin sitä mieltä, että koska suomalaisista valitettavan suuri osa on samaa mieltä oinosten ja hakkaraisten kanssa, niin on hyvä että heilläkin on omat kansanedustajansa. Mutta sitä minä ihmettelen, että täytyykö niiden edustajien olla noin julmetun typeriä ja olla jatkuvasti laukomassa ääliömäisyyksiä julkisessti.