Henry Kissingerin sotarummut

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Henry Kissinger: ”Ellette kuule sotarumpujen ääntä, olette kuuroja”

Näin otsikoi Verkkomedian blogittaja Seppo KJ Utria. Hän esittää suomennoksen USA:n pahamaineisen entisen ulkoministerin Henry Kissingerin väitetystä haastattelusta otsikolla ”If You Can’t Hear the Drums of War You Must Be Deaf”.  Siinä Kissinger mm. kertoo, kuinka kolmatta maailmansotaa valmistellaan ja Call of Duty 3 -peli heijastelee tulevaa maailmanpaloa.

Ei tarvitse olla mikään Sherlock Holmes tajutakseen, että tämä on epäilyttävä haastattelu. Jos Kissinger olisi seonnut, siitä kyllä kerrottaisiin laajemminkin. Dramaattisen haastattelun lähde löytyykin nopealla Googlauksella: pilalehti Daily Squib. Daily Squib uutisoi mm. Top Gear -juontaja Jeremy Clarksonin teloituksesta.

Nyt on enää epäselvää, onko Seppo KJ Utria tarkoituksella tekemässä Verkkomediasta Daily Squibin ja Lehti-lehden tyyppistä uutisparodiaa. Toivon, että Kissingerin ”haastattelua” seuraava juutalaiskauhistelu on myös jonkinlaista pilaa.

EDIT: Unohdin tärkeän säännön, kuvaruutukaappaus pitäisi aina ottaa. Verkkomediassa selvästikin huomattiin erhe, ja artikkeli poistettiin. Tämä on laskettava julkaisulle eduksi. Samoin on todettava, että esimerkiksi Magneettimedia ei langennut tähän marraskuussa asti netissä pyörineeseen vitsiin. Ehkä parempaan suuntaan ollaan menossa?