Heittäisipä joku meitä kaljatölkillä

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Suomen Sisu järjesti suurkäräjänsä. Paikalle jaksoi ilmeisesti noin tusinan verran patriootteja viilailemaan uutta julkisuuskuvaa, toiveena että yleisö unohtaisi heidän menneet julkilausumansa ja kirjasuosituksensa. Paikalla oli ehkä tuplaten tuo määrä poliiseja vahtimassa sisulaisuuden vastaista mielenosoitusta, joka viranomaistenkin mukaan sujui rauhallisesti. Jotkut huppupäät ilmeisesti yrittivät haastaa verbaalisesti riitaa käräjöitsijöiden kanssa.

Väkivaltaisen yhteenoton hinku on todella kova sekä äärioikealla että -vasemmalla. Jos Suomen Sisua olisi väkivalloin estetty pitämästä käräjiään, he muistelisivat sitä lämmöllä vielä vuosikymmenten päästä. Tapahtumaan oltaisiin voitu viitata vastedes aina joidenkin ”patrioottien” nolattua itsensä öykkäröinnillään: muistakaa Suurkäräjien verilöyly!

Todellisuudessahan vastamielenosoitukset kuuluvat perinteisesti asiaan, jos ääriryhmät näkyvästi kokoontuvat. Nyt Jussi Halla-ahokin kirjoittaa, kuin tapahtuma olisi ollut jotain skandaalimaista ja ainutlaatuista. Hän ihmettelee, miksi vastamielenosoituksesta ei uutisoitu enempää, jotainhan olisi saattanut tapahtua vaikkei tapahtunutkaan. Halla-aho kirjoittaa:

Olisi mielenkiintoista nähdä reaktiot, jos mustiin pukeutuneet ja naamioituneet Suomen Sisun jäsenet olisivat mölynneet jonkin vasemmistolaisen yhdistyksen kokouspaikan edustalla ja huudelleet osanottajille hävyttömiä. Uskon, että päätoimittajat, kansanedustajat ja ministerit olisivat syvästi järkyttyneitä. Vaikuttaa siltä, että säännöt eivät ole aivan samat aivan kaikille.

Hän siis fantasioi tapahtuman ja sitä seuraavan järkytyksen ministeritasolla. Tämän unelman perusteella hänestä vaikuttaa siltä, että patriootteja kohdellaan epäreilusti. Tosielämässä vaikuttaa kyllä siltä, että esimerkiksi Kokoomuksessa nostetaan äärivasemmiston riehuminen hyvin mielellään valokeilaan:

”Voisiko joku kertoa, mikä on Euroopan äärioikeiston ja -vasemmiston ero nykyään? En oikein tiedä. Kertokaa please” -Alexander Stubb

Entäpä tämä radikaali vasemmisto sitten, esimerkiksi nykyinen Antifa? He jakavat ”patrioottien” kaipuun väkivaltaisiin yhteenottoihin. Syynä varmaankin se, että poliittinen vaikuttaminen ei oikein kiinnosta eikä suju. Katsokaa Antifan kirjoitusvirheitä vilisevän CAPS LOCK-painotteisen kotisivun taustatapettia. Väkivaltaurpo siinä poseeraa pesismailan kanssa. Tämä ei ole se pasifistinen Antifa, jolle sain maalata bannerin 20 vuotta sitten.

Suomen Sisun ja muiden mustanaamiokerhojen vastustajille pari toivomusta, kun järjestätte vastamielenosoituksia:

-Muistakaa toiminnassanne ja lausunnoissanne, että maahanmuuttokriittisillä nationalisteillakin on kokoontumisen vapaus.

-Pride-marssilta onnistuttiin taannoin poistamaan Finnish Defence League, samoin pitäisi olla mahdollista poistaa mielenosoituksesta väkivaltaiset huppupäät. Ainakin voisi ilmoittaa, että he eivät ole tervetulleita. Naamioituminen on valmistautumista laittomuuksiin, rauhallisessa mielenosoituksessa ei pitäisi olla mitään sijaa katutaistelusta uneksiville öykkäreille. Juuri heitä äärioikeisto haluaa nähdä.

-Älkää todetko mielenosoituskutsussa että järjestäjillä ”ei ole aikeita ryhtyä väkivaltaan. Mutta jos joku moisen tekee, eivät järjestäjät lähde tätä estämään”. Jos joku anarko-Marko olisi aiheuttanut sisulaiselle fyysistä vahinkoa, koko paska olisi kaatunut vastamielenosoittajien järjestäjien niskaan tämän lauseen ansiosta.

Ensi kesän tapahtumia jo etukäteen vaivautuneena odotellen.