Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Freddyn painajaiset

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 22.8.2012 07:43

Freddy Van Wonterghem on perussuomalainen Kotkan kaupunginvaltuutettu ja maahanmuuttajajärjestö Maassa Maan Tavalla ry:n puheenjohtaja. Mies on itsekin maahanmuuttaja, muutti tänne Belgiasta vuonna 1973. Samoihin aikoihin Suomi sai varhaisia pakolaisia, vallankeikauksen kokeneesta Chilestä.

Nythän Van Wonterghem on aktiivinen maahanmuuttokriittikko, pääsi islamkriittisistä kommenteistaan jopa käräjille. Tänään, 22. elokuuta 2012, hän katsoo löytäneensä kovaa faktaa joka on ”Myrkky suvaitsevaisille”. Hän aloittaa:

Suvaitsevaisten työ meni hukkaan, vuositolkulla he ovat yrittäneet todistaa päinvastaista ja polttaneet hurjasti määrärahojen sen todistamiseksi.”

Mistä punavihermädättäjä suvis nyt jäi kiinni? Kuulkaa: Fund for Peace -säätiön julkaisema vuotuinen ”Failed States Index” katsoo, että Suomi on maailman vakain valtio ja Somalia epävakain.

Joko minun tai Freddyn päässä on käsitys pakolaisuudesta muljahtanut nurinniskoin. Ehkä hänen olisi pitänyt enemmän jutella chileläisten ja somalien kanssa siitä, miksi he lähtivät kotimaastaan ja saivat turvapaikan. Voiko olla, että joku pelkää Suomeen otettavan somalipakolaisia siksi, että heillä on niin hieno ja vakaa maa? Ilmeisesti. Eräs Van Wonterghemin kommentoija kirjoittaa:

Huomasin jokin aika sitten kirjoituksen Saido Mohamed nimisestä somalialaisesta naisesta.(…)Saido Mohammed toimii Ihmisoikeusliiton neuvonantajana.(…)Maailman parhaaksi valtioksi julistettu Suomi ottaa neuvonantajia maailman surkeimmaksi valtioksi luokitellusta Somaliasta. Ja vielä ihmisoikeusasioissa.

Eli ilmeisesti se, että Suomeen tulevien pakolaisten mielipiteitä kuunnellaan, on luonut käsityksen siitä että suvaitsevaisto pitää nyky-Somaliaa maailman ihanimpana maana. Tai jotain. Perussuomalaiset, maahanmuuttokriitikot: selvittäkää asioita näille ihmisille. Suviksia he eivät kuuntele. Ei voi menestyksekkäästi kritisoida asiaa, jonka suhteen on täysin yössä.

EDIT:

Minulle on huomautettu, että Freddy Van Wonterghem ei keskity kirjoituksessaan pääasiassa Somaliaan, vaan siihen että Suomi on indeksissä maailman vakain maa.

Tämä on verratonta: esitetään indeksi jonka mukaan Somaliasta lähteminen pakolaiseksi on hyvin perusteltua, ja toisaalta Suomi ei ole pakolaisten asuttamisen jälkeen muuttunut epävakaammaksi paikaksi vaan päinvastoin. Tämä esitetään myrkkynä suvaitsevaiston väitteille.

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Parahin Freddymme ampuu ensin itseään molempiin jalkoihin ja huutaa sitten parjauksia itse keksimilleen mielikuvitushahmoille. Tämähän on mitä parhainta komiikkaa!

Freddyn blogin logiikka ei kyllä avautunut parhaalla tahdollakaan, ellei hän sitten tarkoittanut antavansa myrkkyä itselleen.

Jarla, pinotgris ja HaMi, mitähän jos tutustuisitte niihin linkkeihin, joihin Freddyn blogi viittasi. Saattaisi logiikka avautua. Minulle ainakin kävi niin.

”Tämä on verratonta: esitetään indeksi jonka mukaan Somaliasta lähteminen pakolaiseksi on hyvin perusteltua”

HUHHUH! Viimeksi katsoessani YK:n pakolaisstatus vaati nimenomaan HENKILÖKOHTAISTA vainoa, mikään levottomuus, sotatila tms ei sellaista tuota. Puhumattakaan mistään ”indeksistä”. Mutta virheillähän on aina ihan omat indeksinsä joka asiaan, vai mitä Pertti?

ps. sarjakuvasi ovat joskus ihan hauskoja, mutta tämänpäiväinen HSn? – myötähäpeää…

Freddyn pointti tuntuisi melkeinpä olevan se, että kun suvikset kerran vihaavat Suomea ja suomalaisia (looginen seuraus siitä, ettei vihaa muita maita ja kansoja), ja kun nyt on todistettu, että Suomi on hyvä maa (ei, vaan paras kaikista!), niin nytpä saivatkin nämä isänmaan viholliset nenilleen. Maahanmuuttajat ovat siis itse vastuussa aivan kaikista maahanmuuton ongelmista, sillä suomalaiset ovat todistetusti parasta A-luokkaa (eli levittävät ympärilleen pelkkää hyvyyttä), toisin kuin epätiedon hämärässä vaeltava punavihersuvis luuli.

Tämä loputon kohkaaminen maahanmuutosta alkaa kyllästyttää ja on täysin turhaa kun olemme kaikki sekalaista maahanmuuttajasakkia (Wontergheimeja).

Tietooni on viimeaikaisten tutkimusten kautta saatettu ettei ole olemassa mitään suomalaista rotua…eikä edes suomalais-ugrilaista niinkuin kouluissa taannoin opetettiin.

Sen sijaan yhteinen Suomenkielemme on meille äärettömän arvokas. Luin vuosia sitten Hesarista aukeaman mittaisen artikkelin jonka lopputulema oli että kielemme (uskokaa pois) loogisen rakenteen ansiosta suomenkielisten kotien lapset oppivat puhumaan ja lukemaan aikaisemmin kuin muut.

Kysymuksessä on ikä jolloin lapsen oppimisvauhti on päätähuimaavan nopeata ja niin heillä (meillä) on elämänsä aikana mahdollisuus yltää myös keskimäärin muita suurempiin saavutuksiin.

Pitää muistaa että lähes aina kun maaillmalla joku instanssi suorittaa jonkin maa-arvioinnin Suomi näyttää olevan kärkisijoilla (jostain sen täytyy johtua, en usko että me synnynnäisesti olisimme muita parempia).

Nipotan
”Tietooni on viimeaikaisten tutkimusten kautta saatettu ettei ole olemassa mitään suomalaista rotua…eikä edes suomalais-ugrilaista niinkuin kouluissa taannoin opetettiin.”
Kuinka sitten selität sen, että yleisesti ottaen vallitseva suomalainen geeniperimä eroaa läntisistä germaanisista kansoista, eikä se ole itäinen slaavilainenkaan?

Suomessa on itäistä, eteläistä, läntistä ja pohjoista (mikäli saamelaiset lasketaan mukaan) geeniperimää.

Joku tutkimus antoi viitteitä että perimämme olisi lähimpänä belgialaisia eikä esim virolaisia joiden kanssa olisimme vain pelkkiä kielisukulaisia.

Joka tapauksessa idästä on Suomeen saapunut tietty vaelluskunta joka on ankkuroitunut paljolti Itäsuomeen ja on jossain määrin säilyttänyt erityispiirteitään. Etelästä Unkarin suunnalta on saapunut joku ”karavaani” Baltian kautta ja he asuttavat keskiosaa maastamme. Länsisuomen asukkaat tulivat Länsieuroopasta plus vielä ”rantaruotsalaiset” jotka ovatkin aivan oma lukunsa (bätre folk).

Ei voi kieltää etteikö näillä kaikilla kansanryhmillä olisi selvästi toisistaan erottuvat ominaispiirteensä.

Kun vielä lisätään soppaan eri puolilta maailmaa saapuvat maahantulijat niin aika sekalaista sakkia ollaan. Tutkimuksia meistä on tehty ties miten paljon ja ne voivat lyödä toisiaan korvalle…tämäkin on yksi kertomus monista…en kuitenkaan usko se kokonaan satua on.

Näitä luetaan juuri nyt