Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

BBC kuriin- kansalaisaloite

Pertti Jarla
Blogit Tähän on tultu 13.4.2013 02:00

Vapailla markkinoilla toimivat mediatalot ovat asettaneet kyseenalaiseksi sen,
että YLE on verovaroin rahoitettu yhteisö, jonka roolista ja
rahoituksen määrästä päättää eduskunta. On paheksuttu mm. sitä, että se on suostunut esittämään HBO:n tuottamia sarjoja. Jatkuva keskittyminen YLE:en ja meidän keskoskaappeihimme on kansallista itsekkyyttä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC hidastaa vapaiden mediamarkkinoiden kehittymistä aivan erilaisella globaalilla tasolla. Se kosiskelee katsojia äärimmäisen laajalla populistisella viihdetarjonnalla, vaikka päivittäiset laadukkaasti tuotetut uutiset riittäisivät vallan hyvin.

Sairaita, orpoja ja muita avuntarvitsijoita, joilta BBC:n toiminta vie elämisen mahdollisuuksia, on Brittein saarilla huomattavasti enemmän kuin meillä Suomessa. Asiaan voisimme puuttua esimerkiksi EU:n kautta. Vain EU on tarpeeksi vahva haastaakseen Euroopan yleisradiounioni EBU:n. Näin voitaisiin saada kuriin myös mm. italialainen RAI, Norjan NRK, ja Danmarks Radio viihdetarjontoineen.

Kuvassa sairas englantilainen lapsi.

sairas lapsi, wikimedia commons

Pertti Jarla

Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Keskustelu

Milloin joku meikäläinen trubaduuri laulaisi suomalaisen kulttuurin ylistystä YLEstä? Lähettipä se sitten ihan mitä tahansa. Onhan kielialueemme vain alle 6 miljoonaa.

En jaksa iloita siitä, että joudun maksamaan megafoonista, joka suoltaa viher-vasemmistolaista propagandaa.

Eipä silti, enpä toivottaisi tervetulleeksi myöskään oikeistolaista propagandaa.

Pakkomaksu-ajatus on menoa kohti totalitaarista yhteiskuntaa. Kohta heräämme aamuyöstä YLE:n trench-coat valtuutettujen saapuessa penäämään perusteita vaikenemisellemme oikeiden ajatusten edessä.

Selitykseksi ei riitä ajattelukyvyn vajavuus. YLE-maksu kaksinkertaistetaan. Lopulta tuomitaan opettelemaan ulkoa YLE:n johtosääntö ja Himasen raportti.

Näitä luetaan juuri nyt