BBC kuriin- kansalaisaloite

Profiilikuva
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Vapailla markkinoilla toimivat mediatalot ovat asettaneet kyseenalaiseksi sen, että YLE on verovaroin rahoitettu yhteisö, jonka roolista ja rahoituksen määrästä päättää eduskunta. On paheksuttu mm. sitä, että se on suostunut esittämään HBO:n tuottamia sarjoja. Jatkuva keskittyminen YLE:en ja meidän keskoskaappeihimme on kansallista itsekkyyttä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC hidastaa vapaiden mediamarkkinoiden kehittymistä aivan erilaisella globaalilla tasolla. Se kosiskelee katsojia äärimmäisen laajalla populistisella viihdetarjonnalla, vaikka päivittäiset laadukkaasti tuotetut uutiset riittäisivät vallan hyvin.

Sairaita, orpoja ja muita avuntarvitsijoita, joilta BBC:n toiminta vie elämisen mahdollisuuksia, on Brittein saarilla huomattavasti enemmän kuin meillä Suomessa. Asiaan voisimme puuttua esimerkiksi EU:n kautta. Vain EU on tarpeeksi vahva haastaakseen Euroopan yleisradiounioni EBU:n. Näin voitaisiin saada kuriin myös mm. italialainen RAI, Norjan NRK, ja Danmarks Radio viihdetarjontoineen.

Kuvassa sairas englantilainen lapsi.

sairas lapsi, wikimedia commons