Blogit

Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä pähkäilee maailmaa vitsien takana.

Aseistautunut suvakki

Blogit Tähän on tultu 24.3.2016 08:58
Pertti Jarla
Kirjoittaja on porvoolainen sarjakuvantekijä.

Kurdiliiton varapuheenjohtaja ja sihteeri, Vantaan Demarinuorten varapuheenjohtaja Kamal Palani Jafi twiittasi:

”Koskaan ei voi olla liian radikaali rasismia ja fasismia vastaan. Aseellinen vastustus on joskus tarpeellista”

Reaktio:

twit

 

 

 

 

 

 

 

 

En arvannut, että rasistien sisältä löytyy tällaisia totaalipasifisteja. Itse uskoisin että rasismia ja fasismia vastaan voi olla liian radikaali, mutta kannatan ehdottomasti aseellista toimintaa tarvittaessa.

Kannatan siis demokraattisen yhteisön harjoittamaa organisoitua aseellista puolustusta. Filosofi Karl Popper kuvailee valtion oikeutta puolustaa itseään kirjassaan The Open Society and its Enemies (Avoin yhteiskunta ja sen viholliset):

”Suvaitsevaisuuden paradoksi on vähemmän tunnettu: rajoittamaton suvaitsevaisuus johtaa välttämättä suvaitsevaisuuden katoamiseen. Jos rajoittamaton suvaitsevaisuutemme koskee myös niitä jotka ovat suvaitsemattomia, jos emme ole valmiit puolustamaan suvaitsevaa yhteiskuntaa suvaitsemattomien teurastusta vastaan, silloin suvaitsevaiset ihmiset tuhotaan, ja sen mukana myös suvaitsevaisuus” (Paavo Löppösen suomennos)

Ehkä meille läheiset esimerkit ovat ajallisesti liian kaukana, toisaalta tarvitsee vain mennä R-Kioskiin löytääkseen lehtiä aiheesta toinen maailmansota, niissä kerrotaan lisää.  Fasismia ja muita totalitaristisia systeemejä vastaan on taisteltu asein, Ranskassa ja Belgiassa terroristeja vastaan käyneillä viranomaisilla on ollut kovat piipussa ja hyvä niin.

Isistä vastaan taistellaan sen valloittamilla alueilla. Kamal Palani Jafi tietää asian erityisen hyvin koskapa on kurdi, ja kurdithan siellä taistelevat viime kädessä suomalaisten öyhöttäjienkin puolesta.