Sivupersoonani erimielisiä hallituspohjasta

Profiilikuva
Nimimerkki on entinen joku, nykyinen ei kukaan. Hän asuu Syrjässä ja tarkastelee työntekoa ja politiikkaa aivan eri näkökulmasta kuin ennen.

Köyhää A.Toivolaa ahdistaa. Oikeistolainen ja konservatiivinen hallitus ei lupaa hyvää ihmiselle, joka ei täytä menestyvän kansalaisen mittoja. Pienyrittäjä A.Toivola on kuitenkin toiveikas: vaikka köyhä ruikuttaa ja kärsii, pienyrittäjä uskoo, että tulevaisuus voi olla valoisampi. Edessä voi olla neljä laihaa vuotta, mutta jospa seuraavat olisivat jo vähän parempia!

Kolmas sivupersoonani, siis se, joka kirjoittaa ja yrittää analysoida rationaalisesti, on melko tyytyväinen. Sen mielestä tärkeintä on hallituksen kyky tehdä päätöksiä ja seistä niiden takana, vaikka ilma olisi kivistä ja mädistä tomaateista sakeana. Kirjoittaja Toivola uskoo, että Juha Sipilän päättämä hallituspohja on yhteistyökykyisin vaihtoehto ainakin niiden vastausten perusteella, joita puolueet aiemmin Toivolalle lähettivät. SDP:n vastaukset poikkesivat selvästi muiden vastauksista.

Toki analyyttinenkin A.Toivola on hieman huolestunut: jos kiviä ja tomaatteja heitellään liikaa, hallitus saattaa horjua ja Suomi-laivamme voi taas juuttua kiertämään ympyrää. Oppositio nyt aina heittelee kaikenlaista, mutta jos SDP ja ammattiliitot ryhtyvät kokoamaan yhteistä ammusvarastoa, tilanne saattaa olla tukala.

Ilma olisi varmasti ollut vähemmän sakea, jos SDP olisi ollut hallituksessa, omia kun ei viitsi heitellä. Mutta olisiko eripurainen päällystö osannut ohjata laivaa mihinkään suuntaan?

Sekä köyhä A.Toivola että pienyrittäjä Toivola toivovat, että työmarkkinajärjestöt tuntevat vastuunsa Suomesta. Täytyyhän kaikkien ymmärtää, että kipeätkin päätökset ovat välttämättömiä suuremman katastrofin välttämiseksi. Toivolat toivovat myös, että oppositio malttaa olla leikkimättä oppositioleikkejä ja kykenee tekemään kaikkensa sekä työttömien että pienyrittäjien eteen. Se ei ole vain maan etu vaan välttämättömyys.

Analyyttinen A.Toivola on hieman skeptinen opposition ja työmarkkinajärjestöjen vastuullisuuden suhteen. Sen sijaan hän on toiveikas pääministerin suhteen: Sipilästä saattaa kasvaa niin vahva johtaja, että hänen hallituksensa pystyy vaikeisiinkin tehtäviin.

Kaikki kolme Toivolaa odottavat hyvin kiinnostuneina uutta hallitusohjelmaa.