Blogit

Ei pidä provosoitua kun provosoidaan.

Sanokaa A2-teemailta kun haluatte hyvää!

Blogit Sharma 4.3.2014 15:28
Leena Sharma
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Onnea Suomen omituisimmalle mediabrändille. Ajankohtaisen Kakkosen teemailloilla on tänään juhlalähetys. Sen kunniaksi keskustellaan kannabiksen laillistamisesta!

A2-teemaillat ovat niin kamalia, että niitä on pakko rakastaa. Ja kyllä, ne ovat viihdyttäneet meitä jo 25 vuoden ajan, siis vuodesta 1989.

Vuodesta 1995 lähtien ohjelmassa on vieraillut kahdeksan kertaa Päivi Räsänen (kd). Päivikin on välillä niin kamala, että häntä on ihan pakko rakastaa. Tänään, yhdeksännessä tulemisessaan, Päivi siis keskustelee kannabiksen laillistamisesta, ja ainakin minua henkilökohtaisesti jännittää todella paljon, että mitä mieltä Päivi siitä asiasta on?!?

Alusta lähtien A2-teemailtojen brändiin on kuulunut se, että studiossa on väkeä kuin vilkkilässä kissoja. Vasta brändin kypsyessä ja vakiintuessa mukaan tulivat päälle huutaminen ja vimmattu huitominen.

Ensimmäinen teemailta vuonna 1989 käsitteli asuntopolitiikkaa. Ohjelman alussa näyttelijä Mikko Kivinen esitteli 1700 markkaa (285 euroa) kuussa maksavaa koirankoppiaan. ”Kesällähän tää on luonnon keskellä ihan unelmapaikka.”

Itse ohjelmassa nähtiin joukko entisiä ja nykyisiä kärkipoliitikkoja, kaikki jotenkin tummempina ja tuuheatukkaisempina kuin tänään. Sdp:n tuolloinen puheenjohtaja, sittemmin harhaanosuneista sukkavalinnoistaan kuuluisaksi tullut Pertti Paasio kuittaili keskustan puoluesihteerille Seppo Kääriäiselle: ”Kuinka monta kertaa, kun Sdp:n asuntoministerit ovat esittäneet ratkaisuja, keskusta on ne hylännyt? Tämä on Kääriäinen eräs keskeinen syy siihen, että meidän välisemme hallitusyhteistyö kuivui kasaan.”

Sen jälkeen teemailloissa on keskusteltu repivästi ja ’kukaan ei anna tuumaakaan periksi’ -tyyppisesti kaikesta mahdollisesta taivaan ja maan välillä. Vihasta, viinasta, susista, islamista, homoista, avioeroista, eutanasiasta jne jne…

Aina se kaikkein terävin idea ei kuitenkaan juolahda mieleen. Siksi ajattelin lahjoittaa Yleisradion teematiimille omalla työajalla ideoimiani uusia aiheita.Vapaasti käytettävissä tulevissa lähetyksissä. Toivottavasti näemme A2-iltoja ainakin vielä toiset 25 vuotta. Skål!

Tässä aiheita:

Vanhusten kakkavaipat: puolesta vai vastaan?!?

Pedofiilit: puolesta vai vastaan?!?

Kidutuksen laillistaminen: puolesta vai vastaan?!?

Crack ja heroiini: puolesta vai vastaan?!?

Seksihelle: puolesta vai vastaan?!?