Sanokaa A2-teemailta kun haluatte hyvää!

Profiilikuva
Blogit Sharma
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Onnea Suomen omituisimmalle mediabrändille. Ajankohtaisen Kakkosen teemailloilla on tänään juhlalähetys. Sen kunniaksi keskustellaan kannabiksen laillistamisesta!

A2-teemaillat ovat niin kamalia, että niitä on pakko rakastaa. Ja kyllä, ne ovat viihdyttäneet meitä jo 25 vuoden ajan, siis vuodesta 1989.

Vuodesta 1995 lähtien ohjelmassa on vieraillut kahdeksan kertaa Päivi Räsänen (kd). Päivikin on välillä niin kamala, että häntä on ihan pakko rakastaa. Tänään, yhdeksännessä tulemisessaan, Päivi siis keskustelee kannabiksen laillistamisesta, ja ainakin minua henkilökohtaisesti jännittää todella paljon, että mitä mieltä Päivi siitä asiasta on?!?

Alusta lähtien A2-teemailtojen brändiin on kuulunut se, että studiossa on väkeä kuin vilkkilässä kissoja. Vasta brändin kypsyessä ja vakiintuessa mukaan tulivat päälle huutaminen ja vimmattu huitominen.

Ensimmäinen teemailta vuonna 1989 käsitteli asuntopolitiikkaa. Ohjelman alussa näyttelijä Mikko Kivinen esitteli 1700 markkaa (285 euroa) kuussa maksavaa koirankoppiaan. ”Kesällähän tää on luonnon keskellä ihan unelmapaikka.”