Ei pidä provosoitua kun provosoidaan.

Onnettomuus on vain onnettomuus

Leena Sharma
Blogit Sharma 22.4.2014 14:04
Olenko ainoa, jonka mielestä onnettomuusuutiset eivät ole kiinnostavia? Äärettömän surullisia ne tietenkin ovat. Mutta luonteeltaan ne ovat vain yksittäisten sattumusten, virhearvioiden, sääolojen ja teknisten ongelmien summaa. Niiden merkittävyys ei laajene oman tragediansa ulkopuolelle. Pääsääntöi...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Leena Sharma

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Olen samaa mieltä, että syyllisten etsintä on tässä vaiheessa turhaa. Sen sijaan on todella tärkeätä, että tässäkin tapauksessa selvitetään onnettomuuden perimmäiset syyt. Tämä antaa pohjan tuleville korjaaville toimenpiteille, joiden avulla tällaiset onnettomuudet voidaan jatkossa välttää. Onnettomuuksia ja läheltä piti tilanteita analysoimalla on luotu osaamista, jolla on ollut aivan valtava merkitys yhteiskunnallemme. Ajatellaanpa vaikka kuinka paljon työ- ja liikenneturvallisuus ovat kehittyneet viimeisten vuosikymmenten aikana.

Omalla tavallaan olisi tietenkin helpompi ajatella, että kyseessä on ”onnettomuus” tai ”sattuma” kuin ”loogisten tapahtumien ketju”. Helppo selitys voisi toki tuntua lohdulliselta, mutta todellinen palvelus yhteiskunnalle on selvittää tapahtuman taustat ja tehdä korjaavat toimenpiteet. Toivottavasti nekin saavat ansaitsemansa palstamillimetrit.

Breivik ja kouluampujat olisivat voineet jättää tekonsa tekemättä jos lupausta maailmanlaajuisesta kuuluisuudesta ei olisi ollut.

Näitä luetaan juuri nyt