Blogit

Ei pidä provosoitua kun provosoidaan.

Ei näin: Ministerin metsään mennyt twiittaus

Blogit Sharma 6.3.2014 11:39
Leena Sharma
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Alkuun fakta: kukaan ei tykkää siitä, jos vapaapäivänä kutsutaan töihin.

Sitten neuvo: huonoin mahdollinen hetki valittaa työuupumusta on silloin, kun on jäänyt kiinni rankasta juhlimisesta.

Sitten itsestäänselvyys: mitä korkeammassa yhteiskunnallisessa asemassa on, sitä suurempaa harkintaa on käytettävä sosiaalisessa mediassa.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki twiittasi viime sunnuntaina Ukrainan kriisin työllistävästä vaikutuksesta: ”Tänään piti olla ensimmäinen vapaapäivä kolmeen viikkoon ja ainoa seitsemään. Mutta sitten tuli ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta.”

Kaikkien muistissa olivat vielä ministerin Sotshin zumbailut. Siksi kyseinen postaus, vaikkakin inhimillisesti katsottuna ymmärrettävä, osoitti täydellistä tilannetajun puutetta.

Media onkin ivannut Arhinmäkeä säälimättä. MTV3:n politiikan toimituksen esimies Timo Haapala vastasi välittömästi Twitterissä: ”Voi herrajumala, kehtaatko kaiken jälkeen tuosta vielä porata!? Tuli oikein kriisikokous vapaapäivälle. Ministeri?!”

Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin ruoti ministerin käytöstä omassa kolumnissaan: ”On hämmentävää, jos ministeritasolla ei ymmärretä, että katastrofit eivät koskaan kysy kellonaikaa. Niihin on reagoitava niiden iskiessä päälle, vaikka Arhinmäen työmatka Sotshiin on ilmeisen väsyttävä ollutkin.”

Ja eilen illalla Ylen A-studio antoi kolmen A:n luottoluokituksen ”työn sankarille” Paavo Arhinmäelle. Toimittaja Sakari Kilpelä (joka lähetyksen alussa kuulusteli Jari Sarasvuota tämän tökeröstä twitter-käytöksestä) totesi näin: ”Ministeri lienee ehtinyt viime aikoina urvahtamaan ainoastaan Sotshin lätkäpronssin jatkoilla ja viime viikolla ministeriaitiossa, mutta silti jo viime sunnuntaina kyseltiin taas töihin ratkaisemaan Ukrainan kriisiä.”

Perussuomalaisten puoluetoimiston työntekijä Matti Putkonen on ohjeistanut omiaan: ”Kun korkki aukeaa, some suljetaan.” Siitä on jatkojalostettavissa ohje, jota kaikkien muidenkin poliitikkojen kannattaa seurata: ”Kun korkki aukeaa, some suljetaan ja pidetään suljettuna siihen asti  kunnes ei enää ketuta, että bileet ovat ohi!”