Abu-Hanna itkee taas

Profiilikuva
Blogit Sharma
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Maailmankaikkeuden sinnikkäimmällä valittajahahmolla Umayya Abu-Hannalla on taas sanottavaa. Niin, tiedätte kyllä mistä: suomalaisten ra-sis-mis-ta.

Abu-Hannaa haastatellaan päivän Helsingin Sanomissa ehkä ziljoonannen kerran tästä yhdestä ja samasta aiheesta. En ymmärrä miksi.

Abu-Hanna on ollut tällä viikolla Suomessa noutamassa Global Family Award -palkintoa ”avarakatseisuudesta ja monikulttuurisuuden merkittävästä edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa”. Avarakatseisuudesta????? En tiedä ketään, jonka katsantokanta on (julkisen kuvan perusteella) niin kapea kuin Abu-Hannan.

Hänen toistuvat ”suuri osa suomalaisista on rasisteja” -puheenvuoronsa eivät myöskään synnytä minkäänlaista positiivista dialogia tähän yhteiskuntaan. Niistä tykkäävät ja somessa peukuttavat ainoastaan ne ihmiset, jotka ovat itsekin sitä mieltä, että Suomi on raakalaismaisten rasistien maa. Muissa suomalaisissa ne herättävät kohtuuttomuudessaan ja jankkauksessaan vain ärtymystä.

Kuten kaikki tiedämme, Abu-Hanna asuu nykyään Hollannissa. Vielä vuosi sitten kyseinen maa näyttäytyi hänen haastatteluissaan paratiisina. Mutta nyt – ja tämä ei varmasti yllätä ketään – Abu-Hanna on löytänyt sieltäkin kaikenlaisia virheitä. Hänen tyttärensä Reeman luokkakavereiden vanhemmat esimerkiksi eivät ole reagoineet Abu-Hannan kirjelmiin luokassa rehottavasta karmeasta rasismista.